Storstädning!

Idag har jag gjort det som jag har skjutit upp så länge. Storstädning. Städat kylskpet, toa, skåpen i köket, golven och så vidare. Det känns bra. Men det var slitigt. Och så har jag tvättat. Ibland måste man göra rent hus!




Fredag fredag

Japp en vecka på dagis avklarad. Eller nja fyra dagar av fem har jag varit där. Ledig i onsdags.
Det har gått bra. Det är roligt att vara med barnen. Det har en del roligheter för sig. Det som är mindre roligt är när barnen läcker, (eller som vi oxå kan säga "gör fartränder i byxorna). Men men det är väl sånt man får ta när man jobbar på ett dagis.
Men lite rolig detalj från dagen var när jag skulle hjälpa en av pojkarna att klä på sig och bad honom ta på sig sin tröja. Då rättade han mig och sa att det var en klänning. Det var en ljusrosa t-shirt från BikBok med tre små vita katter med vingar och blommor runt som tryck på den. Jag tycker det är skönt med barn som inte bryr sig om några konventioner vad gäller kläder.

Så fyra dagar dagis och en dag ledigt. I onsdag blev det stan med Eva och så en underbar cykeltur ut i naturen. Eva är en bra cykelkompis.

Så helgen är här nu. Imorgon är det vår årsdag, 5 år. Tiden går så himla fort. Vart tar den vägen egentligen? Är det någon som vet det?





En blöt resa till jobbet

Igår valde jag själv att göra ett blött stopp på vägen till jobbet. En km i simbassängen på väg till jobbet var mycket trevligt och skönt.
Men idag blev det också en blöt tur till jobbet. När jag cyklade hemifrån så var det helt ok väder men halvvägs till jobbet så började det ösregna. =( Så jag var helt genomblöt när jag kom fram. och typiskt nog så hängde mitt fina rosa regnställ hemma. Trotts att jag var noga med att hänga upp alla kläder när jag bytte om på jobbet så var de ändå inte torra när jag skulle hem.
Får fundera på att åka buss imorgon. Det skulle regna mycket då. Fast det tråkiag är ju att det går så få bussar på söndagar. Hmmm får väl komma ihåg att ta med regnkläder istället.


Plommonmarmelad

Japp idag har jag varit duktig och kokat marmelad.

Plommonmarmelad:

1 ½ kg plommon
1 dl vatten
½ l strösocker
saften av två citroner
skalet av en citron

GÖR SÅ HÄR:
1. Räkna alla plommon och skriv upp antalet
2. Skölj frukterna och lägg dem i en tjockbottnad gryta
3. Koka upp utan lock och rör om ibland
4. Koka på svag värme i ungefär 30 minuter eller tills kärnorna flyter upp till ytan
5. Plocka upp kärnorna med en sked och kolla att alla kommer upp
(det är orsaken till att man ska räkna plommonen)
6. Dra grytan från plattan och rör ner sockret
7. Skölj och skala en av citronerna, skär skalen i tunna strimlor och rör ner i grytan
8. Pressa de andra citronerna och rör ner saften
9. Låt marmeladen koka försiktigt cirka en timma utan lock

Efter en timma är det dags att göra marmeladprovet: Häll en msk av marmeladen på ett kallt fat och dra ett finger eller en sked rakt genom massan. Om den då inte flyter ihop är marmeladen färdig.

Häll upp marmeladen på väl rengjorda (bensoatsköljda) burkar, förslut och förvara svalt.




Orkar inte...

