Vilken härlig dag!

Dagen började i lagom lugn takt. Frukost. Klä på mig. Måla lite. Pysla lite vid datorn.
Sedan in till stan för att äta lunch på M. Mums. Men jag tror att vi har varit där lite för många gånger när tjejen som jobbar där vet vad man vill ha. =)
Sedan ett snabbt stopp i mataffären och köpa lite torkad frukt och vatten.
Fortsätta mot Tinnis. Bad, bad, bad och med bad. Vi var där mellan 13.45 och 17 typ och 80% av tiden tillbringades i vattnet. Emma och Lina och Patriks mamma var där oxå. Emma vägrade nästan att gå upp och Lina ville bara bada tillsammans med mig. för er som inte vet så är det Patriks syster barn. En underbar dag att vara i Tinnis och bada. Så skönt, lagom med folk och vackert väder. Toppen!
Ett lite stopp på vägen hem för att köpa en islatte och lite te. Det blev ett hekto "ingen som du" och ett hekto "Ulla Winblad".

Nu har jag just skickat iväg bestäningen till Junkyard. Det blev följaden:

Värme värme

Japp det är riktigt varmt
Igår cyklade vi ut till Patriks mammas landställe. Det var en supervarm cykeltur. Men vi tog det lugnt och stannade på vägen och köpte vatten och glass. Mums!
Väl framme så blev det bad, men det var ju varmt ändå.
Så idag blev det skuggan och sitta och läsa en bok vid sjön! Så vackert att sitta där och se vågorna, fåglarna och båtarna.
Min bok just nu heter "Är det någon där?" av Marian Keyes. Älskar hennes böcker! Har läst alla. Om du inte har läst dem så gör det!
Hjälp nu börjar de åska här. Jag är inte alls glad i åska! Rädd!
Dax att stänga av datorn. Vi hörs!


Omslagsbild: ISBN 9789172638051, Är det någon där?

En varm dag

En varm dag. Ja det avr över 20grader redan när jag cyklade till jobbet i morse vid 8tiden.
Började dagen med frukost. Sedan 30min cykeltur mot jobbet. Köpa lunch. Idag blev det en halvliter yoghurt med citronsmak (mums) och två nektariner. Och så jobba. Men det var lite lagom med folk idag. Det är bara det att det är så varmt i vår lilla förbutik. Såååå varmt!

Efter jobbet, cykeln in mot stan. Träffa pojken, köpa islatte på Espresso House. Så gott!
En lite sväng mer mot Stångån! Det är vackert där, synd bara att stan inte är mer anpassad efter att man ska kunna vara nära vattnet mer. Allt ligger så långt ifrän vattnet.

Och tyvärr är folk väldigt bra på att skräpa ner efter sig.


 
 


Men ankungarna som simmade runt med sin mamma var riktigt söta!
Väl hemma så blev det pastasallad med fetaost, pasta, sallad, tomater, paprika, gurka, krutonger och dressing. Muma!

Kvällen avslutades med filmen Johnson Family Vacation.Och nu är det dax att krypa ner i sängen. För imorgon blir det cykel ut till pojkens mamma i Ö Harg.

Nyklippt

Japp min lilla kisse när nu mera mycket korthårig!
Tyvärr så blir hon så tovig i pälsen så att det går inte att reda ut därför måste vi åka och klippa henne hos vetrinären ibland. Men jag trot faktist att hon tycker att det är riktigt skönt att bli av med pälsen när den är så tovig.
Popkonst

Popkonst, en konströrelse som uppstod vid mitten av 1950-talet inom Independent Group som hade bildats på Institute of Contemporary Art i London. Framstående medlemmar var kritikern Lawrence Alloway, som myntade begreppet, arkitekturhistorikern Reyner Banham och konstnärerna Eduardo Paolozzi och Richard Hamilton.

Man utgick från den populära masskulturen i städerna som ett språk alla kunde förstå, oavsett utbildning. Film, reklam, science fiction, popmusik och amerikanska massproducerade konsumtionsvaror togs som arbetsmaterial för den nya konsten, och en ny "förbrukningsestetik" presenterades. Ungefär samtidigt började man helt oberoende att även i USA föra fram liknande tankegångar.


Popkonsten i alla dess former fick sitt största uppsving i USA på 1960-talet, där den kom som en reaktion på den abstrakta expressionismen och som ett friskt gensvar på vissa dadaistiska infall.


Popkonsten är en konststil som ofta tilltalar även de som inte är så konstintresserade. Detta tror jag till stor del beror just på det moderna, enkla och populistiska uttrycket i konsten. Själv har jag några favoriter inom popkonsten.

Det är ju så klart Andy Warhol. Kanske den mest kända av popkonstnärerna. Warhol inledde sin bana som reklamtecknare och kom senare att använda reklamens teknik och bildvärld i sina verk. Hans tidiga målningar utgjordes av stiliserade serierutor eller annonser; senare gjorde han verk bestående av upprepade bilder framställda med gummi- och trästämplar och schabloner vilka så småningom ledde fram till reproduktioner utförda i silkscreen på duk.


Här är några verk av Andy Warhol:

  
 En annan popkonstnär är Roy Lichtenstein. Han är kanske inte lika känd som Andy Warhol, men många känner ändå igen hans bilder. Lichtensteins målningar är vanligtvis i stor skala, ofta målade med akrylfärg i ett fåtal matta färger och en hård och precis teckning utförd i ett neutralt och gravallvarligt manér. Motiven är ofta hämtade från serietidningarnas värld, och bilderna innehåller ofta pratbubblor, konturer och det mest typiska för Roy Lichtenstein är de prickar som han lägger på färgerna i.


