Pizzabröd

Pizzabröd


Super gott bröd som jag hittade på och bakade till valborgsgrillningen idag. Blev poppis! Prova gärna!

Det finns ett litet problem med att skriva ner detta recept och det är att jag helt bakar på känn. Vilket gör att jag sällan mäter vad jag har i, mer än jäst och vatten. Men jag skriver ner så gott jag kan. Men kan ju fylla med annat också, så som pesto eller något annat.


Det blir antingen två enorma bröd eller tre lite lagom stora

 • Ett packet jäst
 •  En liter vatten
 • Ca 1-1 ½ tsk salt
 • Ca 2msk olja
 • 2 tsk socker
 • Vetemjöl
 • Grahamsmjöl
 • En burk pizzasås eller hemkokad pizzasås
 • Olja att pensla med
 • Fetaost eller annan ost
 • Oliver
 • Basilika
 • Salt att strö över

Börja med att smula jästen i en stor bunke. Häl i salt, socker och olja rör ut tills allt blandats och jästen smällt. Häl i vatten. Det är lagom med att ha ca ¾ delar vetemjöl och ¼ grahamsmjöl. Arbeta i mjöl i degen tills den är lagom smidig, den ska hellre vara lite kladdig än för trött. Men den ska gå att arbeta med utan att bli kladdig.

Låt jäsa i ca 45-50minuter under en bakduk i bunke. Gärna på spisen medan ugnen blir varm.

Dela i två eller tre delar. Kavla ut till lite tunnare än 1cm. Bre över pizzasås, inte för mycket bara. Lägg på ost och oliver. Rulla i hopp och lägg på en plåt med bakplåtspapper på. Se till att lägga det så att skarven blir på ovan sidan. Vik ihop endarna och nyp i hopp så att det inte blir någon skarv kvar. Annars kan fyllningen rinna ut.

Pensla med olja och strö över salt.

Låt jäsa 10-15 minuter. Grädda i ca 20 minuter i mitten av ugnen i 175-200 grader.


Absolut vodka

Har alltid älskat Absolut Vodkas reklamer. De är både roliga och vackra. De ahr lyckats med att skapa ett uttryck som håller och som människor har lärt sig att känna igen och som vi gillar!


   

   

   

   

   


Detta är bara en del i en lång rad av underbara Absolut Vodka reklamer.

Magic manday

Japp! Lite magi i vardagen piffar upp.
Just hemkomen från Carl-Einar Häckners Pusseldrömmar på Saga teatern.

Göteborgaren Carl-Einar Häckner blandar magiska trick och musik på flygel och gitarr i jakten på livets förlorade pusselbitar.
- Jag letar efter pusselbitar och pusslet blir aldrig färdigt. Det handlar om ensamhet, längtan och att försonas med tanken att bitar alltid kommer att fattas, berättar Carl-Einar Häckner.
Räkna med galet trolleri och förbluffande historier om kärlek, humor, livet, drömmar och en massa annat...

Mycket skratt och lite magi... Ett bra slut på eb helt oki måndag.

Som dock innehöll sina misstag. Råkade vippa en blomkruka på Cafét vi var på. Den gick sönder!!! Men men ingen fara!


image107

Chanel

En parfym reklam måste vara tilltalande och skapa ett begär.
Det tycker jag detta helt klart lever upp till.
Eller vad tycker du?

image106

Helgen som gick

Nu har en ny vecka rullat igång då.
Helgen var rikigt bra faktist. Fredagen blev det stan och handlade lite kläder. På kvällen mat och film! Trevligt.
Lördagen var det ju fest hos Liv. En mysig och trevlig fest.
Och söndagen var som vanligt Friskis! Och en film på kvällen.

Så lite film han jag med allt!

Detta är helgens filmer:

image104  image105

Simply Christina Aguilera

Hittade denna reklamannons för Christina Aguileras parfyn. För direkt för den. Vilken design sedan, med kurvig flaska i puderrosa och svart spets! Designen till flaskan är inspirerad av en aftonklänning som Marcel Rochas skapade till Mae West på 1940-talet och som också inspirerade Rochas design med svart spets till parfymen "Femme". Jag blir inspirerad till att designa om bloggen i en liknande stil!

Helt fantastisk! Nästa så jag måste köpa bra för att den är så snygg!image103

En parfym som vet hur man för sig i den undre världen...

