Marockanska Quornbollar med apelsincouscous

Så god mat måste jag säga!
Detta måste jag laga snart igen!

Quornbollarna:
- 300g qournfärs
- 1dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1-1 1/2 tsk Harissa
- 1 ägg
- 2 vitlöksklyffor pressade
- 1/2 kruka finhackad persilja

Chèvreyoghurt:
- 100g Chèvreost
-2,5 dl matlagningyoghurt el grekisk el turkisk

Apelsincouscous:
- 4 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 2 tsk salt
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk kanel
- 400g couscous
- 2 st apelsiner fileade
- 100g cashewnötter
- 100g russin
- 1/2 krucka finhackad persilja

Gör så här:

1. Blanda ströbrödet, mjölken och saltet. Låt svälla.

2. Tillsätt de övriga ingredienserna till Quornbollarna, blanda väl. Rulla färsen till bollar, stek dem i olivoljan.

3. Rör ur chèvre i matlagningsyoghurten. Smaka av med salt och svartpeppar.

4. Koka upp vattnet, grönsaksbuljongtärningen och kryddorna till couscousen.

5. Dra kastrullen från värmen och tillsätt couscousen. Låt svälla under lock i ca 5 minuter. Tillsätt apelsinerna, cashewnötterna, russinen och koriandern. Smaka av med salt och svartpeppar.

6. Servera Quornbollarna tillsammans med apelsincouscousen och chèvreyoghurten.

Vill man så kan man bytta ut chèvreosten mot fetaost eller någon färskost som man tycker mer om.


Kommentarer
Postat av: Linnéas Skafferi

Blommorna som är på dessa cupcakes är gjorda utav flowerpaste och utstansade med en utstickare i form av en blomma!

2008-05-18 @ 17:23:36
URL: http://linneasskafferi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0