Lite mera om detta solens land...

Nu har vi åkt söder ut bort från snön och kylan. Nu är vi i Kyoto, vilket är Japans gamla huvudstad.
Vi har som sagt varit några dagar i uppe i bergen norr om Nagano i en liten liten by som heter Yudanaka.
Andra natten som vi var där var det snöstorm. Och när vi vakande på morgonen var det typ tre-fyra dm snö ut. Och det var så sjukt kallt. Vi var och tittade på aporna som badade onsen. De bara helt enkelt inte bryde sig om människorna som var där och tittade på dem. De var så nära att man kunde klappa på dem men man ska inte göra det. De hoppade runt och levde sitt eget liv trotts att det var fullt med folk där. Aporna är vilda apor som kommer till samma ställe varje dag och badar.

Sen var vi en dag och tittade på slottet i Matsumoto. Ett ganska litet men vackert slott. Det var enormt höga och branta trappor som gick upp mellan våningarna. Det var svårt att gå måste jag erkänna, och att gå ner var rikigt rikigt svårt. Vi var också och tittade på en gamla butik där det sålde pappersdockor som de gjort där. Väldigt vackra men dyra.
Idag har vi som sagt åkt med tåget hit till Kyoto. Vi har inte hunnit göra så mycket. Vi har bara gått en lite sväng runt och varit och ätit på en koreansk reasturang. Jag åt en tofubif, som var grillad med kryddor på och ris till. Det var gott. nu är det dax att sova och sen blir det en massa sevärdheter i morgon igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0