Hur tänkte de nu???

Corren skriver om att antalet som behöver socialbidrag ökar drastiskt. När regeringen förändrade vilkoren för de arbetslösa och sjukskrivna sa det klart och tydligt att "nej då, socialbidragstagarna kommer inte alls öka och kostnaderna för socialbidrag kommer inte öka."
Hur tänkte det då? Om människor blir av med sin a-kassa eller sjukpeng så måste de ju leva på något, för jobb får man ju inte, och vad kvarstår då? Jo svaret är socialbidrag!!!
Jag förstår inte alls hur Moderaternas ekvation ska gå ihop. Fler och fler blir av med jobb/a-kassa/sjukpeng men detta ska inte leda till ökade kostnader för socialbidragen.
Är det någon som kan reda ut detta för mig?

Och inte lovar de bättre och ljusare framtid heller nu till hösten, snarare tvärtom.

Detta andra som är så bakvänt med denna politik är det som blir följderna av att fler och fler går på socialbidrag.
För att behöva gå till Socialen för att "tigga" pengar är ju så roligt. Man blir stärkt som människa i sin självkänsla. Man känner sig behövd och värdefull. Man får ny energi och livsglädje. Att bli uppsagt från sitt jobb eller utslängd från a-kassan eller sjukpengen och behöva leva på existensminimum med socialbidrag gör att man känner energi, glädje, och framför allt så får man en fantastisk självbild vilket gör att man knappt behöver skicka en enda ansökan för man får jobbet ändå.
Nej för er som inte förstod det så var jag ironisk. Verkligenheten är raka motsatsen. Man tappar livsglädjen och energin. Man får en väldigt låg och negativ självkänsla. Man känner att människor i omgivningen ser snett på en för att man talar om att man måste leva på socialbidrag.

Nej detta är på intet sätt en medmänsklig politik.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0