Är hemma hos mamma och pappa idag. Cyklade hit tillsammans med pappa igår.
Ja gårdagen gick i ett måset jag nog säga. Först jobbade jag mellan 8,45-15, så jag gick hemifrånvif 7.30. Bussen gick 7.42, men när jag bytte i stan till bussen ut till ekholmen kom jag med en tidigare buss. Så jag hann med att handla innan jag började jobba. Sen efter jobbet full fart med cykel in till stan. (och för er som undrar om jag är lite konsig när jag helt plötsligt kan cykla från jobbet fast jag åkte buss dit så finns det en helt naturlig förklaring, jag lämnde cykeln där i tisdags när det regnade så mycket). Så in till stan för att hämta mammas glasögon. Sen stanna på vägen hem och handla tandkräm till min bror. Stanna i Chokladboden och köpa godis till min bror oxå. (han fyller snart år och vi ska skicka packet till honom i Japan). Sen hem, äta lite och packa ner lite saker och så cykla hem till mamma och pappa. Och så klart på vägen hem så började det regna. Men men sånt man får ta.
Så nu sitter jag i alla fall här vid datorn och har just ätit frukost. Och borde väl snart ta och göra mig klar och åka hemåt. Men jag är såååå trött och seg.

Just  nu känns allt i mitt liv så stökigt och stressigt och jag känner att allt är lite fel och inte helt bra. Men en rolig sak i alla fall nu har vi bokat och betällt resan till Japan. Åker den 13 dec och kommer hem den 4jan. Spännande!!!

Tävla!

Vill du täva om en snygg t-shirt?
Kolla inte detta!


Tacopaj

Tacopaj med qurnfärs;

2 dl vetemjöl (eller 1dl vetemjöl och en 1dl grahamsmjöl)
100g smör
400gr qournfärs
1 påse tacokrydda
chili eller jalapeños
2 dl chili/paprika crème fraiche
3st tomater
150 gr ost

Gör så här:

1. Pajdeg:
Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten (2 msk per 4 port.) och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min.

2. Fyllning:
Bryn köttfärsen i lite margarin. Tillsätt kryddmix och resten av vattnet. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10-15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapeños.

3. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet och bred över crème fraîche. Riv osten och skiva tomaterna. Fördela tomatskivorna ovanpå och strö till sist över osten.

4. Grädda pajen 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.





Tillbehör:

Sallad med fetaost:
Isbergssallad
tommater
paprika
gurka
fetaost
babyspenat
dressing
örtmarinerade vitlökar
oliver





Vitlöksbröd:
Vitt bröd
Olja
Vitlök

Gör så här:
Skär skivor av brödet pensla med olja på ena sidan. Värm en stekpanna eller grillen. Stek eller grilla bröden på den sidan som oljan är på. Dela en vitlöksklyfta och gnugga den mot den stekta sidan av brödet.



En trevlig gårdag.

Igår vad mina komipsa här och jag bjöd på mat. Det blev tacopaj, sallad och vitlöksbröd och glass med varma bär och nötter till efterrätt.
(Recept kommer i nästa inlägg.)

Alias var kvällens spel. Rikigt roligt och vi tjejer vann så kslart över killarna! =)

Idag har jag faktiskt hunnit med en del. Först åkte jag till stan och gick till optikern för atta tala om vilka glasögon jag vill ha. Sen har jag skrivit några jobbansökningar, tvättat, diskat, klippt mattrasor, och lite annat så.

Imorgon blir det jobb och även på onsdag men sen är jag ledig torsdag. Skönt!!!




Dagens ord...

De åtta mest sökta orden på Bloggportalen idag är :

1: sexnovell
2: sexblogg
3: carolina gynning
4: blondinbella
5: sex
6: 080808
7: kissie
8: linda rosing

Hur ska man tolka detta?
Är det så att svenskar är ett sextokigt folk som tycker att carolina gynning och linda rosning är det sexigaste i Sverige. Och att blondinbella ska skriva om detta?

Hmmm jag måste nog säga att det känns lite tråkigt och förutsägbart vad folk säker efter på nätet.
Men att så många kan vilja och tycker om att läsa vad blondinbella skriver kan jag inte förstå. Hon är ju bara ett uppblåst blondin med överklass fasoner. Eller vad tycker ni andra helt ärligt om henne och hennes åsikter och skrivande?


Hur tänkte de nu???

