Den nya regeringen

Den nya regeringen

 

Hur kunde svenska folket rösta fram moderaterna till regeringen?

Lite intressant är att här om veckan läste jag på aftonbladet.se en undersökning där läsarna fick svara på om det trodde att det var vinnare eller förlorare på den nya regeringens budgetförslag. 60% av läsarna svarade att det var förlorare. Hur går detta ihop? Mer än halva befolkningen röstar på alliansen och vill att dessa ska styra landet. Men mer än halva befolkningen, närmare bestämt 60% svarar att de kommer att förlora på den nya budgeten!

Detta är en mycket märklig ekvation som jag verkligen inte får att gå ihop!

 

Sen till detta med jobb, a-kassor och fackförbund! Måste säga att vårat nya "arbetarparti" verkligen gör det lätt att jobba! Först ska det vara obligatoriskt att vara med i en a-kassa, men det går inte längre att gå med i a-kassan som student. Det ska bli dyrare att vara med, det är inte längre avdragsgillt och det blir lägre ersättning för de som faktiskt är arbetslösa! Jippi! Vad jag känner motiverad till att söka jobb, fler jobb, för det finns ju så många att söka också!

Och sen så ska man vara tvungen att ha jobbat minst 6månader innan man kan gå med i a-kassan och minst 80h/månad (inte 70h som förut).

Sen så är det så att om man får a-kassa utifrån sin tidigare lön, så ska man först bara få 80% i 200dagar och där efter får man bara 70% i 100dagar. Och om man efter dessa 300dagar inte har fattat viken om att man inte ska vara arbetslös, för att arbetslösa är inte så smarta och villiga att jobba, så ska man bara få 65%av sin lön resten av tiden som man är arbetslös!

Och för att försäkra sig om att budskapet att det är dåligt att vara arbetslös riktigt går fram

Så ska man bara få ersättning i 300dagar/år. För de resterande 65dagarna får man själv finansiera bäst men vill. För man har ju så himla mycket pengar över efter 300dagar i arbetslöshet så det där 65dagarna kommer ju vara en dans på rosor! Så lätta så att klara!

 

För bara för att man blir arbetslös så slutar man ju inte att leva, eller? För man har ju fortfarande en hyra, telefonräkningen, försäkringar, a-kasssaeavgiften, fackavgiften, och mat att betala. För det är inte så att man får en sänkning av dessa utgifter bara för att man är arbetslös.

För betalar men inte sina räkningar blir man vräkt. Och vem vill anställa en människa som inte har något hem, eller adress? Ingen! Jag lovar!

Och dessutom trotts att man är arbetslös så måste man i ibland köpa lite nya kläder, smink, schampo, tvål, och så vidare. För vem vill ha en anställd som luktar illa och som går om kring i gamla trasiga kläder? Nej just det ingen!

Så bara för att man är arbetslös slutar man ju inte att finnas och att ha utgifter som man måste betala!

Tänk en ensamstående förälder med två barn som jobbar och blir uppsagd i januari. Efter 300dagar får denna person ut endast 65%av sin lön, eller just det förresten, de resterande 65dagarna detta år får familjen leva på luft och vatten! För mamma/pappa får ju inga pengar då! Så fin jul de kommer att ha! Jippi!

 

En annan ska som också är hel sjuk!

Jo reglerna för a-kassan är tydliga och stränga vad det gäller bemaningsföretag/konsultföretag! Om man jobbar för ett sådant företag får man inte stämpla, oavsett om man bara jobbar 1% eller 99%. Detta för att regeringen anser att bemaningsföretagen då utnyttjar systemet. Så tar man jobb hos ett sånt företag så står man till företagets förfogande till 100% även om man inte jobbar mer än 25%. Och när man har slutat ett jobb hos ett sådant företag så måste man bryta alla kontakter med företaget under tre månader! För annars så blir man av med a-kassan ändå! För om man tex jobbar några månader och sen blir arbetslös i två månader. Och tar då ett nytt jobb hos samma företag så blir man tillbakabetalningsskyldig till a-kassan för de två månaderna mellan jobben. För under denna tid har man också enligt a-kassan varit till företagets förfogande! Visst är det absurt!

 Fan alltså det kommer att blir fyra ringt tuffat och jobbiga år fram över nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0