Gott Nytt År

Gott Nytt År änskar jag här ifrån japanland!
Här är det bara lite drygt 3timmar kvar på detta år!

Lite mera om detta solens land...

Nu har vi åkt söder ut bort från snön och kylan. Nu är vi i Kyoto, vilket är Japans gamla huvudstad.
Vi har som sagt varit några dagar i uppe i bergen norr om Nagano i en liten liten by som heter Yudanaka.
Andra natten som vi var där var det snöstorm. Och när vi vakande på morgonen var det typ tre-fyra dm snö ut. Och det var så sjukt kallt. Vi var och tittade på aporna som badade onsen. De bara helt enkelt inte bryde sig om människorna som var där och tittade på dem. De var så nära att man kunde klappa på dem men man ska inte göra det. De hoppade runt och levde sitt eget liv trotts att det var fullt med folk där. Aporna är vilda apor som kommer till samma ställe varje dag och badar.

Sen var vi en dag och tittade på slottet i Matsumoto. Ett ganska litet men vackert slott. Det var enormt höga och branta trappor som gick upp mellan våningarna. Det var svårt att gå måste jag erkänna, och att gå ner var rikigt rikigt svårt. Vi var också och tittade på en gamla butik där det sålde pappersdockor som de gjort där. Väldigt vackra men dyra.
Idag har vi som sagt åkt med tåget hit till Kyoto. Vi har inte hunnit göra så mycket. Vi har bara gått en lite sväng runt och varit och ätit på en koreansk reasturang. Jag åt en tofubif, som var grillad med kryddor på och ris till. Det var gott. nu är det dax att sova och sen blir det en massa sevärdheter i morgon igen.

Japan japan

Ja nu har vi rest runt en del till i japan. Idag har vi åkt tåget från Hiroshima till Himeji. Så vi började dagen tidit. Vi har varit och tittat på slottet i Himeji idag. En otroligt hämäktig och vacker byggnad. Nu är jag rikigt trött och ska väl snart ta och sova.
Igår var också en lånng dag. Vi åkte ut till ö Miyajima utanför Hiroshima. Och där vandrade vi en riktigt lång promenad upp för berget och ner åkte vi faktist linbana. På ön fanns det en massa rådjur som gick runt och kom fram och hälsade på en när man kom och gick. Vi var och tittade på en massa olika vackra tempel och ett som stor på pelare i vattnet. Det var rikigt vackert och häftigt.
Dagens hotel är inget i toppklass i alla fall. Men vi har det trevligt ändå!
Men nu får jag önska er alla en riktigt rikigt god jul!
Inte för att jag har någon vidare julstämning här trotts en massa massa julsånger och julprydnader och julbelysningar äver allt så stämmer det ändå inte med min känsla för hur jul ska vara.
Men god jul från mig till er alla!

Lite bilder från Japan


lite mera...

Har varit ute och gått runt lite i Beppu nu. En lite konstig stad måste jag säga. En salig blandning av allt mellan himle och jord.
Vi var och åt på en resturang. Han som jobbade där pratade inte så mycket engelsa men med lite engelska, lappen som Chris hade skrivit till mig och mycket vänlighet så gick det bra i alla fall.

Men nu är det nog dax att ta och göra sig klar för sängen och sova.

Beppu

Då var man framme i Beppu, efter en massa resande med tåg. Hit och dit och många timmar.
Men vi är nu på hotellet och det är ett stort rymligt rum med massor av plats. Jag har förhoppningsvis lyckats att få vegisfrukost. Det blir då japansk stil på frukosten utan kött och fisk. Får vi se hur det går men hoppas på det bästa. Annars är Japan inte landet för vegitarianer, trots att det är tofuns hemland och de äter mycket grönsaker, så lyckas de nästan alltid lägga i lite kött eller fisk eller räkor eller så. Det finns typ inga vegitarianer här. Trotts att kött vekligen är super dyrt så är det nästan som sagt inget som är vegismat.

