Juno

Var på bio igår och såg Juno. Blev helt klart lite kär i den filmen!
Så bra, mysig och helt enkelt en underbar film. Länge sedan jag såg en så bra film!
Rekomenderar den varmt till alla!
Och så är ju Ellen Page så söt i denna film!

Ett litet smakprov!




Torsdag...

Vad tiden går fort. Imorgon är det redan februari. Hur gick det till? Det var ju nyår för typ en vecka sen tycker jag... men tydligen inte.
Känns konstigt att tiden bara flygger iväg så där. Hiner inte alls med allt som man skulle vilja och behöva.
Så nu är det bäst att jag slutar att sitta här och skriva och istället sätter igång med städandet så att jag kan göra lite kul saker sen!


Nu har jag flyttat

Japp nyinflyttad på denna blogg!
Men jag tog dock med mig nästan alla inlägg från den gamla bloggen!
Så det mesta kommer att vara som vanligt bara lite roligare och bättre!

Måndag måndag

en ny vecka börjar med måndag. en ganska grå sådan...
jobba, tvätta, laga mat och sånt är vardagen...

Mysig lördag

Lördagen började med fyra timmars slöjd med mina slöjdbarn i slöjdklubben.
Det var kul, vi sydde fåglar i vadmal. Det blev jättefina fåglar och alla var så nöjda och glada.

Sedan några timmar på stan. Köpte två tröjor och lite annat smått och gott.
Och så middag på Kikkobar! Mums mums!
Efterrätt och te dracks på Santinis! Mysigt!

En bra lördag med trevliga människor och mysiga saker att göra!

image232
Kikkobar

En lång bra dag

Dagen började redan kl 05,30 då väckarklockan ringde allt för tidigt i min smak men ska man jobba så ska man. Efter allt för så timmars sömn så intog jag en frukost bestående av två mackor med smör och ett glas c-vitamin. Kläder på, tänder borstade och ut till bussen i iskylan. Buss hela vägen ut till Björkö. Skala potatis till tusen! Och sen mer potatis! Ni anar inte hur mycket potatis det går åt när man ska göra potatismos till ett helt dagis! det är en del kan jag säga. Så det blev potatismos och ugnsstekt falukorv... kanske inte mitt val av mat men men inte jag som bestämt. Det blev sojakorv för min del kan tilläggas! Sedan efter disk och rengöring av köket en ganska skön promenad till bussen.
Nästan framme i staden ringer min mobil och pojken min vill mötas för att fika i skolan. Så byte av buss och resa till LIU för att fika! Gott och trevligt!
Promenad hem och stopp i affären för att inköpa lite frimärken, (konstigt det där med FRImärken, de är ju inte alls fria, de kostar ju en massa pengar... hmmmm jaja)
Så väl hemma en lite sovstund. Packa väskan med badkläder, handduk och sen till simhallen tillsammans med mamma och pappa. Skönt och kul. Åka vattenrutschbana.
Hemma igen! MAT! Så hungrig. Sen film och nu ska det bli sova av!


image231

Att träna eller icke träna... det är frågan..

Var inget vidare väder idag.... velade länge om jag skulle åka och träna idag men tillslut gav jag mig ut på cykeln mot Friskis. Väl där så blev jag glad. Först träffade jag en kompis och så fick jag höra min nya älsklings låt!
Glad! Lyssna och njut!






En helg i Skene

Fredag började med lite jobb, städning och tvättning. Men vid 14.30tiden bar det va ner i genom landet med kurs mot Skene.
Stopp på vägen för en snabb fika men sedan fortsatte resan. Väl framme bjöds vi på taco, mums!
Lördagen var Linas födelsedag och detta firades med kalas, tårta och presenter! Trevligt! Och på förmiddagen han vi så klart med en sväng till Visko, för att inköpa lite nya snygga skor! Tre par!!! Hoppsan! =)
Kvällen bjöd på grillspett och småprat och film.
Och söndagen blev det hemfärd. En trevlig och mysig helg.
Nu väntar en vecka med mycket jobb och annat på schemat! Men det är kul när det händer saker!

Dag på stan

Full fart!
Gårdagen var vi på stan och inköpte en present till Lina, lite tröjor, och lite annat smått och gott. Och så ett möte på Skill med kontraktsskrivande och lite prata. Där efter mat och fika. Sen Eva och en promenad ner vid Stångån! Och som avslut på dagen så var jag på slöjdklubbshandledarträff. Vi gjorde varsin skattkista! Har dock inte gjort klart min. Får bli mitt jobb på tisdag på slöjden.
Idag har jag gjort lite jobbsaker och så var jag och bror och Patrik en sväng till Liu för att fika och lämna/hämta böcker.
Och kvällen blev det Friskis. Stod istället för en tjej som jag bytt med så att jag fick lite ledigt.

Så nu blir det sängen för att imorgon hinna tvätta, städa lite, packa, slå in paket, göra födelsedagskort och jobba lite innan vi åker iväg. Och jag ska få taco imorgon! MUMS!!!


Handla

Så dagen har varit lång!
Var med mamma och pappa på Blomsterlandet, plantagen, Ikea, Maxi, ah:s och Jysk. Handlade en massa blommor, mat, kuddar och kuddfodral, kattleksak och en massa andra saker!

image229


Och efter en lång dag på Tornby så blev det mat på Sol och Ris. Mums!!! Sen spela TP!

image230


Nytt år ny vecka och nytt nytt nytt

Japp då har det gått lite mer än en vecka på 2008. och det har faktiskt varit ganska händelserikt hitintills.
Har jobbat så klart en del. och så har jag träffat lite vänner. tränat, färgat håret, varit på bio, fått ett nytt lie jobb, städat, sökt jobb, lagat en massa god mat, träffat min familj. och en del annat oxå.
Så på onsdag ska jag på möte och starta upp mitt nya jobb för Skill. Får se hur det går. Vet inte riktigt vad jag ska göra och hur men men det ska väl lösa sig hoppas jag! Jag har i alla fall beställt en massa böcker på biblioteket om arkivering och om offentlighetsprincipen. Kan vara bra att läsa på lite om det man ska jobba med.

Nu längtar jag bara tills imorgon och nästa helg, Imorgon ska jag åka och handla med mamma och pappa på Ikea och Maxi och så där. Och sen på kvällen ska vi gå på Sol och Ris och äta och spela spel. Nästa helg ska vi åka till Patriks syster och familj och fira vår lilla guddotter! Ska bli så kul! Och skönt att komma hemifrån lite!

Ikväll blir det wok och ris! Har varit i affären och handlat en massa grönsaker och röd curry till Woken! Ska bli gott! Mums! Och mysa med Patrik och kolla film!


image228

2008

Ja då var det ett nytt år! 2008!
Och innan de sista timmarna avv 2007 var slut hade snön kommit! Snö! Men tyvärr är det så varmt så att det bara blir blask kvar nu! Men vackert ändå!
Det nya året firades in med middag hos en kompisa. Mysigt, trevligt och gott!! Först en fördrink med mycket frukt och gott. Till förrätt var det toase med avokado och skagenröra för de som åt det, sen potatisgratäng och tofu, eller kött för de som åt det, och tomatsallad. Och till efterrätt vet det sorbet! Mums! Och sen en massa massa godsaker som chips, popcorn och godis! Mums!
Tolvslaget gick vi ut och tittade på fyverkerierna och skålade!
Så nu är det ett nytt år med nya önskninar, förhoppningar och drömmar. Vi får väl se vad det nya året har att bjuda på allt eftersom året går!

GOTT NYTT ÅR!

Årets sista dag

Japp eller jaja inte riktigt då.... imorgon oxå!
Men i alla fall nästsista dag idag.

Så julen har varit trevlig. Vi sov hos mamma och pappa natten mellan 23 och 24 dec. Frukost med gröt och mackor. Och sen blev det lite julklappar.
Vi åkte för bi mormors grav och tände ett ljus där. Och sedan även Patriks pappas grav. Vackert med alla ljus och blommor på gravarna så här till jul.
Julaftonen firade hos Patriks mamma, tillsammans med hela Patriks släkt. Riktigt mysigt. Mycket god mat och lite för mycket godis.
En massa massa julklappar bytte ägare under kvällen. Fick en hel del fina saker.

I mellandagarna har jag jobbat mest hela tiden tycker jag... Eller nja inte helt sant. Igår var Patrik och jag på stan och bytte några julklappar som blivit lite fel och trängdes med alla köpglada människor som hetsade runt och införskaffade rea"fynd".
Gillar inte riktigt att gå på stan dessa dagar då det är rea. Det är för mycket folk  och alla är för köpgalna. Men men vi gjorde i alla fall två fynd... som vi på riktigt behövde! Eller nja ett var till oss och ska bli en födelsedagspresent till vår guddotter som snart fyller år!


Så idag har jag lagat lite mat som ska tas med till nyårsfirandet imorgon. Det blev tofu med tomat och grönsakssås. Hade tänkt att gratinera det men eftersom vi är tre vegisätande tjejer som sak ha maten var av en är laktosintolerant och en glutenintolerant så fick det blir veganmat istället! Men jag hoppas att det ska gå att äta ändå!


