Fem gånger gud

Då var det dax igen då. Har varit på teater. Första för i år.
Pjäsen heter Fem gånger gud och är skriven av författaren till Ett öga rött, Jonas Hassen Khemiri (som jag dock inte har läst, men haft tänken att göra).
I alla fall, pjäsen var rikigt bra, men på sina håll lite stökig. Men det är ju så det är att vara ugn och gå på gymnasiet och inte ha rikigt koll på livet.

Fem gånger gud är en ny, hyllad föreställning av Jonas Haseen Khemiri, författaren till succéerna Ett öga rött, Montecore och pjäsen Invasion!.

Dramaläraren Rolf vill sätta upp Strindbergs Ett drömspel men hans elever vägrar. Istället bestämmer de sig för att fylla scenen med sina egna drömmar. Alla ges chansen att spela gud. Blanca återupplivar sin döda syster, Idris friger sina fängslade bröder, Olivia sammanför sina åtskilda föräldrar och stumma Sanoj förvandlar sig till språkets centrum. Roll blir identitet, dröm och verklighet.
Kan också passa på att göra lite reklam för nästa veckas pjäs. Det är Rickard III med 1 2 3 Schtunk.

Hoppis och skuttis, Wii och en massa annat

Började fredagen med en simmstund. Så skönt och nyttigt! Det avr riktigt lugnt i simmhallen när jag var där.
Sedan hem och käka mat och fixa och så iväg till jobbat. Jobba mellan 15-20. Jag var så duktig och tog cykeln. Fast det var lite kallt när jag skulle hemma, men det gick bra.
Lördag morgon hämtade Patrik mamma oss och så var det avfärd mot Skene. Med stopp på vägen vid Rasta i Ulricehamn. Kvällen bjöd på en massa Wii-sport. Så kul! Och sen Melodifestivalen. Oki jag ska erkänna att jag säg hela programmet. Men det var inte mitt eget val. Barnen valde och tyckte att det var hel kul. De dansade till alla låtar, även de som var mindre dansvänliga.
Idag söndag så har Lina och jag varit på Hoppis och Skuttis på Friskis. Det var trevligt. Och nu blri det väl lite Wii gissar jag och sen mat och så får vi väl se.
Imorgon är det hemfärd som gäller. Men först ska det bli ett besök på Visko och så åker vi till Borås och sen bussen hem till Linkeboda.

Vilken bra dag!

Gårdagen var en riktigt bra dag. Började som vanligt lite segt. Det är så sjukt svårt att komma upp ur sängen... Men i alla fall efter att ha snoozat ett par gånger på mobilen så kom jag i alla fall upp.

Frukost, packa ihop badkläder och sånt. Har inte helt lärt mig hur lång tid det tar att gå till olika ställen ännu så jag blev lite sen att möta Stina vi simhallen. Men väl där så blev det simma och bubbla bubbelpool. Så skönt. Det är veklingen underbart att simma, man känner sig glad och nöjd efter att ha simmat.

En fika och lite prat efter simmandet.

Sedan hem och äta mat och fixa lite saker.

In till stan igen. Ett lite snabb besök på Stångis och handla lite små saker.


Sedan slöjden. Dagens aktivitet var att sy om gamalt till nytt tillsammans med Orkan Lia. Så kul och trevligt. Sydde om ett linne. Satte på en förlängning ner till och lite knappar runt halsringningen. Nöjd och glad!

True Blood

Jag bara älskar True Blood. Har du inte sett den så gör det!!!det finns ett ställe....

Det finns ett ställe där de är väldigt omständiga och krångliga.... detta ställe heter försäkringskassan. Fick brev om att vi måste betala tillbaka vårt bostadsbidrag som vi fick våren 2007. Det var ju ett tag sedan om man säger så. Men i alla fall så var jag där och frågade om man kan dela upp betalningen på några månader. det går bra men då får man betala en massa ränta. =( och då undrade jag när man måste betala senast för att inte behöva betala ränta. Svaret blev den 15april.... varför sätta datumet mitt i månaden??? Jaha ja och då kan vi allstå göra två inbetalningar utan ränta? En i slutet av februari och en i slutet av mars? Nej blev svaret då. Ni kan inte betala innan mars, för det är först i början av mars som de fastställer och gör ett beslut på att vi ska betala tillbaka och att det är samma summa som den som står i brevet... så med andra ord kan vi alltså bara betala vid ett tillfälle för att slippa räntan.... hmmm men de satsar stort på att tala om för folk att de kan dela upp betalningen och det finns massor med info om det men för att hitta info om att man får betala en massa ränta också det får man leta efter. Och dessutom om de ska skicka ut ett inbetalningskort så man kan göra inbetalningarna, om man delar upp betalningen, så tar de ut 50kr i avgift för varje kort.

Tummen ner för försäkringskassan i detta ärende.Sommarens resa bokad och klar


Japp i år går den till Prag!

Var det rätt låt som vann?!

Denna ständiga fråga... har vi inte tröttnat på Melodifestivalen? Eller det bara jag som är sjukttrött på detta pengakåta projekt?
Zappade runte mellan kanalerna på Tv ikväll och insåg att det var ju dax igen för detta pråliga jippo. Och i år är det inte bara alla dessa deltävlingar itan de har dessutom laggt till en extra omgång när låtarna ska duelera mot varandra. Och just det ni gissade rätt, detta innebär också att folk ska ringa in och rösta ännu en gång. Det är bara ett sätt att få in ännu mer pengar till hela cirkusen. För inte är det gratis att ringa inte.
Låter jag lite synisk och ogillande. Ja det är nog så. Är inte mycket för detta jippo. Ska ärligt säga att jag inte kan svara på frågan ovan huruvida rätt eller fel låt vann. För jag orkade bara inte se klart.
Visst för så där 15 år sen då var det en spännade händelse. Det var något man kulde se fram mot och tycka var kul när man fick kolla på. Men nu är det ju bara för utdraget och uttjatat när man väl kommer frame till själva stora tävlingen.


En vanlig torsdag...

En vanlig torsdag i  mitt vanliga liv... Började men en seg morgon... frukost med äggmackor och mannagrynsgröt och te. Sedan skriva adresser och klistra kuvert med ansökningar till en massa jobb.... En sväng ner på stan och titta på lite mattor... Lunch och fika på Ciccolata.
Sen bar det av mit jobbet. Jobbade mellan 15-20.15. En ganska seg dag. Lugnt och hände inte så mycket.
Men väl hemma efter jobbet så fick jag se den. En liien söt snöbollslykta på vår gård. någon hade gjort en lyckta av snöbollar och tänt ett ljus i den. Det var så gulligt.

Mera bilder!

Nu finns mer mer bilder från Japanresan på pixbox!RSS 2.0