Frustrerad

två veckor utan att komma någon vart med jobbet! så irriterande!

Att resa bort

Att resa bort... det är lite lustigt att vi säger så. Det betyder ju att man reser just bort... alltså att man reser bort ifrån något/någon. När man säger att man reser bort blir inte själva resmålet så intressant och inte så betydelsefullt. Det är viktigare att man reset bort från något.
Man borde säga att man reser till... eller hur?
Det finns så mycket lustigheter i språket som vi inte riktigt tänker på.image19

brutalt ärlig

Barn är så härligt ärliga till skillnad från vuxna.
Varför kan inte vi vuxna oxå vara ärliga och raka mot varandra och inte hålla på med en massa tjafs?
Är så trött på folk som säger en sak och menar en sak och inte håller på att tjafsa...


platta däck

varför ska det alltid gå fel när jag ska vara duktig...
tänk att det kan ta mer än 1 timme att cykla hemifrån, pumpa cykeldäcken och kliva över tröskeln på Friskis... detta tar typ 25min i vanliga fall....


äta med pinnar...


image18

Sushi, te, film och lite melodifestival

En dag med städ, disk och tvättande avslutades på ett rikigt trevligt sätt.
Sushi på Nori, te och fika på M och så spela spel och se lite melodifestival hemma.

image16image17Imorgon blir det som vanligt Friskis. Träna oxå så klart!
Sen en ny vecka med jobb, slöjd, träning och lite annat smått och gott!

En grå dag med blåst

Så fredag... regn och grått.
En sväng till mamma och pappa för att vattna lite och så där när de är bortresta.
Fika på skolan och som vanligt med vår tur... regn regn och en massa mer regn. Och som alltid när det faktiskt blir regn så har man inget paraply och inga regnkläder! =(

image15

Måste köpa mig ett par stövlar!

Simma, fika mm

En vecka med inte fullt så mycket jobb gjort som jag hade tänkt mig. Har inte fått de uppgifter som jag behöver för att komma vidare i mitt jobb därför står jag lite stilla. Men de ska komma snart vet jag och då är det bara att jobba på.

Två turer till simhallen och en massa simmande. Kul, skönt och trevligt. Eva och jag åkte en massa vetenkana oxå. rikigt beroende framkallande.

Idag blev det en sväng till stan och fika med Liv. Riktigt mysigt och en massa gott skratt. Och å har jag upptäkt en ny favorit i teväg. Viol! Så mumigt! Måste bara inköpas!

En sväng förbi bibblan och lånade böcker om Dubrivnik. Längtar! Och sen en lååång promenad hem i supersnabb fart!

Och nu är det dax för sängen.


Alla hjärtans dag och undebar mat!!!

Lagade  idag sååå himla god mat!

Först crépse med kantareler! Mums!

Sen Marockanska Quornbollar med apelsincouscous! Mumsigt värre!

image14

Vår?!

Gick en promenad idag. Vilket underbart väder! Det är ju vår redan! Såg till och med blommor, snödroppar och krokus.
Fantastiskt!


Shakespeare - den absoluta sanningen

Shakespeare... vem var denna man?
Det kan man få veta om man se pjäsen Shakespeare - den absoluta sanningen. Har inte skrattat så mycket på länge!

image13

Slöjdklubben

Idag har det blivit slöjd. Vi gjorde luffarslöjd eller trådslöjd idag. Det gick inte jättebra alla gånger för barnen men alla fick i alla fall med sig några saker de hade gjort hem. Så det var ju kul.

Sen blevd et pizza på kvällen. En massa masa hembakad pizza! MUMS!


Lördag

Idag blir det Slöjdklubb nu snart till kl 14. Det är kul och idag ska vi göra trådslöjd. Får se hur det går!
Sed vet jag inte vad som händer men det kan vara rätt skönt att ha en kväll med bara ledigt. Eller hmmm man kanske borde hinna med lite måsten oxå. Så som tvätt... tvättkorgen börjar bli lite för överfull. Vi får väl se....

Fredag

Igår var en riktigt bra dag.
Började med ett träningpass. Kämpigt men det gick bra!
Sedan hem och duscha och fixa lite.
Stan. Köpte lite småsaker. Mat på Sol och Ris. Där efter fika på café M. Mysigt!
Väl hemma blev det film. Shoot Em Up. Hel oki film.

image12

Köpt biljetter

Japp nu är flygbiljetterna köpta och resan inplanerad! Längtar redan!
Har beställt en resabok oxå. Så jag vill ha den nu!
=)


Resa till Dubrovnik

Sitter här och håller på att boka resa till Dubrovnik i sommar! Ska bli kul!

A History of Sex

Såg här om dagen ett debattprogram på TV om just utställningen A History of Sex, som nu visas på Alingsås konsthall.
Jag funderar och funderade på om detta kan ses som konst. Jag tycker att det är det!
Men jag kan förstå att dessa fotografier rör upp en massa känslor och tankar hos människor. Och att det finns människor som inte gillar detta. Men konst har väl till syfte att skapa känslor, tankar, idéer och diskussioner hos människor.