Så vad ska jag hitta på de sista timmarna av detta år då? Jo nu ska jag snart åka till Friskis, sen blir det väl lite mat och kanske någon film till kvällen. Och morgondagen blir det jobb mellan 8,30-16,00. Sen hem och byta om för att åka till nyårsfirandet!

Så GOTT NYTT ÅR!!!!


image227

Dan före dan före dan före dopparedagen

Japp det är idag det! För på måndag är julafton!
Hur har detta år kunnat gå så fort? Det var ju nyss nyår! Inte alls länge sedan vi stod nere på stan och firade in det nya året med goda vänner och trevligt!
Men visst har det hunnit hända en hel del saker under detta år. Saker och ting är inte som de var för ett år sedan. Det har hänt både bra och dåliga, roliga och sorgliga, spännande och tråkiga saker under året som gått. Men snart är det ju slut.
Jag önskar att vissa saker inte hade hänt och att vissa saker var annorlunda, att vissa saker hade hänt och så vidare men nu är det så här och nu är det bara till att satsa på att nästa år blir roligare, mer spännande, händelserikare och ännu mer skojiga saker händer.


tiden går...

inte långt kvar nu. När jag åkte till jobbet idag så var det inte det insta vintrigt ute här hemma. Men så kom jag in till stan och marken och träden var täckta av ett vitt och tjockt lager med frost. Med lite fantasi så kan an tänka att det var snö!
Ikväll har lite vänner varit här och fickat lite julfika!
Trevligt!

image226

en vecka...

Jaha då var det bara en vecka kvar men inte det minsta juligt alls...
Men men vem vet dte kanske kan komma lite snö och lite julstämning innan jul i alla fall.
Jag hoppas i alla fall det!


Simma lugnt

Simma lugnt!
Japp så var fredagen avklarad. Började med lite hushållsarbete så som disk och slänga skräp och så. Sedan in till stan för att införskaffa lite julklappar. Och en "lunch" på ciccolata.
Sedan blev det simma av och så klart en massa vattenrutschkana. Så himla kul! Eva och jag är nu mera så duktiga på att åka så!!

Funderingar...

Man brukar ju säga att kärleken kommer och går men vänner består.
Är det sant verkligen?
Jag kan ju helt ärligt säga att både mina vänner och mina kärlekar har kommit och gått.
Så klart att man har några X som man har varit kär i och som det har tagit slut med, men även några vänner som inte längre är ens vänner. Men å andra sidan är inte jag heller riktigt den jag var... man förändras ju och utvecklas och saker händer i ens liv vilket gör att man se på saker och ting på nytt sätt.
Fast ändå... jag har ju en av mina äldsta vänner kvar fortfarande och vi har haft våra upp och ner gånger genom åren. Och är fortfarande vänner och har kul tillsammans på ett sätt som bara vi kan. Så visst några vänner består årens slit och släng medan andra stryker med.
Så till viss del är det väl sant att vänner består och kärleken den kommer och går i vissa fel... men det finns undantag. Vänner som inte består och kärlekar som stannar kvar!



127949-34

En vanlig tisdag...

Bara en helt vanlig tisdag... inget speciellt så där... bara en massa valig dag... typ...




image225

2:a advent

2:a advent!
Hur fan gick det till? När blev det december?
Två veckor till jul?!?!?

Så Idag blev det simma och åka vattenkana med Eva! Trevligt och roligt!
Sedan blev det julmarknad i G:a Linköping! Trevligt men det var så mycket folk och jag frös ganska bra mot slutet!
Inköpen blev två stycken polkagrisar, lite naturgodis och en vildsvinskorv till patrik.

Sen bakade jag lussebullar! Mums! Så gott!

image222


image223


image224

Gott eller hur?

Första december och bara en massa regn!

Japp då var julmånaden här och det kommer som vanligt att gå så fort innan julen står i hallen och trampar. Hjälp! Hur gick det till? Varför blir det alltid december innan man tror att det är sant?

Hade sista gången med slöjdklubben idag! Det var trevligt! Bjöd barnen på julmust och pepparkakor! Mums!
Sen hade jag en idyllisk tanke om att gå ner på stan och drömma mig bort medan jag strövade runt bland butikerna och insöp den första julkänslan. Men nej då... ösregn och en massa massa stressade och jobbiga människor över allt. Så jag hoppade helt allt avd stan heter och köpta bara med mig saker hem och lagade taco! Gott!
Så nu ska det väl bli film och lite te och mys i soffan!


Pasta och Pesto

Fick ett nytt packet med pasta och pesto från Buzzador!
Mums! Bjöd mamma, pappa, bror och Patrik på mat och det var gott!
Riktigt gott!

image220image221

Huvudet under armen!

Så snö och kyla och is! Så vad gör man då? Jo man tar bussen till jobbet!
Och så eftersom man inte låser hemma och inte behöver låsa upp sin cykel så har man inga nycklar med sig!
Så inga nycklar och inga arbetskläder! Jobbigt! Men med lite samarbete och lite vänskap så fick jag låna en tröja av Lisa tills hon som har huvudnyckeln kunde låsa upp mitt skåp! Så då fick jag mina egna kläder!


Teater, lunch, slöjd...

I måndags kväll blev det teater med mamma och pappa. "Ett steg utanför".... Finsk svår teater.... men med några små ljusglimtar och skratt!
Tisdagen bjöd på en lunch på Liu tillsammans med Eva och Liv. Trevligt att träffa lite kompisar så där.
Och sen blev det slöjd som vanligt på kvällen! Har nu hunnit en bra bit på min nya sjal. Men måste dock köpa med garn så att jag kan göra dne klar! Så spännande!
Så idag har jag varit riktigt duktig och städat ut en massa gamla papper och så där. Så nu tänkte jag virka lite och ha lite mysigt för att ikväll åka till Friskis och köra ett Ki-Box pass! Har inte tränat på evigheter nu så vi får väl se hur det går!


Vill du veta lite mer om mig...

Vad är klockan?     1420

Mitt namn som står på födelseattest?    Emelie Saara Linda

Piercing?   1 och 4 vanliga håll i öronen...  

Ögonfärg?    blå

Födelseplats?     Linköping

Favoritmat?     Lite av varje har nog ingen sån favorit men gillar det mesta

Tapetserat något med toalettpapper någon gång? Nej, varför skulle jag ha gjort det för?   

Älskat någon så mycket så du gråtit?  Ja 

Favoritdag i veckan?  Fredag

Favoritrestaurang?   Sol och Ris

Favoritblomma?   De som inte dör om man råkar glöma att vattna dem så där i tre veckor!

Favoritsport att titta på?     Gillar inte att titta på sport.... möjligen fälttävlan eller hoppning

Favoritdrink?   Vanila Sky

Favoritglass?    Lakris och hasselnöt

Vilken färg har din sovrumstapet?     Har inte tappet i sovrumet, det är vitmålat     

 Hur många gånger kuggade du på teoriprovet?    0 !!!! 

Vilken affär hade du valt att övertrassera ditt kreditkort på?  Ingen!

Vad gör du oftast när du är uttråkad?    Sitter vid datorn eller glor på tv

När går du och lägger dig?    23-tiden

Favorit -TV-program?   Ugly Betty  

Ford eller Chevrolet?      Cheva !   

Vad lyssnar du till just nu? Surret från datorfläkten och inte mycket mer.....

 Vilken är din favoritfärg?    svart, vit, rosa, blått och lila

Har du någon gång kört slut på bensinen?  Kör så sällan bli så det har jag aldrig gjort!

Klockslaget när du blev färdig med detta?     1429 

Mjölkig måndag....

Så var det måndag igen... Det går så fort snart är det bara en månad kvar till jul.
Det är så dimmigt och mjölkigt ute så när jag cyklade till stan idag så man inte mer än typ en fem meter fram.
Var i stan och köpte garn och lite mat.
Och så träffade jag Louise. Hon hade fått höra av en av tjejerna på Stadsmissionen att de tyckte att det var roligt och bra när jag var där stickade med dem! Det är alltid kul att höra! Och Louise är så trevlig och kul så det var kul att träffa henne!


Kollektivfest!

Igår var det dax för en underbar och trevlig kollektivfest!
Det blev bål, vin, pingis och dansmatta!
Massa trevliga människor. Och vem är den första men träffar när man kliver in? Jo pappas jobbarkompis! Lite konstigt så där att festa tillsammans med någon som jobbar tillsammans med sim pappa!
Men en riktigt trevlig kväll och en av de roligast fester som jag har varit på på länge!

Skillfest och Mysig lördagskväll

Torsdagen var det Skillfest! Skill fyller tio år och alla var bjudna. Eva och jag började kvällen med att göra oss redo för kvällen hemma hos mig och sedan blev det buss till stan. Först var det framträdande av Henrik Fexeus från SVTs program Hjärnstorm. Därefter middag på NH. Gott och trevligt. Dock så mycket lök i förrätten att det var lite jobbigt. I sann student anda svar det ju så klart sång och framträdanden under middagen. Riktigt duktiga dansare.

Grattis Skill 10år!
image219





Lördags kvällen var jag och Patrik på grekisk restaurang och åt. det var trevligt och gott. Jag åt en vegetarisk rätt med flera små rätter i. Smaskens!