Tom Fords senaste parfymreklam kan lätt ses som stöttande.
Eller vad säger ni? Se själva och beböm..image100

image101

image102

Vilken morgon

Vilken morgon det blev idag. Hade tänkte att få sova i alla fall till kl8. Men nej då... halvvaknar vid kl 06,55 typav att jag tycker att det regnar ute men inser att det bara är Patrik som duschar. Somnar om och är mitt i en dröm när Anna skickar mig ett sms kl 07,05. Vaknar med ett ryck och förstår inte vadsom händer... Men somnar i alla fall om igen och så dröjer det bara ca 10min och så ringer telefonen. Vilken jag inte hittar först. Det är Dagis som ringer och frågar om jag kan jobba i morgon... klart att jag kan men varför ringa tio över sju på morgonen?
Men nu är jag i alla fall vaken och uppe och ätit frukost och har nu fasnat här vi bloggen istället för att göra det som jag måste göra....
Steve Madden dockor

Hittade dessa snygga bilder på Patriks blogg.
Det är reklam för Steve Madden dockor. Steve Madden tillverkar kläder, väskor smycken och solglasögon. Och så dessa under bara dockor!

Spannade lite på nätet efter Steve Madden och hittade en massa snygga skor.


   

   


Leggings

Fick möjlighet att inviga mina nya underbart snygga leggings igår!
Och det var fler som gillade dem!

Visst är de underbara?PETA

Peta för en kamp för djurens rätt. En kamp mot pälsindustrin. Många är kändisarna som ställer upp för kampen och stödjer Peta.

Bilderna bilr både vackra och roliga. Hittade dessa bilder på Liss i ett bananskal blogg. Gillade dem så mycket att jag bara var tvungen att låna dem lite! 

image82

image83

image84

image85

image86


String? Nej jeans....

Kunderna begärde lågt skurna jeans - utan att visa rumpan. Svaret blev byxorna med inbyggda stringtrosor.

Designern Sandra Tanimura kom på idén till det brasilianska företaget Sanna.

Kan detta vara sant? Japp och tydligen är det en succé i Brasilien....
Nej tack för min del! Helt klart!

image81      image82

image83

GUCCI och Dolce & Gabbana

Den ständigt pågående debatt inom och runt reklamen är den om sexistisk reklam. Detta är en intressant och vikig debatt. Men ibland kan den ta lite felaktigt uttryck. När människor förstör och målar över reklamannonser på stan för underkläder. Företag måste ju få möjlighet att göra reklam för sina produkter. Säljer ett företag underkläder så måste ju underkläderna synas, annars är det ju ingen mening med reklamen. Men en mer relevant fråga är hur man visar fram underkläderna. Detta måste ju nödvändigt viss inte göras med hjälp av en supersmal modell som poserar sexigt. Det kan lika gärna göras genom att modellen gör något som inte uppfattas som att det anspelar på sex lika mycket. Jag vet att detta på sätt och viss strider mot mitt tidigare inlägg med Louis Vuitton reklamen. Men det handlar väldigt mycket om hur det görs. Den bilden är för mig en bild som inte enbart anspelar på sexighet och sex utan har även annan sida. En mer estetisk sida som en vacker och tilltalande bild. För det går inte att komma runt det faktum att nakna kvinnor och även män alltid har förekommit inom konst, kultur och reklam. Detta har haft flera olika betydelser och syften. Under antikens Grekland avbildades gudar nakna som statyer, därför att det var perfekta och nakenheten var något gudomligt. Men det har även förekommit med ett mer pornografiskt syftet. Det är inget fel i detta så länge syftet med bilden är tydligt. Alla människor har förkärlek för vackra ting, former och även bilder av människan. Och nakna människor kan vara väldigt vackert och estetiskt. Men för att återgå till ämnet med reklam. Är det nödvändigt att vissa en lättklädd kvinna i en reklamannons för datorer eller bilar? Svaret är både jag och nej. Nej det är inte nödvändigt för det är inte kvinnor eller underkläder som säljs med annonsen. Och ja det är kanske inte nödvändigt med det ger mer försäljning. Därför att sanningen är så enkel som att sex säljer. Vilket är ett faktum som vi aldrig kommer att komma bort från. Och det kan man tycka vad man vill om men faktum kvar står vi fascineras och dras till sexighet och vackra kroppar, oavsett om det är kvinnor eller män.

Nina skriver i sin blogg om just detta ämne.

