Humorafton med Nour El-Refai & Kalle Haglund

Japp igår var det teater igen... eller nej inte teater men Humorafton med Nour El-Refai & Kalle Haglund. Det bjöds på många tänkvärdheter och skratt. Har sett Kalle Haglund tidigare och kände därför igen en del av texterna som han läste mend et gjorde inget, de är värda att höra flera gånger. Nour gjorde också en rolig en mansföreställning. Men jag måste säga att förra årets föreställning var bättre.

Humorafton med Nour El-Refai & Kalle Haglund

Akt 1: Liten akustisk version av Lätt autistiska särintressen

Kalle Haglund gör en best of-version av en högst demokratisk och underhållande resa i kommunikationens postmoderna träskmarker. Lite kortare och bara det bästa ur Lätt autistiska särintressen, som  turnerade med Riksteatern hösten 2008 och var på Sagateatern även då.

Kalle Haglund är en av Sveriges mest hyllade ordkonstnärer som har frälst landet med sitt artisteri de senaste åren. Han har varit på turné med Moneybrother, Laleh och Riksteaterns Jam All Stars och dragit en stor publik på många av landets festivaler. Kalle Haglund har vunnit SM i Poetry Slam, kommit trea i VM, fått ett flertal verk publicerade, tilldelats Riksteaterns stipendium och hyllats i media.

- Det är en hyllning till och en inspirationsturné för allas våra lätt autistiska särintressen, säger Kalle Haglund om showen.

Akt 2: Som tidigare annonserats av och med Nour El-Refai
Om att vara ett får när man vill vara en fågel Om varför jag aldrig kan vara ihop, och varför jag vill det över huvud taget.


En helt vanlig tisdag.... eller?

En tisdag men mycket på schemat. Började dagen med att jobba i kassan mellan 9-14. Var ganska mycket i nya betala-själv-kassan och fick där med tala om för en massa kunder att man inte får gå in genom utgången. Men en del de bara fullkomligt vägrar att höra av man säger. Så som vissa gamla sura taneter.
Jaja efter det en mycket stressig lunch. Buss in till stan och ett snabbsnabb stopp på barista för att köpa en välbehövlig kaffe. Sedan möta Sara vid hemslöjden för att hämta en massa saker. Och så till Stadsmissionen och där med till Kulturklubben. På dagens program stog att göra papper. Det var så kul och det blev så bra.

Efter detta en rask prommenad till Saga teatern för att se Nour och Kalle.


Dagens mest puckade

Dagens mest puckade kommentar fälde i en tant vid demoköket idag.
Jag talade tydligt och högt om att jag idag bjöd på pasta med kycklingfilé. Bredvid demoköket stod en frys full med då kycklig, en stor hylla med pasta och en liten hylla med bröd.
Då säger tanten så här "Ååhh är det våffelkalas idag, vad gott!"

Ibland undar jag om folk helt har lämnat hjärna hemma när de går och handlar....

 

Yamato: Drummers of Japan

Ikväll var det trummor som stog på programmet. Närmare brestömmt Yamato: Drummers of Japan. Det var så homla bra. Häftigt och annorlunda. Tycker så synd om er som missade detta!
Dåligt val av Linköping att stanna hemma och kolla på LHC istället. Buuu....
Får ni chansen att se Yamoto så missa den inte!!

Japanska Yamato har under mer än tio års tid gjort succé världen över med sina storslagna trumshower. I vår åker de på en världsturné med nya föreställningen Matsuri - Fiesta!, och i mars är det äntligen Sveriges tur att förtrollas av deras unika trumspel. En upplevelse du inte får missa! Gruppen har blivit en global världssuccé som setts av över två miljoner människor i ett trettiotal länder.

Yamato grundades 1993 i Nara som sägs vara den Japanska kulturens vagga. De tio slagverkarna turnerar med flera dussin traditionella, japanska Wadaiko-trummor, inklusive en Odaiko, gjord av ett stort 400 år gammalt träd.

Upplevelsen är mystisk, direkt, exotisk, underhållande och omöjlig att inte förföras av.

Här kommer ett litet smakprov:Pestobullar

1 packet jäst
1 l vatten
salt
olja
ca 1,5 l vetemjöl
en burk röd eller grön pesto


Gör så här:

  • Blanda jästen med salt och olja
  • Tillsätt vattanet
  • Blanda i mjölet tills degen blir smidig
  • Låt jäsa ca30min under bakduk
  • Kaval ut degen till 1cm  tjock
  • Bred på peson och rulla ihop degen
  • Skär 3cm breda bitar av degrullen och lägge på bakplåtspapper eller i bullformar
  • Pensla med olja/vatten/ägg och strö över flingsalt
  • Grädda på 225grader i ca 10-15minInte hänt mycket

Jag vet att det inte har hänt så mycket här på bloggen på ett tag. Men det beror på att jag har haft för mycket på G här ute i rikiga livet.
Jag ahr jobbat så att jag bli tokig. Vi har köpt nya möbler. Och jag gar varit på intevju. Håll tummarna nu för att det går vägen.
Igår skruvade vi ihop vår ny inköpta soffa, Den är så snygg. Me Love it!

Idag blev det jobb. Det var faktiskt rikig kul på förmiddagen när det var jag, Stina, Angelica och Kristinna. Vi hade kul ihop.
Efter jobbet blev det fika och sendan handla mat på Hemköp. Det blev en liten enkel lyxmiddag idag. Klyftpotats och morötter, jag åt vegisbiff och Patrik lax, och till detta sallad, lite sås, och en god tjeckisk öl. Och så klart våra nybakade pestobullar! Mumsigt!
Sedan en Wallander-film och nu sängen.

En vanlig tråkig dag....

Sitter här och skickar iväg en massa jobbansökningar. Så himla tråkigt men det måste göras! Så är det bara. Vill inte jobba på Ica mer.

Annrs är livet typ bara så vanligt det kan bli. Inget händer och inget spännande...
Igår var jag på Maxi och handlade mat och sen var jag uite och gick med Liv en sväng längs ån. Det var trevligt.
Idag har jag avrit inne i stan en lite snabb tur och fixat några saker. nu är det jobbsökadne som gäller. Men vi ska väl ta en tur till tornby snart och kolla på lampor. Behöver köpa lampor till typ alla rum.RSS 2.0