Tisdag!

Har frusit så himla mycket idag! Jobbade på dagis idag och så var vi i skogen på förmiddagen och det var sååå kallt! Tyckte ändå att jag hade mycket kläder på mig men nej då! Sen in till stan med buss och så hade jag en timme på mig innan jag skulle till Lisas Kulturgrupp och sticka muddar. Så efter lite velande så blev det en kopp te på Bibblan men inte blev jag mycket varmare för det...
Så väl på Kulturgruppen så bjöds det på varma mackor och te... först då tinade jag upp... sittandes precis vid ugnen och med en  varm kopp te! Men på väg hem så började jag frysa så mycket! inte bra alls!
Men nu ska jag nog krypa ner i sängen och läsa lite och se om jag kan få upp lite värme!


Måndag

Har varit på stan och införskattat kläder till Skillfesten på torsdag. Det blir en svart och grårandig kläning men ett svart skärp och lila strumpbyxor. Det blir nog bra! Och så ett snyggt halsband med en blomma på!

Det ska bli spännande att se vad de har hitta på för fest denna gång!

Lite si och så...

Idag var jag uppe tidigt och åkte till Björkö. Det är trevligt där. Idag blev det både Emil-saga och tovning. fick lovord oxå.... dagispersonalen hade pratat gott om mig för lekis och fritids och löneadmin. Det är ju kul att veta att någon uppskattar och värdesätter det man gör.

Ser fram mot morgondagen då vi ska träffa vår lilla guddotter och hennes syster och mamma. Det blir säkert trevligt! Det ska vara häxor och sånt på stan imorgon så vi ska dit. Det är ju halloween!

image218

En höstvecka på dagis/lekis

En hel vecka med jobb varje dag. Ganska bra måst jag säga! =)
Måndag började med en hel dag på dagis Virvelvinden. Det är så mysigt att vara där. Och sedan styrelseutbildning på slöjden.
Tisdagen blev det leksi på förmiddagen och Ica på eftermiddagen.
Och onsdagen skulle jag ha varit ledig men fick hoppa in och jobba på ica så att Lisa kunde kurera sig och bli bättre.
Och idag har jag varit på lekis hela dagen. Lång dag med många timmar ute i sol och regn!

Imorgon blir det oxå lekis. Efter det hel och städa lite och så kommer tjejerna på kvällen och så blir det stickning!

127949-31

Det är kallt ibland på lekis när man är ute hela dagen, så jag känner mig lit eås här när jag trappar runt och håller ett öga på det små liven.

Sushi, Harry Potter och grönsaker

En dag på Ica... Lite av varje så där...jobb och jobb...
Sedan sushi på Wasabi och te på Ciocolatta. Trevligt och gott. Mysigt att hitta på lite saker så där som bara blir bra utan en massa förberedelser.
Och så Harry Potter! Bra film. Och till detta så blev det grönsaker och dipp och lite naturgodis! Mums!

image217

hmmm....

image214image215

Du är så snäll

Tänk vad glad man kan bli för det lilla ibland....
Jobbade på Lekis i fredags för första gången. Och efter att jag bara hade varit där några timmar så var det en pojke som sa "Jag vill att du ska vara här fler gånger, du är så snäll!". Så sött så man kan smälta! =)
Värmde mitt hjärta!

Slunga07 i Växjö

Japp så var man hemma igen då...efter en lång och intressant och trevlig helg i Växjö.
Lite slöjd, mycket mat, och en massa massa prata om slöjd och annat intressant!
Är just nu lite seg i huvudet men har fått en massa intressanta och bra tankar under helgen.
Efter en lång dag på Ica i fredags blev det X2000 till Alvesta och därifrån Öresundståget till Växjö.... sedan lite pastasallad och presentation av alla deltagare...
Sedan lockade sängen grymt mycket! Men inte för att jag somnade men i alla fall....
Lördag blev det en massa prat om slöjd och en massa andra saker. Bland annat en presentation av Ungdomssektionen. Sedan oxå lite slöjd. Vi täljde Måfåpinnar. Superkul! Brukar inte gilla att tälja men detta var riktigt kul. Och så en massa mat under dagen. Dock lite besviken på tofun i taimaten... den vara friterad och inte alls så god. Sedan mer täljning, tovning och allmänt slöjdande.
Söndagen en massa mera diskussioner om slöjd och ungdomssektionen och Unga Slöjdare och ett samarbete. Sedan lite mer prat  allt möjligt. Och sedan en lång resa hem. Skönt att vara hemma men det har varit en roligt, trevlig, inspirerande och lärorik helg!


Så här såg vårt lilla vandrarhemsrum
 

Så här ser det ut när vi pratar och slöjdar!
image206
image207image208image209

Och så här vackert var det ute!

image210image213image211

Facebook!





Lite tankvärt! Måste jag nog allt säga!
Lite tankvärt! Måste jag nog allt säga!

Kanelbullar och ett år sedan......Dublin!

Idag är det exakt ett år sedan vi (Jag, Lisa och Liv) åkte  till Irland!
Så jag tänkte att dagen till ära så ska jag lägga upp lite bilder från vår Irlandresa!

image196image197image198image199image200image201image202

Och igår bakade jag ju så klart KANELBULLAR!!! Mums! Så man kan åta idag! Oki då några blev väl uppätna igår oxå!
Men så här finna blev de!

image203

Mysig lördag

Lördagen började med jobb på Ica.
Sen blev det mat på Kniv å Gaffel! Mysigt! Och gott!
Efterrätten och teet intog på Santinis! Mums!

image195

Fika och sticktankar!

Var och fikade med Liv och Eva idag!
Mycket prat och tedrickande... diskussionsämnen var allt från hata regeringen, till stickning och meningen med livet.
Vi kom i alla fall fram till att vi borde starta våra egna stickkvällar... så det hoppas jag att vi kan komma igång med! Skulle vara mysigt! Så alla som vill sticka eller virka säg bara till så ska vi se vad vi kan hitta på!


Full fart en tisdag

Dagen började med en ilsken pipande mobil som skulle väcka mig 05.20. Sedan frukost! Inte så lätt att äta så där tidigt!
Sedan buss.... för gissa vad... jo jag har fortfarande punka på cykeln.
Och så var jag ute på Björkö... trött som bara den! Men inte sämre på att baka för det! Hela 6st rulltårtor som barnen ska ha i dag när det har fest! Sedan vara det att vara ute med barnen som gällde... i ur och skur! Gillar inte regn men men på Björkö är man ute oavsett väder!
Men när jag åkte hem gick bussen sönder ute vid Tornby... och en stackars kille fastnade i dörren när bussens all el försvann! Men efter lite ringande till trafikledningen och så där lyckades föraren i alla fall komma fram till att hon inte alls visste vad som vara fel och hur lång tid det skulle ta att fixa. Så det blev att gå från Tornby till stan...
Sen skulle jag köpa cykelslang på Clas Olsson! Men vet ni vad... De har tryckt en ny katalog så då skickar de tillbaka alla cykelslangar och får inte in nya förens nästa år! Hur fan kan man göra så? I vilket fall som helst så hittade jag en slang som nog passar till min cykel men den har inte rätt sorts ventiler.... men jag köpte den i alla fall.... så idag när jag skulle laga cykeln då frågar ni pojkvän varför jag inte helt enkelt bara lagar slangen som jag har... så så blir det... så nu har jag i alla fall en slang till övers om jag skulle få punka igen! =)


Måndag...

Japp idag är då måndag igen...
Och jag har punka! =( Varför måste folk krossa glas på cykelvägen? Det är så sjukt jävla dumt!!! HATA!!!
Borde vara spöstraff på detta elaka förfarande!

Har varit på höstens första skivstångspass idag på Friskis! Det gick nog bra men jag kommer nog att ha träningsvärk imorgon! =)

Nej nu ska jag kolla klart på Idol och sedan ska jag krama kudden och sova lite. Ska till Björkö imorgon igen! KUL!!!

Yoga

Så har man provat yoga för första gången. Hmmm vet inte riktigt om det var min stil men det var oki. Kanske kan funka om man tar en sväng på gymet först och sedan yoga som avslappning. Får se. Men det var ju kul att ha provat i alla fall!


image194

Regn!

Japp så var det söndag igen...
Har varit på Frikis och tränat och stått i recertionen.
Och så klart började et ju regna när jag cyklade dit... och jag blev genom våt och kall. Inte kul alls. Och kläderna var inte torra när jag skulle åka hem. Inget roligt att ta på sig blöta kläder när man ska åka hem. Men men väl hemma blev det en lång och skön och varm dusch!
Tänkte titta på När lammen tystnar... om jag våga... är ju lite feg! =)

Två tuffa veckor!