Här är några verk av Roy Lichtenstein:


 
 


Keith Haring är en annan popkonstnär. Hans bilder har också likheter med seriebilder. Bilderna saknar ofta djup och är målade i klara rena färger. Keith Haring hämtade inspiration från graffitimålningar och gatkonst. Harings myllrande och graffitiinspirerade kompositioner (han hade ett nära samarbete med graffitimålaren LA II och han var också den som aktivt förmedlade gallerivärldens kontakter med Futura 2000) utgjorde inte bara en del av avantgardet under 1980-taletnyexpressionismen var som mest populär. Hans verk blev också mycket kommersiellt framgångsrika och förekom som motiv på T-shirtar, knappar och klistermärken i samband med aidskampanjer med mera. Han hade dessutom en affär, "The Pop Shop", där allehanda konsttillbehör var till salu.


Här är några verk av Keith Haring: 
 
 

Lite bilder från de senaste veckorna!

Har varit lite dålig på skriva här. Men det har varit lite för mycket de senaste veckorna. Vi var ju i Skene och hälsade på Patriks syster i förra veckan. Det var femårskalas! Med jordgubbstårta.
Vi köpte en lite present till Alexia när vi var i Skene, en lila tygråtta. Hon blev rikigt glad!
Och så har jag varit i sommarhuset tillsammans med mamma och pappa. En kvällspromenad i den vackra naturen...

 
 


En sommarutflyckt i det gröna och lite regn

Gårdagen började lite segt men sen fick den fart.
Det blev lunch tillsammans med Stina på Steve´s. Trevligt och gott!

Sen en lite sväng på stan och inköpte lite leggings... =) och fotsvampskräm... =( mindre roligt.

Sen bar det av mot Landerydskyrka. (se Patriks blogg) Med ett mellanstopp i Ekholmens Centrum. Hämta jobbkläderna och köpa blomma. Sedan forsatte vi mot Landeryds kyrka. Och så klart blev det lite regn. Men väl framme så hann vi precis planera blommorna när det kom en riktig regnskur. Men vi tog skydd under ett stort träd och klrade oss torra ur regnet.
Hemvägen gick via en lite stig ut till stora vägen och sen av mot Ekholmen igen. Det blev ett stopp till istan med lite mat och glass. Mumsigt med Bosses glass, första för i år! 
 


Att fylla FEM

På torsdag fyller Emma 5år, (Patriks syster dotter).

Jag har precis som jag brukar gjort ett kort till henne! I år ser kortet som jag har målat ut så här:


Nya bilder!

Nu finns det mer bilder att se från vår resa i Dubrovnik på PixBox.
Att få eller icke få.... det är frågan det.

Aftonbladet skriver åter om gamlingar som inte får köpa öl och tobak. Jag tycker att det är lite löjligt att göra en så stor affär av det.
Jobbar ju på ICA just i förbutiken, där vi säljer tobak och även spel. Och vi har pålagt från ICA att vi ska kolla leg på personer upp till 30 år. Svenska Spel och ATG följer regeln att det är legkrav upp till 25. Och jag säger bara ibland är det inte lätt att se skillnad på den som är 17 och den som är 27. Jag vet att det i mångas öron kan låta konstigt. Men prova själva.
Jag fick göra ett test som Svenska Spel har för ombud där man ska gissa ålder på ett antal personer och det var supersvårt att avgöra åldern på dessa.
Jag kan förstå att folk tycker att det känns dumt och konstigt att behöva visa leg när man är 65 eller vad de nu var i artikeln i Aftonbladet. Och jag kan inte riktigt förstå hur personen som frågar efter leg tänker.
Men man kanske kan försöka att se de som att dessa kassörskor är de som värnar om våra ungdomar. Om de kollar leg på någon som är gammal så kollar de med all säkerhet leg på de som är unga också. Och jag hoppas verkligen att alla håller med mig när jag säger att vi inte vill att ungdomar ska börja röka, dricka och spela. Lagen finns ju där av en anledning. Och de flesta verkar ju tycka att det är bra att vi har denna lag, men när der gäller dem själva så blir det tandagnissel och sura miner.
Och ta det som en komplimang, du ser ju ung ut! Det finns värre saker som kan hända än att du får vissa leg!


Dagens ris

Jag skulle vilja ge dagens ris till de som tidigt på morgonen klipper gräset, trimmar och klipper buskarna runt husen. De börjar typ före 8 på morgonen och är klara runt 8.15tiden för att antingen sluta för dagen eller för att sedan börja igen på nytt vid 10tiden. Det finns faktiskt folk som vill sova på morgonen.

Sen vill jag även ge dagens ris till våra grannar. Dels för att de har fest och spelar väldigt hög musik. Så hög att de bor två våningar under oss med vi hör vara ord i texten på musiken ändå. Och också för att det stökar ner och förstör i trapphuset.

Saknad

Saknar resan, saknar att vara bortrest, saknar Dubrovnik. Vill vara ledig och fri och göra precis vad jag vill...

Gårdagen

Igår var jag ledig. Så det blev en sväng på stan.
Började med mat på Belvaderen. Vilken utsikt, se hela stan från ovan, vackert.
Så gick vi lite på stan och köpte ljuslycktor och servetter.
Fika på Santinis.
Sen lite mer affärer. Vi handlade bland annat lite spännande nudlar mm på Asiatmataffären. (se bilden nedan)
Sen en glass i Trädgårdsföreningen.
Väl hemma så såg vi film. In Bruges blev det. Lite smårolig.

Idag blir det en prommenad eller cykeltur i det underbara sommarvädret. Sedan cykel till jobbet. Jobba mellan 13-18. Fika med Liv på stan. Kan nog bli en ganska bra dag!


RSS 2.0