Hittade dessa två reklamannonser för GUCCI och Dolce & Gabbana. Jag tycker på ett sätt att de är tilltalande men ändå oerhört kvinnoförnedrande.

Vad tycker ni själva?

image79image80


Louis Vuitton

Detta är en underbar bild. Lite pinupgirl. Blev helt kär när jag såg den.
Scarlett Johansson för Louis Vuitton.

image78

Fest

Igår var det fest hos Liv. Det var trevligt.
Mycket folk och trevliga människor. Blev lite lagom sent. Ingen utgång, men ibland är det sönt att åka hem och äta lite och sen kramas med kudden. Har sovit så gott i natt. Men är lite seg nu i alla fall efter frukosten. Men men... Läsa lite på Patriks uppsats och sen är det iväg till Friskis.image77
Är så stolt blev nästan inget sånt här igår kväll!

Reklam och konst

Skev min c-uppsats i detta ämne för några år sedan.

Det är ett intressant område. Jag använde mig av ett antal olika bilder, både kost och reklam, och gjorde analyser av likheter och skillnader. Det finns många likheter mellan bilderna. Jag ser det som att det finns vissa uttryckssätt som är något av generella och därför "alltid" fungerar att använda. Det är olika sätt att uttrycka och avbilda på.


Här är några av de bilder som jag använda mig av, tycker du att du kan se likheterna?

image67   image68
Golconde 1953 målad av René Magritte tillsammans med Annons för The London Institute.


image69   image70
(The Melody Haunts My) Reverie 1965 målad av Roy Lichtenstein tillsammans med

Annons för folktandvårdens tandvårdsanonemangimage71  image72
Venus födelse ca 1485 målad av Sandro Botticelli tillsammans med Annons för Pagos juice på apelsin, morot och citron

image73  image74 image75
Annons för Don Donna  tillsammans med två konst verk: Olympia 1865 målad av Edouard Manet och Venus från Ubino 1538 målad av Tizian.


Fem myror är fler än fyra elefanter

Kommer ni ihåg det underbara barnprogrammet?
Fem myror är fler än fyra elefanter!!! 
image65   image66

Tyckte vekrklingen om det när jag var liten. Men jag tyckte inte om när de stavade namn på barn... för jag tyckte alltid att barnen hade så konstiga namn och så var de alltid så fula... men jag tyckte att Brasse, Magnus och Eva var roliga. Det var länge sen det...
United Colors of Benetton

För ganska länge sedan gjorde United Colors of Benetton ett antal reklamannonser som fick starka reaktioner världen över. Bilderna var tagna av fotografen Oliviero Toscani som är känd för att vara provokativ i sitt skapande. Det förekom flera olika motiv på Benettons reklamer. Bla en bild där flera olika kroppsdelar stämplats med Hiv-positiv. På denna länk kan man läsa om ett utlåtande där konsumentombudsmannen har anmält United Colors of Benetton för just dessa bilder.  http://www.marknadsetiskaradet.org/united-colors-of-benetton


image58
 
image59
 
image60
  
image61

image62

image63

En lördag med mycket på schemat

Då var det lördag igen.
Har egentligen lust att göra något alls, men jag måste nog i alla fall.
Tvätta, diska, söka lite jobb, laga mat.
Men ikväll är det födelsedagsfest hos Liv så det ska bli trevligt och kul.
Hoppas att det kommer lite trevligt folk bara!
Bästa att sätta fart då...

Luftballong

När jag cyklade hem från jobbet idag så såg jag en luftballong! Det ser alltid så mysigt ut. Jag föreställer mig att det ska vara väldigt romantiskt att få flyga luftballong.
Ett litet tips till er som någon gång i framtiden kanske får för er att ordan en möhippa eller 30årskalass eller så... =)

image55

För den mer avancerade

När du har klarat av den lite lättare origamin så varför inte prova på någon av dessa figurer?!Vik din egen penis!

För dig som känner att du behöver en extra eller bara tycker att det är roligt att dekorera med papperspenisar!
ICA here i come!!

Då var det dax att göra sig redo för att möta vvardagen på Ica då.
Sätta sig på cykeln och rulla iväg mot jobbet. Tur att vädret är härligt. Får bli lite skön musik i Mp3:n och solglasögon!

ICA  here i come!!Vad ska vi äta?

