Älmhult

Ja då sitter man här i Älmhult på biblioteket och surfar lite. borde väl plugga. Har tenta på företagsekonomin på fredag nästa vecka. Men har varit i skolan hela dagen. Och fick en lite chock när de flyttade tentan till den 12 okt istället för den 9okt. Nu kan man ju tycka att jag borde vara glad men nej det blev jag faktiskt inte alls. Varför? Jo för att jag hade redan bokat tågbiljetter. Men efter att mer än hälften av klassen protesterat så blev det tenta den 9okt. Så var det med det. Skönt. Men då blir det färre dagar att plugga på. Men men jag hoppas att det ska gå bra ändå.

En liten bild från Älmhult!




Det är så svårt...

Ja det är verkligen så himla svårt. Vi ska göra praktik under två tioveckorsperioder inom min utbildning. Den första perioden börjar i i februari nästa år. Jag vet att det är ju ett tag kvar till dess men jag vill ändå försöka att lösa var jag ska vara så snart som möjligt. Och det är så svårt.
Jag vill ju så klart att det ska vara något som är roligt, något som ger mycket att jag lär mig en massa bra saker. Och så vill jag ju gärna att det är något som man kan skriva upp i sitt CV som en merit och samtidigt vill man ju att det kanske ska kunna leda till ett jobb. Att de på under praktiken ska tänka ”vad duktig hon är, vi kanske skulle kunna anställa henne.”
Så på ett sätt så kanske det vore bra att vara på ett större företag där det är större chans att de vill anställa mig. Men är man på en liten arbetsplats och allt fungerar toppen och man verkligen kommer in arbetet kanske det är större chans att man kan få jobb…. Varför ska saker vara så svåra för??
När jag fick vet att jag skulle läsa denna utbildning hade jag helt klart bestämt mig för vad jag ville göra. Jag skulle vara på IKEA. Det vill jag fortfarande men jag är inte lika säker på hur jag ska göra detta. Märker att det finns en massa massa andra ställen som också verkar vara roliga att vara på.

Snart är det dags att åka ner till IKEA-staden. Imorgon är det skola igen. Skönt att kunna börja på plats istället för att åka hemifrån vid 6.45. Men lite tråkigt att inte få vara tillsammans med pojken min. Fast det är ju inte så lång tid som jag ska vara borta.

Igår var jag på stan och skämde bort mig själv och köpte en tröja och en ny berlock till mitt Pandora-armband! Älskar Pandora smyckena. De är snygga och roliga och går att variera i all oändlighet.


Att resa...

Imorgon bär det av igen, ja till Älmhult alltså. Redan kl 07.00 går tåget och så kommer jag hem igen på torsdag kl 21.55.

Tänkte på en annan sak. Det känns som att september har varit en så låååång månad och det är fortfarande 8 dagar kvar på månaden. Men ändå känns det som att det var sommar för bara några dagar sedan. Man kan ju undra varför. Men jag tror att det beror på att jag har gjort så mycket saker under september. Jag har jobbat, börjar skolan och där med rest till Älmhult, jag har hunnit träffa vänner, och en massa massa andra saker. Så därför känns den lång månaden för att jag har hunnit med så många saker.

Har aldrig ägt så många tågbiljetter i hela mitt liv som jag gör nu. Har fem stycken tur och retur biljetter mellan Linköping och Älmhult hemma. Hmmm känns lite konstigt måste jag nog säga. Men så är det när man pendlar. 
Men imorgon får vi våran lägenhet i Älmhult så dår slipper jag i alla fall att resa så tidigt på morgonen på onsdagen. Det är ju skönt!  


GratisBio

Vill du också gå bio och få toppen bra presentkort?
Det är klart att du vill!
För att få ta del av detta toppen erbjudande klickar du på länken och förljer instruktionerna.
GratisBio och så anger du mitt användarnamn som värvare: mli1!

Jag har redan samlat 165poäng och är super nöjd. För att bytta in poängen måste man ha minst 200poäng och det går fort att samla ihop. Man kan få biobiljetter så klart men man kan få en massa massa andra saker, så som presentkort och tidningsprenumerationer.


Emes pasta i ugn

Emes pasta är en lättlagad och god rätt.
Räcker till två stora ugnsformar. Perfekt att laga och frysa till matlådor!


Detta behöver du:
- Ett packet Qournfärs
- En burk krossade tomater
- En burk passerade tomater
- En lök
- En decimeter purjolök
- Två medelstora paprikor
- En burk skivade champinjoner
- En decimeter zuchini (finriven)
- Salt, Peppar och Kryddor
- 4 dl riven ost
- Pasta (5-6portioner)

Gör så här:
- Hacka löken, och paprikan.
- Fräs löken och zuchinin lätt, tillsätt qourn och svamp och låt fräsa några minuter.
- Tillsätt kryddor, salt och peppar
- Häll i de krossade och passerade tomaterna och
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, och låt såsen småkoka under tiden.
- Häll av pastan
- Varva pasta, sås och ost i en ugnsfastform, avsluta med ett lager ost.
- Grattingera i ugnen på 225-250grader tills osten har blivit vackert jyllenbrun.
- Servera gärna med lite sallad.

livet är tåg...

Ja alltså livet är inte tåg, men just nu känns det som att mitt liv kretsar kring tåg. Har just köpt ytterligare tur och retur-biljett Linköping-Älmhult. Ska åka denna sträcka varje vecka i ett och ett halvt år nu. Jag kommer att vara expert på tåg vid det laget. Har aldrig åkt så mycket tåg i hela mitt liv, förutom mina tre tågintensiva veckor i Japan i vintras.






Skolan har börjat och det känns spännande och roligt. Träffa en massa nya människor och läsa sig en massa nya saker. Dock börjar vi med företagsekonomi, vilket kanske inte är det aldra roligaste men det är väl bra att kunna om inte annat.


 


Parmesankex

Parmesankex

Här får ni ett litet recept på en perfekt antipasti rätt. Helt underbart gott är det, gjorde det för allra första gången idag till middagen.

Till 12 kex:
  • 1 rödlök
  • 1 tsk hackad rosmarin
  • 1 msk smör
  • ¾ tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 3 msk parmesanost (25 g)
  • ev ½ msk olivolja
  • 1 uppvispat ägg (pensling)
Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Skala och finhacka löken. Fräs lök och rosmarin i smör 7-8 minuter. Salta och peppra. Låt svalna.
  2. Blanda mjöl och ost i en matberedare tills det blandat sig väl. Tillsätt lök- och kryddfräset. Häll ut smulorna på bänken och krama ihop den ganska torra degen. Eventuellt kan du behöva tillsätta lite olivolja.
  3. Dela degen i tolv bitar. Kavla ut dem tunt mellan två smörgås- eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Vänd kexen och pensla med det uppvispade ägget. Grädda ytterligare 10 minuter. Låt kexen kallna på galler.

RSS 2.0