min första dag här i japanland

Så har jag varit här i japan en hel dag nu då. Efter en ganska seg och långsam morgon gick vi ut och gick på stadens gator, gick bla till Daiso. En affär där nästan allt kostar 105yen, lite drygt 10kr alltså. Köpte en söt liten nyckelring.
Sedan tog vi en fika på en ställe som heter Dennys. Trevligt och gott.
Efter detta möte vi min bror och gick och åt lunch. Lite italiensk/japnsk lunch.
Vi har ett slags tågbiljetter som heter  Japan Railway. Och för att kunna använda dessa måste man aktivera dem och dett var vi kunde vi bara göra inte i Nagoya. Så det blev tåg in dit. Stationen där är inte bara station det är också ett enormt köpcenter som är cirka 50våningar högt. Vi åt mat på ett stället där också. Det är inte lätt alls för en som mig som är vegitarian. De vet knappt vad det är och än mindre har de någora rätter som är vegitariska typ. Får se hur dte ska gå nu när vi är ute och åker utan Chris som kan hjälpa mig att översätta. Det är ju vldigt sällan som de har någon info på engelska eller pratar engelska. Så han har skrivit en lapp på japanska med info om att jag inte äter kött och är vegitarian och så som jag ska vissa upp när vi ska beställa. Så vi får väl se hur det går. Men  men jag får väl leva på det som finns och köpa bröd, inte för att de har några mängder med bröd, men i alla fall bröd och frukt.
Nu ska jag hoppa ner i sängen och sova. Ska upp tidigt imorgon för att vi ska åka till Beppu.  

att försöka förstå

Nu har jag sovit en natt här på hotellet. Allt känns så konstigt. Förstår ju liksom inget alls av varken vad de säger eller vad det står någon stans. I stort sett allt är på japanska, bara typ lite få ord på engelska på hotellet. När vi åkte bussen från flygplatsen till Okazaki station så uppmanade de folk som ville gå av att trycka på "the butter" fast jag är övertygad om att de menade att man skulle trycka på "the button". Så de är inte så toppen bra på engelska här inte.
Men jag är lite farschenerad över Japan ändå. När vi kom till bagagebandet på flygplatsen stog det en man och rättade till väskorna så att de låg bra på bandet när det kom ut. Här finns det folk till att känns det som, och det gillar att har uniformer eller arbetskläder. Trotts att det inte finns nästan några papperskorgar eller ställen att slänga skräp på så är det väldigt rent över allt.
Idag ska vi väl trava runt lite här i  Okazaki efter att vi ätit frukost och duschat. När min bror slutar skolan ska vi träffa honom och äta lunch tillsammans.
Imorgon reser vi ner till Beppu och ska stanna där i fem nätter. Sen åker vi vidare.
Men nu är det dax för att åta lite frukost.

Japan

japp efter en massa massa timmar på resande fot är vi nu frammer i Japan! Närmare bestämt i Okazaki! (hitta det om du kan på en karta)
Är hos min bror som håller på att laga mat till oss! det ska bli spännande! mums, är lite hungrig!
Skrivar mer senare.

11 dec

Idag är det 11dec och det betyder att imorgon börjar min resa. Hjälp! Jag kan liksom inte fatta det. Håller som bäst på att fixa klart allt och ska snart hämta tvätten och äta mat, innan jag ska åka till jobbet. Min sista dag på jobbet detta år. Och detta är mina sista timmar i denna lägenhet. Det känns faktiskt lite sorgligt, även om jag längtar till nya lägenheten. Hoppas så att det går bra med flytten för Patrik.
Nej nu måste jag fixa lite saker!
Ska försöka att h¨lla bloggen uppdaterad ölite då och då under resan. För jag komemr nog ha tillgång till en dator och internet lite nu och då, då för hoppningsviss så kan jag skriva lite och lägga upp lite bilder.

Sista natten

Detta är min sista natt i denna lägenhet. Det känns jättekonstigt. Imorgon jobbar jag och sedan på kvällen åker jag hem till mamam och pappa och på fredag så åker vi till Stockholm. Och på lördag flygger vi till Japan!
När jag kommer hem igen så har vi flyttat! Detta känns så konstig så ajg liksom inte rikigt kan förstå detta! Men så är det i alla fall! Men nu är det hög tid att jag kryper ner i sängen så att jag kan gå upp tidigt imorgon och fortsätta att packa!