Vad ska vi äta? Och vad ska vi inte äta?
Dessa ständiga frågor som alla tycks vilja ge oss sitt svar på och alla tycks ha en åsikt om. Denna städiga fokusering på mat, näring och framför allt en smal och slank kropp!

Ibland kan jag bli så himla trött på detta eviga tjat och fokusering på mat och kropp. Alla dessa dieter och olika kostvanor som vi ska ta ställning till. Ät det, ät inte det, detta få du absolut inte äta och så vidare.

Ena stunden ska vi äta fett, nästa inte, och så ska man undvika kolhydrater och så ska man bara äta frukt eller så ska man äta stenålderskost eller något annat konstigt.

Jag tror nog att det finns en mening med att det finns tre vikiga delar i alla mat som vi äter och det är att vi faktiskt behöver både fet, proteiner och kolhydrater. Sen är väl frågan vilken sort av dessa vi ska äta och i vilken utsträckning men vi måste ju i alla fall få i oss alla delar. Kroppen behöver få sig lite av varje.

Men man kan välja sin mat med noggrannhet. Istället för det vitaste vita brödet, pastan och riset kan man välja varianter med mycket fibrer och fullkorn.

Jag tror på att äta utifrån den gamla hederliga tallriksmodellen. Men tre delar, en med grönsaker och frukt, en med pasta/ris/bröd/potatis eller dyl, och en med protein. Vi får i oss av alla delar i kosten då och tillgodoser kroppens behov. Många olika dieter som sägs göra en smalare och "snyggare" skapar endast ett underskott av något i kroppen vilket gör att vågen visar några kilo lättare vikt. Men denna viktminskning är i många fall bara tex att kroppen har tömts på vatten.

Det finns andra nackdelar också med tex dessa olika dieter när vi ska äta mycket proteiner och fett. Och det är naturen och miljön som får ta stryk då. Om alla äter mer kött och fisk så måste vi också producera med kött och fisk. Att producera ett kilo kött kräver mycket mer resurser än vad ett kilo vegetabilisk kost kräver. För att producera kött krävs betesmarker för djuren, det krävs foder, och de krävs mark att odla fodret på dessutom producerar köttdjuren mer koldioxid än vad växter gör. Så vill vi vara mer miljövänliga ska vi välja en kost som innehåller mer grönsaker och spannmål.

Jag vet folk som har ätit utifrån en diet där inga eller väldig väldigt lite kolhydrater ingick. Följden av detta var att kroppen inte fungerade alls. Dessutom innebar det att man inte under första veckorna av denna diet fick göra några fysiska aktiviteter. Jag tror som sagt inte detta är någon bra väg att gå för att skapa ett sunt och bra liv med en kropp som man vill ha. Jag tror stenhårt på att äta en varierad och allsidig kost, men självklart med en tanke på vad man stoppar i sig. Välj med noggrannhet! Och rör på dig! Gå, spring, cykla, gyma, jympa, spincykla, simma, rid, ro, paddla, lek, spela boll, vandra och ha kul! Och sen måste vi nog förlika oss med tanken på att det inte går att ser ut som de retuscherade fotomodellerna. Och vi lever bara en enda gång här och nu på detta sätt, vi måste ibland få unna oss något gott och allt i livet handlar inte bara om kroppen och de där kilona som vågen visar. Men självklart ska man i slutändan främst lyssna på sin egen kropp, alla behöver inte samma mängd av allt och alla tå inte samma saker.

image47   image48  image49image50  image51  image52

Delicato

image39   image40

image41   image42

image43   image44

image45   image46


   Dessa reklambilder ingår i Delicatos reklamkampanj. Jag tycker att det är både veckra och roliga. Det är skönt med något som visar fram en annan bild en den vi matas av varje dag med hälsosam och nyttig mat och smalaideal. Jag gillar verkligen dessa bilder. Både ögongodis och rikigt godis.
Sen att jag kanske inte tycker att Delicatos bakverk är så goda är en annan sak. Men jag gillar bilderna i varje fall. Det har funnits på våra reklampelare för ett tag sen och jag blev lika glad varje gång jag fick syn på dem.


Den här kvinnan ska äckla dig

image33

Tagline: Forget about it. Men's preference will never change. Fit Light Yoghurt.