Jag tänkte på vad Paulo Roberto, som deltog i programmet, sa. Att han tycker inte att skattepengar ska användas till sånt som inte alla tycker om och som inte alls stödjer. Men om man ska resonera på det sättet så kan väl inga skattepengar användas till något överhuvudtaget eftersom det alltid finns de som tycker annorlunda. Och konsten är viktig i vårt samhälle just därför att man inom konsten kan få möjlighet att lyfts såna ämnen som annars skulle vara svåra att vissa. Konst har genom alla tider skapat debatter och upprörda känslor. Konst har ofta haft just detta som syfte och mål. Att som någon i debattprogrammet sa att hon inte tycker att konst som hennes dotter måste fråga vad konstnären vill med inte ska vissa på kommunala konsthallar. Det är inte ett hållbart argument. Varför inte? Så skulle vi inte kunna vissa någon konst överhuvudtaget så vida vi inte alltid hade konstnären närvarnade vid utställningen för att svara på frågor. För vi kan aldrig veta vad en konstnär menar med sitt verk om vi inte frågar konstnären. För även den mest enkla och uppenbara bild kan ha en massa underliggande budskap. Ofta handlar konst om att få betraktare att tänka och det finns inte alltid ett och endast ett budskap med konstverk.. De som främst var motståndare till utställningen i debatten var Kristdemokraterna. Och även nazister som har gjort ett attentat mot utställningen.
Här är några av de bilder som ingår i utställningen. Vad tycker och tänker ni?
image6


image7         image8En annan bild som har upprört just kristna är Andres Serrano konstverk Piss Christ, ett fotografi av ett krucifix nersänkt i konstnärens eget urin.

image9


Just nakenhet och sexualitet har även det varat motiv för konsten så länge den har funnits.


image10  image11
  Till och med de gamla grekerna!!!


Jag tror att många blir så upprörda just därför att det är fotografier. Hade det varit målade tavlor hade det aldrig blivit sån uppståndelse runt det.... eller?

Jobb!

Tänkte på hur många olika jobb jag har haft under alla år.

1: "handledare" på ridläger

2: datainsamling på LIU

3: barnvakt

4: servitris/kallskänka x5

5: handledare på folkhögskola för fotokurs

6: kundtjänstmedarbetare

7: lärarassistent

8: barnsskötare/kokerska

9: skillkonsult i fyra uppdrag

10: butiksbiträde x2

11: receptionist på sjukhus

12: slöjdklubbshandledare

13: slöjdhandledare


Det är det jag kommer på nu. Så lite av varje har jag allt hunnit med måste jag nog säga....
Fast nu vill jag hitta ett jobb som jag kan ha lite längre och som jag verkligen trivs med.

Kul kväll!

Hade slöjdkväll i kväll tillsammans med tjejerna från Hemslöjden! Vi hade det supertrevligt och kul. Sydde tygpåsar. Det blir jätte fina!
Massa kul prat om allt mellan himmel och jord. Käka fruktsallad och drack te. Sydde, pratade och hade det kul.
Detta måste göras om!
Alla glad och nöjda!
Men nu är det dax att sova om jag ska hinna och orka jobba med mitt Skilljobb innan det blir ICA på eftermiddagen och kvällen.


En bra helg!

Fredag med en massa städning! Så duktiga och rensade ut förrådet i källaren. Sen god mat och film. Disturbia, faktist riktigt bra. Lite förutsägbar men också läskig.


image3

Lördagen blev en lång dag på stan. Shopade en baddräkt, tyger, tofflor, te och lite annat! Fikade med mamma och pappa. På kvällen blev det faktist två filmer...We own the night och The game plan. Helt oki men kanske inte de bäsat filmerna jag har sett.

image4image5
 

Söndagen var det Friskis som vanligt. Hade riktigt trevligt och roligt tillsammans med Carro och Anna och Hanna. Och efter en massa tid i receptionen blev det Ki-Yoga med mamma och pappa. Helt oki men inte det roligaste jag har gjort.

Lila tajts och extra stor t-shirt

Det var en dam på träningen idag som hade just lila tajts och extra stor t-shirt. Det värsta var ett tajtsen var så tajta att de var genomskinliga och man såg hennes stora damtrosor rakt igenom. Det var med vad vi andra kanske skulle kunna tänka oss att använda som leggings under en klänning eller tunika men inte som träningsbyxor. Och det hela kompletterades med en extra stor vit lite urtvättad t-shirt.
Detta och mycket mer är vad man kan få se när man tränar på Friskis. Väl inne på passet hamnade jag fler gånger bakom en dam som inte riktigt var med i takten på passet. När vi skulle hoppa och sträcka ut stod hon mest och viftade med armarna och när det var sista konditionslåten så trampade hon bara runt lite i sin egen takt istället för att köra på och springa på stället i hög takt. Men jag gissar att detta är charmen med att träna just på Friskis. Man behöver aldrig vara rädd för att vara sämst.


Fredagen den 1 feb 2008

Det är helt sjukt att det redan är andra månaden på år 2008. Jag träffade igår en kompis på universitet som jag inte har träffat på evigheter kom vi fram till. Och så sa hon "jag har inte träffat dig sen förra året" Och jag svarade att det var ju inte så länge sen men sen kom jag fram till att det faktiskt är ganska länge sen... för det är en månad sedan detta år började och vi det var typ i början av november eller tidigare som vi sägs...

Ja nu är det dax att åka och träna. Det blir styrka/medel idag på Friskis. Sen lite jobb och städning och så en mysig kväll med god mat och vin och någon film!

image2

RSS 2.0