Corren skriver om att antalet som behöver socialbidrag ökar drastiskt. När regeringen förändrade vilkoren för de arbetslösa och sjukskrivna sa det klart och tydligt att "nej då, socialbidragstagarna kommer inte alls öka och kostnaderna för socialbidrag kommer inte öka."
Hur tänkte det då? Om människor blir av med sin a-kassa eller sjukpeng så måste de ju leva på något, för jobb får man ju inte, och vad kvarstår då? Jo svaret är socialbidrag!!!
Jag förstår inte alls hur Moderaternas ekvation ska gå ihop. Fler och fler blir av med jobb/a-kassa/sjukpeng men detta ska inte leda till ökade kostnader för socialbidragen.
Är det någon som kan reda ut detta för mig?

Och inte lovar de bättre och ljusare framtid heller nu till hösten, snarare tvärtom.

Detta andra som är så bakvänt med denna politik är det som blir följderna av att fler och fler går på socialbidrag.
För att behöva gå till Socialen för att "tigga" pengar är ju så roligt. Man blir stärkt som människa i sin självkänsla. Man känner sig behövd och värdefull. Man får ny energi och livsglädje. Att bli uppsagt från sitt jobb eller utslängd från a-kassan eller sjukpengen och behöva leva på existensminimum med socialbidrag gör att man känner energi, glädje, och framför allt så får man en fantastisk självbild vilket gör att man knappt behöver skicka en enda ansökan för man får jobbet ändå.
Nej för er som inte förstod det så var jag ironisk. Verkligenheten är raka motsatsen. Man tappar livsglädjen och energin. Man får en väldigt låg och negativ självkänsla. Man känner att människor i omgivningen ser snett på en för att man talar om att man måste leva på socialbidrag.

Nej detta är på intet sätt en medmänsklig politik.


Las Ketchup song

Hörde denna låt på min Mp3 idag när jag cyklade till jobbet. Hel plötsligt tillbaka tiden.... det är nolle-p, utekravall med skumparty! Alla dansar och har kul. Teknologerna är många och såååå snygga allihop (hmmm okidå det kanske var en sanning med modifikation, men klart att man spanade och blev uppraggad och kanske raggade lite själv också eller vad man ska säga). Och musiken var ju så klart Las Ketchup song. Alla dansade dansen och sjöng, eller snarare skrek med i i texten så gott man kunde... se, hör och njut....



Nycklar...

När jag kom hem idag trodde jag hittade jag inte mina nycklar!
Hjälp!
De får bara inte vara borta tänkte jag och letade som en galning i väskan, fickorna och så vidare. Men de fanns bara inte där.
Så jag ringde jobbet och frågade om jag hade tappat dem där. Men nej. Fan så jag gick tillbaka samma väg som jag gick från bussen, inga nycklar!
Ringde och kollade om de låg kvar på bussen. Men nej.
Så jag ringde igen till jobbet och bad Rebecca leta i omklädningsrumet.
Och till sist ringde hon och sa att de satt kvar i låset på mitt skåp!
Vad man känner sig hjälplös när man tappar bort saker så där!

Tusen tack Rebecca!!!




Lite fotolek







Vet inte om jag är helt nöjd med dem men jag är ju nybörjare på detta så de är väl okii alla fall.
Eller vad säger ni?

Mamma Mia!

Mamma Mia vilken dag!

Förmiddagen gick åt till att leka och trixa lite i PhotoShop. Jag lovar jag ska lägga upp några bilder snart men jag måste nog fixa lite mer med dem!
Sedan bar det av med cykel in mot stan för att ta tåget ut till V-stad för att vattna hos mamma och pappa. Men nästan vid stationen så kom jag på att jag hade glömt nyklarna! =(
Så det var bara att vända hemåt igen. Men min kära pojk kom och mötte mig halvvägs. Tack!
Så in mot stan igen. Men väl framme så visar det sig att tågen bara går en gång i timme, så det är bara till att vänta i 50min. =(
Men jag köpte en glass och så hade jag ju som tur var med mig min bok.




Väl hemma hos mamma och pappa vattnade jag och fixade lite mat. Men det blev lite stressigt.

Sedan tåg in till stan igen. Möta Stina vid bion. Mamma Mia! Riktigt bra!
Efter det en trevlig fika på Ciccolata. det blev icecoffe. Mumsigt.

Så på det hela taget blev det en rikigt bra dag, trött några små missöden.




RSS 2.0