Hittade just denna reklambild på www.girlafraid.blogg.se/.
Det är en reklam från Brasilien som ingår i en reklamkampanj där man har använt en mulligare model i olika kända filmscener, så som denna och Monroes kläningsscen. Den ska få kvinnor att känna sig missnöjda med sin kropp och börja äta light yoghurt.
Helt ootroligt att en sån kampanj får göras.
Personligen tycker jag att dte är en jättevacker bild och blevv uppriktigt glad när jag såg den. Men istället är budskapet i den att se här kvinna tro inte att du duger som du är. Män vill ha smala och små kvinnor och så är det bara. Bilden ska vara upprörande och äckla publiken, få dem att tänka tro hon att hon ska kunna få någon man hon som är så tjock. I mina ögon är hon helt normal.
Eller vad säger ni?


En underbar kväll

En ganska bra dag som avslutades med en underbart bra kväll. Träna hårt och bli rikigt svettig och så en lugn och trevlig cykeltur hem. Finns det något vackrare än en vacker vårkväll? Och så till tonerna av Maia Hirasawa.En varm och skön dusch när jag kom hem och sen lite mat och nu återstår bara tandborsten och sen ska jag krama kudden! Eller hmm kanske ska ta och läsa några sidor i min bok förresten.
Håller just nu på med denna:

image32Kanske inte den bästa bok jag läst men bra. Vill ju vet ahur den slutar. Så lite spännande är den allt!

vill ha!

Är en så där som gillar att sticka och virka!
Och nu har jag hittat vad ja vill ha!

image26  image27  image28  image29  image30


Helt underbara stick och virkböcker som man kan älska!
VILL HA!!

Vik din vagina!


Denna väntan

Vårat handfat är trasigt. Ringde och felanmälde detta redan i måndags. Men ha rinte hört av dem sen dess. Så jag ringde igen. Då vissade det sig att varför de inte hade hört av sig var för att de hade fel telenr! Och så ringde i alla fall sen kille som skulle komma och kolla på det. Men lite senare så ringer han och säger att han blir försenad!

Och så skulle jag få hjälp av pappa att kopiera lite saker på hans jobb och han lovade att vara på sitt rum vid 11.30 men ingen pappa då inte. Han var inte där förens 12.15... och då fick jag ringa två gånge roch fråga var han var och när han tänkte komma tillbaka!

Vantan är tråkigt!


Japp så var det klart!Ja så kan det gå...en ganska vanlig men trevlig tisdag

En dag som började lite segt. En långsam morgon blev en ganska flitig förmiddag med många samtal och mail att skicka. Och så lite jobb sök! *håller tummarna*
Sedan en god lunch på Zero och en fika.
Hem och fixa och så och så hinna med att läsa lite i min bok.
En sväng till slöjden blev det oxå. Men tyvärr var jag tvungen att åka vidare. Möte på Ica. Hel oki, även om det finns vissa saker som man skulle vilja ändra på... Fick dock både god ägg/ostmacka och presentkort på blommor! Kul!
Så funderar på att köpa en rikigt lyxig blomma nu! Kanske ett citrusträd som Patrik alltid har velat ha.image25

Måndagen

Måndag måndag.... städdag!
Har varit så duktig idag och städat och diskat och tvättat!
I helgen var jag hos mamma och pappa. Gårdagen började med en långsam morgon och sedan en lååång dag på Ikea och Maxi. Handla handla och handla.
Den avslutades med en tur till mormors grav.
Och därefter film. Guldkompasen blev filmen för kvällen. Riktigt bra!

image24

Ännu en söndag

Åter söndag. Denna vecka har gått fort men ändå inte. Har varit sjuk hela veckan och bara varit hemma. Det är så tråkigt och jobbigt att vara sjuk. Men nu ska jag bli frisk!
Idag blir det som vanligt Friskis och sen blir det teater med mamma och pappa.
Sen börjar en intensiv vecka med mycket jobb. Ska vara på Virvelvinden en del denna vecka. Det är roligt men ganska jobbigt ibland. Då man måste gå upp tidgt och det är många barn där. På tisdag ska jag laga mat på dagis och onsdag och torsdag ska jag vara "dagisfröken". Och så blir det lite ICA på måndagen och på lördagen blir det mina söta barn i slöjdklubbem. Så en vecka med mycket att göra. Men det blir nog kul!image22

Trött på att vara sjuk.

Först blev jag förkyld och fick vara hemma och försöka att bli frisk. Och så bäst jag trodde att jag hade blivit frisk så slår det till igen och jag har nu ont i halsen och är sjuk igen! Vad är detta? Är så grymt trött på att vara sjuk!


RSS 2.0