Nu har jag haft två riktigt tuffa veckor.
Började förra veckan:
Måndag: Jobba på Ica mellan 10,30-19,00 och sedan träna.
Tisdag: Åker med bussen kl. 06,53 från resecentrum ut till Björkö. Och var med Anneli där för att lära mig allt. Och efter det så var jag på styrelsemöte på slöjden.
Onsdag: Jobbade jag på Björkö hela dagen.
Torsdag: Björkö hela dagen oxå! Plus ett par timmar på Ica oxå!
Fredag: Björkö hela dagen. På kvällen åt jag mat tillsammans med min bror.
Lördag: Jobbade jag på Ica mellan 10-16.
Söndag: Käkade jag lunch med min bror och sedan var det inventering på Ica.
Måndag: Jobbade jag på Björkö Hela dagen. Först i köket och sedan med barnen.
Tisdag: Jobbade jag på Björkö hela dagen och sedan var jag på slöjden.
Onsdag: Först Björkö. Sedan jobbintervju. Och därefter raka vägen till Friskis för att stå i receptionen. Sedan hem efter en massa massa timmar hemifrån.
Torsdag: Jobbintervju i Norrköping kl09,00. Sedan lunch med Eva på stan. På Thai Coconut. Jag rekommenderar det inte riktigt! Sedan tränade vi!
Fredag: Jobbade jag på Ica mellan 9,30-19,00.
Lördagen: Slöjdklubben mellan 10-14,15. Sedan stan med mamma och pappa. Köpte mat på Sol och Ris och tog med hem! Sååå gott!
Söndag: Idag har jag städat, tvättat golven, tvättat och varit på Frikis och gjort mitt receptionspass.

Så med andra ord en ganska tuff tid! Men men nu blir det kanske lite lugnare ett tag!

Men så här vackert var det när jag åkte till Björkö varje morgon!

     

image188
Här är hästarna och mulan som går i hagen bredvid dagiset.

image191
Ett av det många vackra träden som växer ute i Björkö.

image192
Här är Dagiset Virvelvinden!


image193
Dagisets Tippi!

Björkö

Nu har jag haft två riktigt tuffa veckor.
Började förra veckan:
Måndag: Jobba på Ica mellan 10,30-19,00 och sedan träna.
Tisdag: Åker med bussen kl 06,53 från resecentrum ut till Björkö. Och var med Anneli där för att lära mig allt. Och efter det så var jag på styrelsemöte på slöjden.
Onsdag: Jobbade jag på Björkö hela dagen.
Torsdag: Björkö hela dagen oxå! Plus ett par timmar på Ica oxå!
Fredag: Björkö hela dagen. På kvällen åt jag mat tillsammans med min bror.
Lördag: Jobbade jag på Ica mellan 10-16.
Söndag: Käkade jag lunch med min bror och sedan var det inventering på Ica.
Måndag: Jobbade jag på Björkö Hela dagen. Först i köket och sedan med barnen.
Tisdag: Jobbae jag på Björkö hela dagen och sedan var jag på slöjden.
Onsdag: Först Björkö. Sedan jobbintervju. Och därefter raka vägen till Friskis för att stå i receptionen. Sedan hem efter en massa massa timmar hemifrån.
Torsdag: Jobbintervju i Norrköping kl09,00. Sedan lunch med Eva på stan. På Thai Coucounut. Jag rekomenderar det inte rikigt! Sedan tränade vi!
Fredag: Jobbade jag på Ica mellan 9,30-19,00.
Lördagen: Slöjdklubben mellan 10-14,15. Sedan stan med mamma och pappa. Köpte mat på Sol och Ris och tog med hem! Sååå gott!
Söndag: Idag har jag städat, tvättat golven, tvättat och varit på Frikis och gjort mitt receptionspass.

Så med andra ord en ganska tuff tid! Men men nu blir dte kanske lite lugnare ett tag!

Men så här veckert var det när jag åkte till Björkö varje morgon!


Huggorm

Igår när jag cyklade till jobbet via Valla möte jag en huggorm som korsade vägen precis vid början av Vallabacken. En hel grå orm med kolsvart perfekt zickzackmönster på ryggen. Fyyy gillar verkligen inte ormar. Får rysningar i hela kroppen bara jag tänker på dem.

image183

VIP

Japp har varit VIP idag! =) Var på invigning av DesigTorget ikväll. Det var riktigt trevligt och snygget!

image181


Jag kan nog helt klart tänka mig att fika där. Och det finns en del trevliga saker att spana in i butiken oxå! Så helt klart värt ett besök. Och så har det bra kaffe och te oxå. Det är fairtrade!!!

image182

Tandläkare och inlines

Måndag måndag.... var hos tansläkaren idag på vanlig undersökning. Inga hål!!!!
Men hjälp vad det kostar.... 474kr för en undersökning på 15-20min. hmmmm man kanske skulle ha blivit tandläkare....
Fast kanske inte läst någonstans att tandläkare toppar självmordsstatetiken. Så man kanske trots allt inte ska bli tandläkare.

Var unte och åkte inlines med Eva idag. Det var riktigt trevligt och skönt men svettigt! Det gick ju riktigt bra. Inga brutna ben och inga utslagna tänder! Så det får nog bli fler rundor!

.....hmmmm.....

Nämn något som gjorde dig glad igår: Första träningspasset på gymet på två månader! Skönt att komma igång!

Vad gjorde du kl 08 imorse? sov och hade just stält fram klockan så jag fick sova en halvtimme till.

Vad gjorde du för 15 min sedan? kollade TV och käkade gröt.

Det sista du sa högt?att jag ska komma ihåg och ta med mig träningskläder imorgon när jag ska till jobbet.

Det senaste någon sa till dig? Vill du ha mer te?

Vad har du druckit idag? Vatten, te, kaffe och mjölk

Vad var det senaste du åt? gröt

Vad var det senaste du köpte? yoghurt

Vad är det för färg på din ytterdörr? Röd

Vad är det för väder hos dig nu?
Varmt och kvalnigt.

Godaste glassmaken? hmmm svårt... beror helt på vad jag är sugen på.... men i alla fall inte vanilj

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? hmmm ja varför inte...

Sover du tungt? oftast men inte alltid

Drömmer du mardrömmar? Det var länge sedan, kommer inte ihåg när det var....

Favoritklädsel? Myskläder.

Favoritlåt just nu?  ingen speciell.....

Vad ser du om du tittar till höger?  högra sidan av mitt skrivbord med en massa papper på och vår snygga röda fotöl och Tv....

Vad gör dig glad just nu? att jag snart ska sova och att jag ska träna imorgon!

Vad ska du göra härnäst? borsta tänderna och krypa ner i sängen.... eller först ska jag ta fram lite saker som jag ska ha med till jobbet imorgon.

Höger el vänsterhänt? Högerhänt.

Favoritgodis?  Lakris!

Kläder just nu? Vita mjukisbyxer och min nya Paul Frank t-shirt

Hur många kuddar sover du med? Två.

Spelar du ngt instrument? Tvärflöjt, men det var ganska länge sedannu.... borde nog ta fram den och spela lite oftare....

Morgon eller nattmänniska? Fördrar nog kvällar.... men en tidig morgon när solen går upp och dimman lättar som i går när jag åkte till jobbet är vackert det oxå.

Vad är viktigast för dig? att må bra och vara när min vänner och min familj

Är du kittlig? över HELA kroppen.... ganska jobbigt men jag är faktiskt kittlig överallt....

Snarkar du? Inte vad ajg vet men jag pratar tydligen i sömnen ibland
.
Stjärntecken? Kräfta

Äckligaste insekten? Gillar inga insekter! Alla är ganska äckliga.

Stökigt el välstädat? Jag vill ha det välstädat och har lite städnoja medan min pojkvän inte alls har samma hysteriska behov av att städa.... vilket ställer till lite problem ibland.....

Längtar du mest efter just nu? Sängen och mina kuddar och att sova....

Sol, olja, bad, bygga brygga

Åkte efter jobbet i fredags tillsammans med mamma och pappa och Patrik till sommarstugan. På lördagen var det riktigt strålande soligt och vackert. Mamma och jag skulle olja altanen men när jag skulle hämta en pall att sitta på så trampade jag fel och stukade foten. Det gjorde ont! Men men i alla fall så blev det lite oljat på altanen och sen blev det bad! Så skönt! Har ju inte varit så badvänligt denna sommar.
Söndagen var det i alls lika vackert väder så då var vi ner och tog bort de gamla plankerna på bryggan och satte dit nya istället. Det kommer att bli så snyggt när det blir klart.
På måndagen var det supervarmt. Men mamma och jag var duktiga och oljade vidare på altanen. Men efter maten så var det så varmt att det inte gick att fortsätta så då blev det bad istället. Underbart! Man får ta till vara de få dagar när det är soligt och vackert en sån här sommar!

STORM

Idag har jag och Patrik varit på stan och shoppat och fikat och ätit glass.
Vi började dagen med att städa och diska och vara duktiga sen bar det av till stan!
Vi började turen med en sväng förbi teaffären och köpte en massa te och en burk hallonmarmelad. Mums!
Sedan blev det en tur till Teknikmagasinet och införskaffade nya tandborstar! Älskar min eltandborste! Skulle inte klara mig utan den! (brukar längta hem till den när jag är bortrest!)

image180


Sedan köpte jag min STORM!! Japp en ny klocka! Jag har varit så trött på min gamla.... har haft den i 10år. Och armbandet på den är trasigt och tråkigt. Så det blev en ny vacker klocka med fyrkantig rosa urtavla och metalarmband! (tyvärr hittar jag ingen bild på den och j ag orkar inte ta kort på den....) men den är i alla fall snygg!

