Stora planer för framtiden

- Jag ska bli prinsessa när jag blir stor
- Jaha
- Jag ska bli Madeleine
- Då måste du byta namn också!

En liten tjej på bussen berättar för sin mamma vad hon ska bli när hon blir stor!
Det är till att ha stora förväntningar på framtiden!image21

Jam Allstar

Vi presenterar stolt komikerstjärnskottet Sissela Benn, humorhjälten från klungan Mattias Fransson, hyllade poeten och spoken word-artisten Johannes Anyuru och rosade sångerskan Britta Persson i vårens upplaga av Jam All Stars 2008.

En bred, djup mix av nutidens fetaste scenkonst. Kemin som uppstår i att samarbeta över genregränserna skapade förra året en helt fantastisk scenframställning och bevisade att ett plus ett verkligen blir tre. Konceptet kommer de närmaste åren tillbaka varje vår på Riksteatern och blandar gamla favoriter med nya talanger. Bäddat för succé.

Bitvis bra och rolig men inte alls vad jag hade sett fram emot. Oki så men typ 30% av publiken gick i pausen...! Inte bra betyg det inte!


Det blev i alla fall stan innan teatern och jag fick köpa min flodhäst!Vart tog våren vägen?

Idag när jag vaknade snöade det!!!
Vart tog våren vägen?

Ledig idag. Har jobbat en hel del i veckan och på lördagen blev det taco tillsammans med pojken min och bror samt melodifestivalen. Var det nu rätt eller fel låt som vann? Det kan ju diskuteras...
Så söndagen innebar ICA och Friskis... blev en lååång dag. Men helt oki ändå. Men blev åter igen påmind om varför Friskis ibland kanske har lite rykte om sig att vara lite töntigt! :)
Så idag är det dax att ladda batterierna in för påsken då! Jobbar hela veckan och på lördag ska vi till Motala och äta hos farmor och farfar. Får se hur det blir...

Ikväll är det åter dax för teater. Idag sår det Jam Allstar som vissas. En recension kommer senare. Men först lite jobb och stan, ska inhandla lite saker...

Detta finns bara på Friskis!

Det måste vara en del av "charmen" med Friskis. Tränade idag och kunde bara inte sluta att titta när en dam i 55-60års åldern kliver in genom dörren ätandes ett äpple och iförd följande, tunna lite genomskinliga hellånga svarta tajts över detta har hon en gräsligt grön body från typ 1985 eller något i den stilen och över denna en midjelång lös V-ringad svart tröja och som grädden på moset ett grönt matchande diadem. Trodde att dessa typer dog ut någon gång under det tidiga 90-talet.... och under uppvärmningen gör hon några konstiga "dansaktiga" rörelser som inte helt stämmer med vad ledaren visar. Under springlåten ställer hon sig vid väskhyllan och äter äpple. För att sedan ta några fumlande steg i mitten av cirkeln och typ 3sec innan låten slutar tar hon två joggingsteg. Sedan fortsätter de konstiga "dansliknande" rörelserna under konditionsdelen av passet och under styrkan några andra rörelser. Mitt under nästa konditionslåt går hon bara. Jaja detta är vad man kan få uppleva under ett helt vanligt träningspass på Friskis!


Cissi och Nour och så Maud

Roligare än så här blir det inte! Två av dagens mest eftertraktade unga komikerna i landet struntar i alla teveerbjudanden och åker på äkta Riksteaterturné! Cissi & Nour presenterar Almost like boys - en vass, satirisk och hejdundrande rolig humorshow som ställer vår nutid mot väggen. Kärleksparet Ricky och Johanna bjuder på alternativ sexualundervisning, och så får vi följa med på audition för Riksteatern talang 2008 där vi träffar några av de knäppaste freaksen som idol ratade.

Skrattade gott och var glad när jag gick hem! Roligt, lite elakt och skrattretande!

Och så fick jag en ny favorrt!

Lyssna och njut av härliga och roliga texter.

Chokladbollar

Så idga var det chokladbollsbakning!
Emma och Lina var och hälsade på mig idag. Lite missöden med en ketchupflaska... och så en massa strössel och chokladbollsdeg över allt. Men alla vara glad och nöjda ändå!

Det sista ni hör från mig

David Sedaris är kanske USA:s just nu roligaste författare och komiker, han skriver krönikor för bl a Esquire och The New Yorker, är radiopratare i National Public Radio och har skrivit ett flertal böcker och pjäser, däribland Naken som nyligen utkommit på svenska. Nu turnerar Riksteatern och Lumor med den kritikerrosade föreställningen Det sista ni hör från mig, som bygger på texter ur hans genombrottsbok Barrel Fever. En svart, humoristisk föreställning med mycket värme, som i tre parallella monologer presenterar några gränslöst revanschlystna karaktärer.

Detta var kvällens pjäs. Konstig... udda och lite märklig.
Kanske inte det bästa jag har sett måste jag nog erkänna. Jag tyckte mest att den var lustig.
Men intressant att se lite olika teaterpjäser.

Bäbä vita lamm har du någon ull?Fy fan säger jag bara. Hur kan man göra något sånt här mot djur?
Allt detta pågår enbart för att människan vill det. Vi skulle kunna sluta!
Ullen används till klädtillverkning och kommer från merinofåren. Detta är den ull som ses som en av de lyxigaste och dyraste som finns att köpa och används i allt från tröjor, kostymer till byxor. Och ullen används av både kända designer och stora klädkedjor.
Tack vara en pågående debatt om detta har flera klädkedjor tagit av stånd från denna typ av ullproduktion. Men trotts detta kan de inte garantera att ullen inte kommer från får som utsatts för sena typ av behandling.
Ull är ett fantastiskt material och en traditionell produkt att göra kläder av, men idag har produktionen främst i Australien tagit en vidrig vändning och är rent utsagt att jämställa med tortyr av djuren. Australien har ingen lag som säger att detta är förbjudet och därför får det fortgå.
Anledningarna till att denna typ av övergrepp görs på fåren är att merinofåren ursprungligen inte hör hemma i Australien och därför inte har något naturligt försvar mot de skadedjur som lägger ägg i fårens bakdel. Försök att komma åt skadedjuren på annat sätt än genom denna typ av metod har gjorts, men de metoderna innebär även de lidande för fåren.


RSS 2.0