Eller hur är det med dig idag?


Varför??

Varför är allt så svårt ibland?
Vet vad man vill... vad man borde....vad man önskar ska hända?
Kan ingen bara komma och fixa allt så att alla bitar bara trillar på plats och man kan få sova på nätterna utan att ligga och täcka hela nätterna?
Det vore bara så underbart! Det är vad jag önska mig i julklapp...

Snart snart

Nu är det bara en vecka kvar till jag påbörjar min resa!
Vi börjar med att åka till Stockholm och fira pappa! Han fyller år den 12 dec. Med middag på någon resturange.
Sen sover vi på Ibis på Arlanda. Sen den 13dec bär det av mot Japan! Byte med flyget i Helsingfors och sedan raka vägen till Nagoya. Så spännade!

Men nu är det dax att hoppa i duschen och förbereda mig för att åak till stan. Vi ska åka in och fixa lite saker för våra resor. Averin åker ju till Holland på tisdag!

sitta i sängen

Sitter nu i sängen och skriver! Vår nya bärbara dator har kommit! Jippi! Så snygg, den är lila! Älskar lila!
Sova

Sova sova sova! Japp nu är klockan massor och jag borde helt klart hoppa i säng och sova så att jag är pigg och på hugget i morgon!
Natti natti på er alla!


lite tankar om livet

Idag när jag åkte hem från jobbet så gick jag av bussen några hållplatser för tidigt, vid universitetet. Och gick hem där ifrån. Kom på då att detta kanske var sista gången jag går hem den vägen, För nu är det som sagt inte alls många dagar kvar tills jag åkte bort och när jag kommer hem till Linkan igen så bor vi inte kvar här ute i Lambo.

Mins första gången jag skulle gå hem hit från universitetet. Det var en eftermiddag, vi hade haft föreläsning på förmiddagen. Moa följde med mig hem för att byta om och fixa i ordning sig till kvällen, för vi skulle på någon fest inte i stan den kvällen. Mins inte riktigt vad det var för fest men jag kommer ihåg när vi gick hem hit i alla fall. Jag hittade inte och vi gick fel men kom till slut rätt. Idag hittar jag och kan inte förstå hur jag då kunde tycke att det var svårt att hitta här. Det är lite lustigt det där hur snabbt vi anpassar oss till nya omständigheter. Tänkte på vad min vän berättade idag, om att hon träffat sitt ex i helgen och det var så skönt att få det gjort. Det möttes och växlade några artigheter och hon kände att det var helt oki och att hon till och med ställde sig frågande till hur hon någon gång över huvudtaget hade känt något för honom. Tycker att det är så fantastiskt hur vi lär oss att leva med saker som händer!

Det är mycket som har hunnit hände under dessa år som jag har bott här. Kommer så väl ihåg när jag flyttade in och hur det var. Haha ja det var länge sen det.
Jag har förändrats, mitt liv har förändrats och så mycket har hänt.
När jag flyttade in här var jag ny student, pluggade och hade pojk i kalla norra Sverige. Idag är jag sambo men pojken min, jobbar, har tagit examen, och hunnit med både det ena och det andra under åren som gått. Det kanske inte är några jätteförändringar men det är stora förändringar ändå för mig.


Några klocka ord från Nemi...

1 dec

Japp nu har det redan hunnit bli december. Detta innebär att det är bara 12 dagar kvar tills jag ger mig ut på min resa till landet långt bort. Det känns jättekonstigt. Och det betyder också att jag bara ska bo här i denna lägenhet 12 dagar till. För när jag kommer hem från Japan så har vi flyttat! Detta är så konstigt. Jag kan liksom inte rikigt fatta detta.


Men nu är det snart dags för mig att hoppa in i duschen innan jag ska åka till jobbet!
Få vi väl se om jag ser ut så här när jag kommer hem igen från japan!

RSS 2.0