Bäbä vita lamm har du någon ull?



Fy fan säger jag bara. Hur kan man göra något sånt här mot djur?
Allt detta pågår enbart för att människan vill det. Vi skulle kunna sluta!
Ullen används till klädtillverkning och kommer från merinofåren. Detta är den ull som ses som en av de lyxigaste och dyraste som finns att köpa och används i allt från tröjor, kostymer till byxor. Och ullen används av både kända designer och stora klädkedjor.
Tack vara en pågående debatt om detta har flera klädkedjor tagit av stånd från denna typ av ullproduktion. Men trotts detta kan de inte garantera att ullen inte kommer från får som utsatts för sena typ av behandling.
Ull är ett fantastiskt material och en traditionell produkt att göra kläder av, men idag har produktionen främst i Australien tagit en vidrig vändning och är rent utsagt att jämställa med tortyr av djuren. Australien har ingen lag som säger att detta är förbjudet och därför får det fortgå.
Anledningarna till att denna typ av övergrepp görs på fåren är att merinofåren ursprungligen inte hör hemma i Australien och därför inte har något naturligt försvar mot de skadedjur som lägger ägg i fårens bakdel. Försök att komma åt skadedjuren på annat sätt än genom denna typ av metod har gjorts, men de metoderna innebär även de lidande för fåren.


Kommentarer
Postat av: S t y l i s s i m o - > Essi

Vi följde detta i media efter inslaget i Kalla Fakta, och bojkottade allt som är gjort av ull därefter. Det enda positiva med detta var att bojkotten och reaktionerna från folket faktiskt gav resultat. Var många andra EU länder som sa ifrån, så de blev tvungna
att ändra sitt inhumana lynchande av de stackars fåren. Kommer ändå inte att köpa ullprodukter eftersom att jag inte litar på ullproducenterna. Jättebra att du skrivit om det förresten!

2008-05-05 @ 16:50:13
URL: http://stylissimo.blogg.se
Postat av: S t y l i s s i m o - > Essi

Näe det är sant, svensk ull skulle jag kunna köpa med gott samvete Men med handen på hjärtat använder jag inte så mycket ull produkter, förutom vissa massproducerade kläder osv, så det är dessa typer av saker jag bojkottat och kommer att fortsätta bojkotta eftersom att klädproducenterna inte verkar ha nån koll på hur ullet produceras.. skulle de däremot byta till svenska ullproducenter skulle jag fortsätta handla ullprodukter

2008-05-05 @ 17:04:54
URL: http://stylissimo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0