Så nu blir det film och te!

En underbar fredag

Fredagen började med en seg morgon men kl 13 träffade vi Emma, Lina och Annelie och Kenneth i Gamla Linköping. Vi gick på Fenomenmagasinet. Et långt och roligt besök. Har inte varit där på massa massa år. Det har blivit mycket större och de var riktigt roligt.
De hade tex ett flygpaln och lite andra spännande saker.

 

Sedan blev det en tur med Tufftuff-tåget till Valla. Där vi lekte i lekparken och solade och tittade på djuren!

 
 


Och sedan måste man ju så klart ha en god glass. Smaskens!

 


 Och dagen avslutades med pizza! Mums mums!
En riktigt mysig och trevlig dag!

En helt vanlig måndagskväll med film och vattenpipa tillsammans med världens sötaste Lisa

Snart snart ska jag sova.
Men förts måste jag bara skriva några rader om en helt vanlig måndagskväll med film och vattenpipa tillsammans med världens sötaste Lisa.
Började dagen med huvudvärk och trötthet. Vinkade av min lilla sötnos och åkte till jobbet för att börja jobba kl 15.00. Jobbade till kl 20.23 eller vad nu kl var när vi stämplade ut. Sedan hyrde vi film och åket hem till Lisa..... värmde soppa och åt med knäckebröd....mums. Sedan blev det popcorn och nötter och skruvar.... sedan vin och vattenpipa!
Toppen kväll!
Men nu är dte dax att sova för att gå upp och jobba imorgon!

Lite bilder från Rigaresan

Dag 1
Utresedag

 
I väntan på flyget på Skavsta!

Vår första dag i Riga blev en lång promenad runt staden och en himla massa foton tagna
.

Frihetsmonumentet


I en av Rigas alla parker!


Kruttornet


Jag vid Svenskporten!

 
Den mysiga gatan vid Svenskporten

 
En riktig medeltidsresturang måste ju fotas!


Rådhustorget


En staty med motiv från Bröderna Grims sagor

 
Några av de veckra husen i gamla staden.


Patrik och en riktig stenskalle till kompis

 
Katthuset och några sömniga katter


En supermysig liten bakgård (Conventa seta) med en massa gångar och gränder. Här inne låg klostret en gång i tiden.

 
På broarna i en av parkerna hade en massa människor hängt lås där de visar sin kärlek till varandra.

 
En öl på kvällen på Baren I Love You var en trevlig avslutning på en lång dag.


Dag 2

  
Började med en promenad efter frukosten på en av stadens Art Nouveau gator

 
Ett stopp för kaffe och lite påläsning om stadens sevärdheter på Coffe Nation


Två munkar lät sig muras in här i kyrkan för de ville bli helgonförklarade, de dog tyvärr och blev inte helgonförklarade.


Saluhallarna som under kriget användes som zeppelinarhangarer.

'
På kvällen blev det en lite sväng ner mot floden Daugava som rinner genom Riga


Dag 3

Min födelsedag!


Utsikten från panoramahissen på hotellet (Reval Hotel Latvija)


En av Rigas MÅNGA kyrkor


Inte allt i Riga är vackert, en del är bara ganska roligt.

 
En av Rigas vackraste bärnstensbutiker. I Riga finns det massor med bärnsten.


På lunchen fick vi höra Lettisk folkmusik och lära oss om hur man firar Janusnamnsdag och midsommar i Lettland. Och även smak på en (mindre) god ost med kumin i.


Sen måste man ju så klart bara sitta ner och ta det lite lugnt ibland oxå och smälta alla intryck.

   
Det var marknad och dansuppträdande på Domatorget i gamla staden.

 
Just denna dag genomströmades Riga av en mängd gamla bilar som var på väg från Peking till Paris.

  
Födelsedagsmiddagen åts på en vegitarisk resturang med indisk mat, riktigt gott men dock vääääldigt lång väntetid innan vi fick vår mat.

image118
Dagen avslutades med varsin drick på Balsam bars. Black balsam är en lettisk likör i stil med jägermaister eller liknande. Ingen höjdare rent men blandad i en drink blev det riktigt gott!


Dag 4


 
En av rigas vackraste gallerior Berga Bassar, tyvärr var det mesta stängt på midsommar.

   
De stora köpcentrumen i Riga, de är inte alls så vackra som Berga Bassar men typiskt västländska.


De gamla barackerna som användes som soldatbostäder ända fram tills Lettlands självständighet.

 
Ett stopp på Arsenalmuseumet blev det, det är dock inget krigsmuseum som man kan tro utan ett konstmuseum.


 
I gamla stans stora galleria, med min nyinköpta väska!

 
Lite turistiska måste man ju vara, precis innan oss var det några japaner som fotade just samma sak!


Så här mycket sevärdheter finns det i Riga och detta är bara en bråkdel av alla.

 
Vårt hotell! Hela 27 våningar högt, vi bodde på våning 21.

   
Och på 26:e våningen ligger Skyline Bar med en enorm utsikt och utsökt fruktte.

   
En promenad längs utmed Daugava på kvällen kan vara riktigt vackert! Statyn är Kristoffer, Rigas grundare. Han bar folk över floden.


Dag 5


   
Det lilla som finns kvar av Rigas gamla stadsmur.

 
Det är verkligen en vacker stad.


Lite småroligt kan det bli ibland när ord betyder olika saker på olika språk.


image159
Svarthuvudenashus!


Och bredvid ligger stadens fulaste hus, ett arv från den ryska ockupationen och mycket riktigt ligger just ockupationsmuseumet i detta fula hus.


Dax att skriva resans sista vykort!

 
Oki då alla hus i Riga är inte vackra men det har i alla fall potential att bli det till skillnad från vissa andra hus.


Lite mer turistbilder!


Dag 6
Sista dagen, och hemresedagen

  
Vårt hotelrum

   
I väntan på flyget hem. Och vi har haft bra väder nästa hela tiden men när vi skulle gå från gaten till flygplanet tror ni inte att det började ösregna så mycket så att vi blev genomblöta bara på att springa 1 minut mellan gaten och planet?

En roligt, mysig, vacker, trevlig och skön semester!
Åker gärna tillbaka till Riga igen, och vi rekommenderar alla att besöka staden någon gång i sitt liv!

Riga, jobb och polisförhör

Japp nu har vardagen rullat igån våldigt fort och det har gått ett bara tag sedan vi kom hem från Riga och sedan jag skrev något här.
Har jobbat en massa massa och har haft en hel del på schemt att göra så jag har bara inte hunnit och orkat med att skriva.
Men vi hade det jättebra på vår lilla resa över östersjön. Riga var en riktigt trevlig stad som det det var lätt att bli kär i. Massa gamla vackra hus och byggnader och trevlig miljö. Vi vill nog åka tillbaka någon gång.
Vi var mesta dels i gamla staden och gick runt. Det var vacket och trevligt. Vi var på lite olika museer och i enmassa butiker. Åt gott varje dag och hade det trevligt. En dag vara det marknad i centrum av vgamla staden. Hur mcyket folk som helst och en massa stånd med allt från mat och bröd till textilier och korgar. Riktigt kul att vi såg det och var där.

När vi kom hem så har jag jobbat och stått i. Och förra veckan på tisdagen så var vi på bio och såg Pirates of the Caribbean - Vid världens ände. Riktigt bra. Sen vart det mer jobb.

Idag har jag jobbat hela dagen och stått i. Och så var polisen på besök hos oss på jobbet och frågade öite frågor om en tant som hade blivit av med sitt bankkort, och det skulle utreda om det var rån eller vad det var frågan om.

Fick ett roligt meddelande av min allra käraste syster! Mitt brev hade kommit fram! Jippi! Kul att vet att det fungerar!

Imorgon

Imorgon åker vi!
Hjälp vad det har gått fort till avresedag! Jag tyckte att det var evigheter tills vi skulle resa när vi bokade resan men nu är vi där. Imorgon kl 06.43 går bussen hemifrån till busstationen för att därifrån åka med flygbussen till skafta och sedan flyget! Hjälp vad snabbt tiden går!
Håller som bäst på att packa. Man ska komma ihåg allt somman ska ha med sig! Det är i alla fall skönt att det är på sommaren vi åker för då behöver man inte ha med lika mycket stora jackor, mössor och sånt. Men man måste ändå ha med en hel del saker! Så nu är dte bäst att jag fortsätter!

image67

Fest med goda väner

För andra dagen i rad blev det att stå i köket nästan hela dagen. Gårdagen började med att jag diskade en massa disk från fredagen och sedan bakade jag pizza till mig och de två datanörspojkarna, (Patrik och chris) som kämpade på med att få min nya dator att fungera.
Sedan blev det pajbak, en Björnbärs och limepaj och en chokladkola paj med lingon.

image65

Björnbärspaj med lime

image66
Chokladkolapaj med lingon

Trevlig middag och födelsedagspressenter

Igår hade vi middag med mina och patriks föräldrar och min bror. Alla tycker att det var trevligt och gott. vi bjöd på till förrätt Gratinerad getost med honung på tomattoast och till huvudrätt Fetafylld kycklingfilé med fetaost och paprika och squash och till detta cuoscuos och sallad. Och till efterrätt blev det Glassandwich med varma marinerade jordgubbar. Det var riktigt gott och trevligt!

