Douar med Accrorap

Igår var jag på dansföreställning, Douar med Accrorap. Det var riktigt riktigt bra. Ett gäng med killar som dansade en blandning mellan sreetdace och modern dans.

Nio unga män blandar hiphop, modern dans och akrobatik på ett överraskande och nyskapande sätt. Häftiga streetmoves, akrobatik och modern dans. Tunga beats och mjuka algeriska toner. Douar är en maffig och innovativ dansföreställning där stilar och världar möts. En helkväll för dig som gillar dans i alla dess former!

Så det kan jag varmt rekomendera er att gå och se!


Jag började funderar på detta med dans en del. Vad är det som får människor av alla de slag att vilja röra sig till musiken? Alla kan vi känna en rytm och en vilja i kroppen att röra oss till denna, även att vi inte alls är några tränade och duktiga dansare eller så. Men människor genom alla tider har hittat anledningar till att dansa och röra sig ttill musik. Dansa och spela musik för att tillbe gudarna är vanligt hos ursprungsbefolkningar runt om i världen. Det är verkligen en speciell känsla att få röra ssin kropp till musiken. Man blir glad av det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0