Vill inte

Vill inte vill inte vill inte..... det är för mycket nu... idag ska jag jobba mellan 13.30-19.00 på ica som kassaextra... vill inte åka dit idag. Innan det måste jag hinna med att fixa några saker på hemslöjden och sen på kvällen så ska jag träffa en kompis som flytta från stan i helgen.
Imorgon ska jag först ha slöjdklubben mellan 10-14.15 och sedan jobba på ica mellan 15-19.15,
Vill inte vill inte... vill bara vara hemma och bädda ner mig i sängen och inte bry mig om världen utanför!

NostalgiVar på stan här om dagen och fick en sån enormt stor nostalgikick. Medan jag planlöst irrade runt bland kläderna på JC stömade Lasses vackra "kom änglar". Jag flyttades i på ett ögonblick tillbaka till högstadiet, till Elsas Hus en kväll tillsammans med mina väner och en ung och oerfaren Lasse på scenen. Det var så länge sedan.....

En torsdag med full fart

Prommenad tillsammans med Liv ut till Tornby fick bli förmiddagens aktivitet. Handlade lite mat och så hem igen.
Sedan skicka jobbansökningar och fixa och dona lite vid datorn. Så ringer jobbet, de har ingen som kan dema imrgon så de vill att jag ska dema. Så imorgon blir det en hel dag i demon istället för en halv dag i kassan.

Har varit duktig och bakat bröd idag. Det blev småbröd med lite ost på och några med flingsalt på. Rikigt goda om jag får säga det själv.

Dagens film blev Meet Dave. Lite smårolig, typ en bra film att glo på när man inte har ork och lust att göra något annat.Hahaa...En blondin kommer in på ett bankkontor i Stockholms City och ber att få ett lån. Hon säger att hon ska till Europa i affärer i två veckor och behöver låna 5 000 kronor. Banktjänstemannen säger att han behöver någon slags säkerhet för lånet. Blondinen lämnar nycklarna till en ny Rolls Royce som står parkerad på gatan utanför banken.

Detta fungerar bra, banken accepterar bilen som säkerhet för lånet. Banktjänstemannen och de andra på banken får sig alla ett gott skratt åt blondinen som använder en 1.800 000 kronors Rolls som säkerhet för ett lån på 5 000 kronor.

Bankmannen kör sedan ner Rollsen i bankens garage och parkerar den där.
Två veckor senare kommer blondinen igen, betalar tillbaka 5 000 plus ränta 31kr.
Banktjänstemannen säger till blondinen: “Vi är mycket glada att Ni ville låna hos oss, men vi är en smula förbryllade. När Ni var borta kollade vi upp Er och upptäckte att Ni är multimiljonär. Det som förbryllar oss är att Ni behövde låna 5 000 kronor.

Blondinen svarar: “Var annars i Stockholm kan jag parkera min bil i två veckor för bara 31kr

Hittade denna underbara historia på : Ensamstående mamma

En bra lördags kväll

Igår var det förbutiken som gällde. Med att vad det innebär. Det var riktigt mycket kunder ett tag innan spelstopp på V75. Sen lugnade det ner sig ett tag. Det var ganska oki att jobba igår. Det är faktist roligare när det är lite fart på det. Men vissa kolegor kan ju gärana få vara på lite bätte humör... ingen nämnd ingen glömnd...
Efter jobbet snabba ryck och på med vanliga privat kläder, lite smink och så där. Sen springa ner till bussan.
Möta Lisa! Köpa biogodis och dricka. Hämta biljetter. Och sen in i mörkret. Härligt med bio. Det är något speciellt med att se film på bio, det går bara inte att komma ifrån. Filmen var Benjamin Buttons otroliga liv. En rikigt toppen bra film! Kunde inte vara en bättre film att se en lördags kväll efter en dag på jobbet och en lång jobbvecka.
Mat på George`s. Mums. Det var gott. Sen en te på Cioccolata. En trevlig och bra avslutning på kvällen.

Nu ska jag snart killa ner på stan och träffa Eva. Det blir nog en fika och en massa prata och skratt hoppas jag!


Full fart

Det har abra gått tio dagar sen jag kom hem från min långa resa. Och redan är det 110% som gäller.
Var ledig en dag när ajg kom hem sen jobb. Och jag har jobbat både op Ica och dagis. Skulle vilja ha lite mer tid att fixa med saker hemma. Men det får bli nu i helgen när jag är ledig söndag,, måndag och tisdag. Men saken är den att vi måste fixa lite nya möbler, så som skrivbord, bokhyllor och något att ställa TV:n på och en massa andra saker. Men när man inte ha någon bil så är det lite svårt att åka iväg och handla såna saker själv. Så det gäller att fixa så att man kan åak tillsammans med mamma och pappa eller låna deras bil.
Förutom det lilla faktum att vi har flyttkartonger och saker lite här och var och ingen ordning alls så gilalr jag verkligen vår nya lägenhet. Det är högt till tak och snygga tapeter i alla rum. Fast vi har inte bott här så länge ännu, så man kanske inte ska gnälla över att vi inte har kommit i ordning helt. Och dessutom har jag jobbat massor och Patrik pluggar och skriver tentor.