Jag fick en massa trevliga pressenter oxå! =) Jag fick ett armband, ett miniakvarium till datorn (inga riktiga fiskar), ett lipgloss, en USB-port, en väska att ha pengar och pass i på resan och två cubworld.

image63 image64

Årets första bad

Japp igår var det premiär för badande. Jag och min kompis och hennes kille cyklade till Sturefors och badade igår. Kl var typ 21.15 när vi hoppade i. Det var kallt först men sen var det riktigt skönt! så nu har jag badat för första gången i år! Härligt härligt!

Trevlig dag!

Igår var det en trevlig dag men vaaaarm!
Vi var på stan och hämtade patriks pass och växlade pengar inför resan! Snart är det dax att åka! =)
Och så passade jag på att köpa en ny kjol till semestern! Jätte fin!



Kjol

Eller vad tycker du?

Och sen såg vi en rolig film!! Bortspolad.

image61

6 Juni

Japp idag är den stora dagen för Sverige! Vår nationaldag! Och så klart Svenska Flaggans dag!

Men vad är det vi firar egentligen med tanke på att det faktiskt bara är 24år sedan 6juni faktiskt blev vår officiella nationaldag.
Slår man upp det så får man reda på att 1983 bestämdas att Sveriges nationaldag skulle vara den 6juni och sedan dröjde det ända tills 2005 innan denna dag blev en röd helgdag. Så varför valdes då just denna dag?
Jo det var under 1800-talets som 6 juni började firas som en nationell minnes dag eftersom det 1523 var den dag då Gustav Vasa kröntes till kung över Sverige. 1809 års regeringsform utfärdades också den 6 juni, liksom 1974 års regeringsform. Sedan år 1916 firas den 6juni som Svenska flaggans dag.
Så detta är vad vi firar i Sverige.

Men tyvärr är det lite segt med firandet, för de ända gånger då vi Svenskar tillåts vara nationalistiska av oss är när det gäller sport! Annars anses det lite ofint att använda sig av svenska flaggan eller sjunga vår nationalsång. Det är till och med så att för ett antal år sedan pratades om att vi inte skulle få sjunga nationalsången på skolavslutningar för att detta kunde ses som rasistiskt. Och om man bär en svensk flagg på något klädesplagg får man direkt konstiga blickar av andra.....
Men ärligt är detta inte ett sätt att låta rasisterna vinna? Att ge upp vår nationalsång, vår flagga och vår stolthet över att vara svenskar? Jag är stolt över att vara svensk men jag är absolut inte någon rasist! Men jag kan säga att jag är stolt över Sverige i många sammanhang, oki inte alla och inte i alla avseenden men i alla fall så är jag glad att jag inte är född i ett annat land... jag tycker att det är bra att vara svensk.
Jag vill kunna sjunga vår nationalsång och jag vill kunna vifta med den svenska flaggan och vara stolt över vårt underbart vackra land utan att någon ser detta som en rasistisk handling. Men vi svenskar är fega..... Och visst i ärlighetens namn ska det erkännas jag har inte firat nationaldagen mer än en gång under mitt liv men detta beror väl delvis på att det aldrig hr varit någon stor händelse. Jag menar Hallå det dröjde ända tills 2005 innan det blev en helgdag! Jag tycker nog att vi ska spana lite på våra grannar i väster...Norrmännen är riktigt duktiga på att fira sin dag och USA oxå! Och då det kanske tar lite i över kant för oss lagom-svenskar men i alla fall vi kan väl i alla fall alla hjälpas åt och se till att vår nationalsång och vår flagga och vår nationella stoltget är vår och inte smuttsas med rasistiska åsikter?!


127949-36



Gårdagen firades min söta pojkvän. Vi fikade på stan och sedan var vi hemma hos hans mamma och hennes man på landet och åt god mat och drack god champagne! Så  

Konstigt jobb

Japp idag har jag jobbat för Skill på ett uppdrag. Jag blev inringd för detta uppdrag i fredags och det började idag. Det är som sagt lite snurrigt. Jag och min kompis ska ringa runt till en massa folk som och fråga om de vill delta i en studie för ett vaccin för att sluta röka. Men ingen verkar ha koll på något vad gäller när vi ska jobba och hur och så vidare. Men vi ska till Skill imorgon får vi se om de har fått lite mer info från uppdragsgivaren om saker och ting.

Imorgon är det Patriks dag! Hela 29år! Grattis min sötnos!




127949-7

Trevlig lunch

Åt lunch tillsammans med Skill idag. Det var riktigt trevligt. De hade en konsultlunch på Kårallen. God mat och trevligt sällskap kan det bli bättre och dessutom gratis! =)

Sedan införskaffade jag den sista (oki då det kanske kanske kan bli någon mer men inte som jag kommer på just nu) presenten till Patrik. Det blev faktist bra presenter i år, hoppas jag i alla fall! =)

Så nu är det dax att sova, huvudet och halsen gör ont och jag är trött som en jag vet inte vad... ska jobba hela dagen imorgon... eller ja i alla fall mellan 13-20.15 typ.... och sedan är jag hem bjuden till en vän för fest..... det ska bli trevligt men jag är inte alls så pigg och så så jag vet inte om jag orkar en så lång kväll men jag stannar så länge jag orkar. Det blir nog bra!

Sov dax!

image59

Älskar min kudde!

Min lilla Kisse


Fick ett fint mms från min älskling igår med vår söta lilla kisse.

image57

Söt va?

Snart sommar

Ja snart är det sommar... hur gick det till. Jag tycker att det inte alls var länge sedan det avr vinter och kallt och snö.... men nu är det sol och vackert väder.

Igår var Eva och jag ute och cyklade i det vackra vädret. Det var helt underbart. Tyvärr blåste det bara lite för mycket när vi kom ut på de öppna åkrarna. Men det får man ta som extra motion! =)

Så idag ska jag åka och jobba några timmar snart och imorgon ska jag jobba nästa hela dagen. Lite slitigt så här när mycket av det fortfarande är nytt för mig men det ger ju pangar! Så det är ju bra! =)

Det är verkligen som vanligt så här inför sommaren. Alltid en massa massa saker som ska göras och så där. Vi måste fixa pass till Patrik, jag ska börja lämna blod igen, jag ska jobba, jag måste köpa mina födelsedagspresenter till Patrik, sen är det födelsedagsfest för Alja som jag ska på och då måste jag hitta en present till henne oxå!
Och har jag försökt att fixa så att jag och några kompisar ska följa med några andra kompisar ut och käka och dricka någon öl på NH den 1 juni men det verkar lite svårt med kommunikationen där.... så jag vet inte hur det där blir... Jaja det löser sig säkert.

Nu är det i alla fall dax för lunch innan jag ska cykla i väg i blåsten till jobba!


Träningsvärk

Lite lätt mör i hela kroppen. Var på gymet igår tillsammans med Eva och tränade. Är lite mör i hel kroppen och seg. Men det är bara bra för så vet man att man har lyckats med sin träning!
Träna träna!

Jobba eller inte jobba...

Jobba eller inte jobba det är frågan!
Japp livet handlar så mycket om just detta med jobb. För att klara av livet behöver man ha ett jobb... just det man måste jobba varesig man vill eller inte. För man behöver pengar för att leva... pengar till mat, hyra, kläder, räkningar, mm och för att få pengar måste man jobba.... men det blir problem om man inte får något jobb....

Fan vad jag är trött på att söka jobb och leta och ligga in.... nej jag är inte lat..... det är bara det att man bli lätt nedstämd och känner sig obehöv och överflödig och oönskad när man söker jobb efter jobb inte får mer än möjligen ett mail eller brev tillbaka där det står "tack för vissat intresse för tjänsten XXXXX. Tjänsten är nu tillsatt med annan sökande".
Så nej man är inte lat som arbetslös... (visst det finns säker de som är riktigt lata och så oxå men jag är övertygad om att det flesta som är arbetslösa inte önskar att gå arbetslösa och känna sig meningslösa utan de vill ha ett jobb, men det är ju inte så lätt att få ett).

Kan det inte bara trilla ner ett bra och roligt arbete från himlen som man är som klippt och skuren för och så man bara helt enkelt blir erbjuden och tillfrågad om.... ett jobb som man inte måste söka och som man inte behöver konkurera med tusentals andra sökande till.... Nej det kommer det inte göra.... för sånt händer bara i film och i fantasin.

Nej jag ska inte vara så bitter men jag är som sagt lite leds på detta sökande. Jag har ju i alla fall fått en del jobb på Ica i sommar, men jag önskar mig verkligen ett rikigt jobb.

Ica

Nytt jobb på ica!
jobbat mina första dagar på ica.... det går väl rätt bra om jag får säga det....
Men som sagt mycket att lära men det ska säkert sitta snart! =)


image57

En härlig söndag

Gårdagen spenderades i Kollmården. Vi vandrade runt på Marmorstigen hela dagen.
Började med ett stopp vid Rövargrottan och sedan vid Kollmårdens hantverksby. Där vi käkade våffla med sylt och grädd. Mummmms.
Sedan bar det av till marmorstigen. Vi gick nog typ 1 mil. Det var soligt och varmt och jätte härligt!
Trevligt och skönt!

1:a maj

Så var det första maj!
Jag har varken demonsterat eller visat min åsikt.
Jag har istället varit ute och cyklat med Eva. Jag cyklade först hemifrån till Berga och sendan därifrån till Sturefors via Tinnerö och sedan tilbaka till berga via vidigsjö och sen hem. så det blev nog en ganska många mil det där. Men det kändes inte alls så jobbigt. Vi cyklade på i lagom takt och sen stannade vi ibland och drack lite vatten. Riktigt trevligt! Ska vi göra om!


Valborg

så var det åter dax att fira våren och solen.
Har aldrig varit så mycket för detta med svenska högtider men valborg känns faktiskt ganska mysig. Om det är vackert väder vill säga.
I år ska det blir en "alkoholfri" valborg. eller så när man kan komma, dricker väl ett glas vin till maten eller så men inget festande. Det känns faktiskt riktigt skönt måste jag erkänna!
I år blir det först lite grillning tillsammans med min bror och pojkvän här hemma och sedan åker vi till stan och träffar lite kompisar och går och kolla på elden. Sen ska vi hem till en av mina kompisar och fika. Så det ska blir trevligt hoppas jag.

Så ut och fira in våren med er men ta det lite försiktigt bara!

image55

En liten reflektion över livet

I fredags bestämde jag mig för att vara duktig och gå in till stan på kvällen.... och började då fundera över ett ganska lusigt fenomen.....nämligen accessoarer.

Vi tjejer är experter på detta att smycka allt och lite till..... ja först köper vi en väska som accessoar och sen köper vi ett smycke att hänga på väskan som en accessoar till väskan (vår accessoar) och samma sak med mobiler.... vem har inte hängivit sig åt detta fenomen att hänga ett litet mobilsmycke på sin nalle? (jag erkänner även jag har falltit offer för detta trend. japp det är sant efter att i fler år skrattat åt detta larviga trend har jag nu mera oxå ett litet smycke på min mobil. Men till min försvar ska jag säga att jag försöker lura både mig själv och andra att jag har dne endast för att det är en rolig grej och att jag köpte den i Dublin när vi var där som ett minne och som min lilla irlänska skyddsängel).
Och för att ta ett ytterligare exempel hundar eller rättare sagt modeaccessoaren chiuaua. Dessa små hundar är inga hundar längre de är helt och hållet en accessoar som även den ska ha sina egna accessoarer... halsband, töjor, en väska att bli buten i och en massa massa mer (ja jag kan typ inte komma på alla konsiga saker som folk ska ha som accessoarer till sin små chiuauor.)
Lite lustigt är det allt.... att man ska accessoarer till sina accessoarer.... eller hur?
Har vi helt enkelt blivit besatta av accessoarer som fenomen och vill därför ha accessoarer överallt och lite till.....

127949-53 127949-54

Kryssning

Japp så var det avklarat.... en kryssning till Åland tillsammans med Ica-signalen.
VIlken helg vilken helg.... ja så det kan gå.....

Det var väl trevligt men lite slitsam kanske =)
Reste från Linköping vid 12tiden på lördagen och kom hem vid 19-tiden..... Och under dessa timmar har vi hunnit med en hel massa..... =)
Jag drack i alla fall en väldigt god drink med en massa massa hallon.... så god tyvärr vet jag inte vad den hetter..... men jag får väl leta lite och se om jag kan hitta den.....
Men vi hade i alla fall väldigt roligt och väldigt väldigt lite sömn!


Kryssning

blåst

igår blåste det så ortoligt mycket på kvällen när jag skulle hem från Friskis. Trodde inte att jag skulle komma hem. Och inte nog med att det blåste så att jag trampade för glatta livte och kom typ 1cm framåt det regnade oxå. och inte ett litet lätt sommarregn nej då det avr iskallt snöblandatregn....

Persis så här kallt kändes det!

127949-29


Buzzad....

Japp nu har jag gjort klart mitt buzzador test!
Det var ju kul att få prova något nytt innan andra har fått chansen att prova!
Har skrivit min rapport och fått mina poäng!
Vi får väl se om och när jag får ett nytt packet!

En helg

Så var det åter måndag och helgen är slut.
Det blev en helt oki helg.
Lördagen började som vanligt med Friskis, men för ovanlighetens skull så fick jag träna denna lördag morgon.
På kvällen vara det grillning och kubb hemma hos Ajla som gällde. Trevligt.... och jag säger bara en sak, vi tjejer dominerade stort mot killarna i kubb! Efter lite hocky och Tecken så vart det HG. Det var väl trevligt....

Och så söndag.... Familjesöndag på Hemslöjden. Trevligt, dock inte så många besökade =(
Men jag hann med att väva lite på min ryaväv. Sedan gick Eva och jag en promenad länge stångån och matade ankorna. Det var trevligt! Helt underbart måste jag säga att man kan gå ut och gå i solen och det är varmt och skönt!

Idag..... började dagen redan kl 07.15 för kl 07.30 skulle en kille komma och laga vår spis.... och han kom typ vid 8tiden. Så han är fortfarande här....
Ska snart ringa för att bestämma vilken dag vi kan gå på vissning av lägenheten som vi har fått erbjudande om.
Och sedan  ska jag åka till AF.... inte världens roligare ska men men måste man så måste man väl....
Och sen vblir det väl träning ikväll....

Hårborset

Fick tillbaka min hårboste igår. Den har varit borta sedan jul. Har inte haft en aning om var den var.... har till och med köpt en ny borste.... men igår fick jag tillbaka den! Den ahde varit hos min pojkväns mammas syster sedan vi var där i jul!
Så glad man kan bli för inget stort alls!

SNÖ!!!

Japp igår kväll kom det några cm snö!
Vill verkligen inte ha snö.....
Vill ju ha vår och sol och vackert väder och värme! Men nejdå nu är det snö....
Hata snö!

En trevlig kväll!

Igår kväll var jag tillsammans med Patrik, Lisa och Chris på Yogi och käkade mat. Det vara gott. Men som sagt servitörerna och servitriserna är inte av toppklass om man säger så. Och så är de mycket snåla och ha garderobsavgift. Efter det gick vi till Karamello och köpte Ben and Jerry glass! Mums! Efter det gick vi till Magnolia. Jag tog en Xider och de andra tog en drink var.  En trevlig kväll! 

Tio år sedan

Japp i år är det hela tio år sedan jag slutade 9:an. Fan man får ju ångest.... känner sig supergammal.
Fick ett sånt där brev från Klassfesten om att det ska vara en fest för alla som slutade 9:an för tio är sedan.
Men jag känner inget större behov av att lägga en massa pengar och tid på att träffa en massa människor som jag inte har träffat på tio år.

Det finns kanske en anledning till att man inte har fortsatt att träffas efter alla dessa år.... eller?
Jag får bara en sån där krypande känsla i magen.... vill liksom inte tillbaka till den tiden....Jag har en stark kännsla av att om jag skulle träffa hela min gamla klass igen skulle vi falla in i samma roller som då och dte är definitift inget som jag längtar efter. Nej visst finns det några få som jag skulle kunna tänka mig att träffa och kanske börja umgås med igen men jag tänker inte gå på någon fest med alla Munkens niondeklassare 1997 bara för att få träffa dem.... nej det är inte min grej helt enkelt.....

Fan vad detta får en att känna sig gammal.....


Varför går man på krogen?

I senaste nr av Nolltreton frågar sig Tobias Pettersson varför man egentligen går ut på krogen. Så här skriver han:


"Vid första anblicken kanske det verkar vara en fullkomligt idiotisk fråga, men varför går folk egentligen på krogen? Svaret är inte så enkelt som man kan tro. Fråga tio personer och du får tio olika svar. För att ha kul, supa, ragga, dansa, äta mat, spela träffa kompisar, lyssna på musik, slippa sitta hemma själv, fira något, vara del av utelivet, jobb, vissa upp sig... skälen att gå ut är oändliga.

Men måste man verkligen gå ut för att göra flera av dom nyss uppräknade sakerna? Faktum är att skärskådar man anledningarna en och en så verkar det nästan idiotiskt att gå på krogen. 

Supa är billigare och ofta trevligare att göra hemma. Förfesten brukar alltid vara roligare än utgången. Blir man för full på krogen blir man ju ändå utslängd. Och att gå på krogen för att träffa kompisar känns som att gå över ån efter vatten. Försök att prata på en nattklubb eller att hålla ihop ett kompisgäng en hel kväll. "Den rätte" träffas sällan på krogen. Pröva jobb, privatfest, eller kurs istället. Och varför gå ut för att dansa när man ändå inte får välja musiken själv?

 De enda som egentligen har något rationellt skäl att överhuvudtaget gå ut är väl de personer där utgången ingår i jobbet, som exempelvis konsertrecensenter. Alla andra saker kan man klara av på annat håll. Äta hemma, spela spel på nätet, lyssna på musik i bilen och ha kul på bigrafen.