idag ska de komma och fixa vår telefon som de så dyrt och heligt lovade skulle fungera redan den 2 jan när vi flyttade in. Men de har minsan inte fungerat. Jag ringde nämligen redan i november förra året för att fixa så att det verkliegn skulle fungera med telefonen den 2jan i år. Och det skulle ju var så enkelt så det vara inget problem. Men nej då ingen telefon.

Sen är det ica som står på schemat idag. Men jag har en trevlig och rolig helg att se fram mot. Fredag ska jag jobba på dagis och efter det ska vi kolla lite möbelaffärer och se om vi kan hitta det vi behöver. Så blir det väl en fika på stan, lite god mat och en film eller så på kvälle. På lördag så är det Ica mellan 10-16 som gäller. Sen träffa Lisa för att gå på bio!! Det blir filmen Benjamin Buttons otroliga liv. Det ska bli kul. Och på söndag ska jag träffa Eva!!

Lite udda...

Igår när vi sprang upp och ner för trapporna och plockade runt med kartonger och annat. Så hör jag någon  som ropar " men tja, hej Emelie!" Då är det en tjej som också jobbar på Ica som är på fest hos en tjej som har jobbat på ica som bor i lägenheten under oss.
Och sedan när vi väl kom ner i källarförådet och börjar stuva om våra lådor och kartonger så helt plötsligt trillar en liten buddhafigur fram. Aldrig sett den tidigare och vet inte var ifrån den kommer men nu har den fått bli vår husbuddha.

Japan i bilder
Ett hus i utkanten av en liten japnsk by som har fått sin design från svenka hus


En typisk middag i japan består av flera olika små rätter.

Atombombsdomen i Hiroshima. En av de få byggnader som stog kvar efter bomben.


Hiroshima slott, det riktiga slottet förstördes ju så klart i bomben men detta är en kopia.


En del tar det där med japansk kultur lite hårdare än andra...


Denna växt heter Rävansikte.


Våran middag på julafton avnjöts på en typsisk liten japansk restaurang där man sitter på golvet.


Typiskt i japan är att man klär på sina gudsstatyer. Varför vet jag faktist inte riktigt.


Snowmonky är vilda apor som varje dag kommer ner till en varm källa och badar. De är vana vid människor så man kan komma dem rikigt nära men man får inte röra dem.


I bakgrunden syns de japanska alperna.I den lilla byn i bergen som vi bodde i så blev det verkligen vinter och riktigt kallt, vill jag lova.


Buddhistisk trädgård består av många olika delar, bla delar där sand som formas till olika mönster utgör trädgården.


en vanlig söndag

Så vad händer en vanlig söndag i mitt lilla liv då... ja hmm vaknade av att katten hoppade runt på sängbordet och tuggade intensivt i sig allt som är av plast bara för att väcka matte och husse så att hon får mat.
Frukost i all enkelhet och sedan lite slö, duschar, fixar lite med ett och annat och sedan en sväng till Ikea med pappa. Inköp blev lite mat på Coop, diskborste, disksvampar och diskmedel på Biltema, skärbrädor, dörrmattor, badkarshylla från Ikea och så smörgåsgurka och pesto från Ikeas matbutik.
Nu sitter jag här och har inte så mycket att göra men skriver lite blogg medan jag väntar på att mina bilder från Japan ska vara färdig köpierade till datron. Så det kanske dyker upp lite bilder här snart!

Sista dagen i Japan

Ja detta är vår sista dag här i Japanland. Vi har varit mycket japanska idag varit i det stora shopingcentrat här i Okazaki. Och handlat en massa massa precis som man gör här i japan. Min bror säger det att japaner är tokiga i att handla saker, och det är helt klart sant. Det shopingcentrat som vi var i tycker jag var enormt stort men det är tydligen inte alls så stort i gemförelse med det största som finns i typ Tokyo och andra storstäder. Okazaki är ju en mindre stad.

Men jag måste som sumeringe på resan säga att det har vait spännande och roligt men också stundoms ganska slitsamt att resa runt så pass mycket som vi har gjort. Men på det stora hela har resan varit bra och jag tycker att dte har varit kul, men det har varit lite jobbigt att det är så svårt att få vettig vegismat här i detta land. Vilket är lite jobbigt.
Men nu är det dax att krypa ner i sängen för att sova för imorgon blir det tidig morgon och hemresa.


På detta hotel både började och slutar vår resa genom Japan, AB Hotel i Okazaki.

RSS 2.0