 Detta är inget larv, jag vill veta krogens funktion. Vad är affärsidén? Vilken efterfrågan är det som får krögare att öppna nya ställen, vilka behov är det som ska fyllas? Jag söker på nätet, men den enda forskningen som verkar ha bedrivits handlar om dryckesvanor, måltidskunskap eller våldsbrott i krogmiljö. Inget om varför folk i första läget väljer att samlas i en lokal och dricka alkohol och umgås.

 För det är väl inte så simpelt att det bara är ett arv från motbokens daga, ett sätt att få en laglig fylla? Mot det talar dessutom faktumet att restaurangbesöken ökat i takt med liberaliseringen av svensk alkoholpolitik.
  Så egentligen kanske det inte finns någon logisk anledning att gå på krogen - men det är jävligt kul!"  



Ja det finns en uppsjö av anledningar till att spendera tid och pengar på att gå på krogen!Jag vill också gärna veta varför just du väljer att gå på krogen?. Skriv gärna en kommentar om varför du gå på krogen eller varför du inte gör det!  

Hejdå cykel!

japp nu har jag sålt min gamla cykel! Så skönt
glad och lycklig!

imorgon blir det vårens första grillfest! det ska blir så mysigt och kul!
längtar redan!

det är ju VÅR!!!!


Mitt första buzzadortest

Japp då har det kommit mitt första packet från buzzador!
Det blev ett packet med en massa gott godis utan socker!
Får vi se hur det här går!

Prova ni oxå, på Buzzador!


127949-52

Vinn finna saker!!

Vill du också ha chansen att vinna saker? Det klart att du vill..... vem vill inte få chansen att vinna en dator eller en ipod eller biobiljeter??

förlj denna länk :

http://www.vinnpris.se/677938825b

Begravning

Idag 22 mars 2007 var det begrav ning för Asta.
Det var riktigt fin. Väldigt vackra blommor och prästen sa många sanna och riktiga saker om Asta.
Det var skönt att det blev så bra och vacket och värdigt.
Nu får Asta vila i frid och lugn. Jag hoppas att hon ser oss och att hon fick se hur vacket det avr på begravningen.
Kommer alltid att sakna henne och hon kommer alltid att finnas i mitt hjärta.

vårtrötthet

Japp... så trött..... och ute skiner solen och man borde vara pigg och glad och uppåt.... men nej då.... här är man trött och hängig...
Vaför kan  man inte sprudla av enegi och liv nu när naturen gör det?
Vilja och orka hoppa runt och vara glad... nej istället har man ont i huvudet och är trött som bara den...

VÅR!!!

Nu är våren här!
Det är helt underbart!
Soligt varmt och vackert!

Ännu mera fakta om mig...


1. Vilken svordom använder du mest?
fan...
2. Äger du en iPod?
Nej, men en mp3.
3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Olika beroende på när jag har något att göra eller inte...
4. Hur många resväskor äger du?
En stor på hjul och och en lite med hjul.....
5. Använder du flip-floppar?
Ja, men bara ett par fula reklamfilp-flopp som jag har på landetnär vi går och badar.
6. Var köper du dina matvaror ifrån?
Coop, ica, hemköp, willys....typ
7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
hmmm gillar att ta kort ibland men ibland är det kul att var apå kort oxå!
8. Vilken var den senaste filmen du såg?
The Holiday. Se den!
9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?
Hmmm har inga barn.... så det blir nog med en vän men att vara tillsammans med min pojkväns systers familj är oxå kul...och vår lilla guddotter!
10. Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
vet inte riktigt beror på hur mycket
11. Har någon någonsin kallat dig lat?
nej eller ja meninte många gånger
12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
gillar inte piller...
13. Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
var en evighet sedan jag använde den så jag vet inte.
14. Vilken är världens bästa artist just nu?
ingen...
15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
Nix
16. När var senast någon stötte på dig?
när jag var ute senats.... på HG
17. Vad åt du till middag senast?
vegitarisk fajitas.
18 Använder du huvtröjor?
ja det händer men bara hemma
19. Kan du vissla?
Ja.
20. Vem var den senaste som ringde dig?
Mamma och pappa
21. Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?
berg och dalbanan
22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
ja eller jag vet inte... bryr mig inte
23. Vilket riktnummer befinner du dig i?
013-området.
24. Tittade du på tecknat när du var liten?
japp och älskade det.... gillar fortfarande teckant!
25. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
lagom
6. Hur många syskon har du?
en yngre bror
27. Är du blyg inför det motsatta könet?
nej... eller det beror på....
28. Vilken film kan du alla replikerna till?
ingen
29. Äger du några popband t-shirts?
nix och har aldrig gjort
30. När flög du senast?
hem från Irland i höstas
31. Hur många stolar står kring ditt matbord?
två och fyra har två bord....
32. Läser du för skojs skull?
Ja, alltid.
33. Pratar du några andra språk?
engelska
34. Diskar du din egen disk?
ja men det ska igentligen pojkvänen göra......
35. Har du gråtit offentligt?
ja.
36. Har du en stationär dator eller en laptop?
stationär
37. Försöker du alltid lära dig nya saker?
Ja, annars blir jag på tok för rastlös.
38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
ja... skulle vilja ha en liten på insida av vristen....
39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
nej
40. Kan du kasta macka?
Japp!
41. Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej.
42. Vad har du med dig in på bion?
dricka och ibland popcorn
43. Vem var din favoritlärare och varför?
föreläsaren i konstvetenskap... han var duktig på att förklara ämnet och göra det intressant
44. Har du dejtat någon av en annan religion?
Inte vad jag vet.
45. Vad har du för väder?
grått....
46. Har du en blogg?
Ja, uppenbarligen.
47. Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
alla praktiska konstämnen
48. Gillar du att flyga?
nja det är oki.... men inget man längtar efter
49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Humor och ärlighet.
50. När sov du senast på golvet?
det var nog när vi var och hälsade på hos pojkvänens syster
51. Vilken är din favorit drink?
vanilla sky
52. Gillar du din boendesituation?
Både jag och nej. vill nog flytta men visst jag gillar vår lägenhet
53. Vilken är din mammas hemstad?
Stockholm
54. Din pappas hemstad?
Motala
55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Minst 6.
56. Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Inte speciellt för tillfället. Men jag har att göra.
57. Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Nej

58. Vilken är din favoritfrukt?
hårda päron
59. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
nej eller ja
60. Hur gammal blir du nästa födelsedag?
26
61.Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Ja.
62. Tror du på liv på andra planeter?
har inte funderat på det såmycket men varför inte....
63. Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
mins inte...
64. Tror du att Gud är man eller kvinna?
inget av det...
65. Vad var det senaste du åt?
popcorn
66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
både och....
67. Hur valde dina föräldrar ditt namn?
från en bok som heter "mina drömars stad"
68. Gillar du senap?
Naj lite på korv med bröd annars inte
69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
fan skit helvete..... men det är bara att bita ihop och stå på sig... det ska gå.
70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Ja, det vore nog en grym känsla. vill vill vill
71. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Vet ej, det vet nog andra bättre.
72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
Nej.
73. Tycker du om att krama folk?
ja men inte alla
74. Skulle du säga att du är trendig?
nja eller jag är väl så trendig som jag vill....
72. Äger du en digitalkamera?
ja eller nej det är pojkvänens
73. Vilka kändisar har du blivit jämför med?
ingen vad jag vet
74. Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Ja.... eller nej
75. Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
en bok om två tvillingsystrar var av den ena dör.... menjag mins inte vad den heter.
76. Tycker du att du är attraktiv?
ja ibland i alla fall
77. Vad är du allergisk mot?
nickel
78. Får du dåligt samvete efter du ätit kött? 
Äter inte kött över huvud taget... 10 år som vegitarian i år!
 79. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Vet inte.....
80. Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om?
De som vill svara.


Mera listor! Kul

Min kvinnliga sida:
[   ] Köpt en hårfön?
[ x ] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[ x ] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[ x ] Pratat känslor?
[ x ] Tänkt på att matcha mina kläder?
[ x ] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende?
[ x ]Ringt upp en person utan konkret syfte?
[ x ] Funderat på namn åt mina barn?
[   ] Insett storheten hos Barbra Streisand?
[ x ] Druckit Cosmopolitan?
[ x ]Sett ett avsnitt av "Sex and the city"?
[ x ]Sett två avsnitt av "Sex and the city"?
[ x ] Känt mig sugen på en kopp te? (älskar denna underbara dryck!)
[ x ]Känt glädje över att få blommor i present ?
[ x ]Gjort någonting romantiskt på eget initiativ?
[ x ] Blivit arg utan anledning?
[   ] Brytt mig om H&M:s val av modell?
[ x ] Pratat skvaller?
[ x ] Varit arg/sur utan att tala om det?
[ x ] Kramat en kille?
[ x ] Dansat?
[ x ] Bakat åt dig själv?
Totalt: 19 poäng


Min manliga sida:

[    ]Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[    ] Ätit en blodig stek?
[    ] Läst en biltidning?
[ x ] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[   ] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[ x ] Skött grillen under en grillfest?
[    ] Läst en bok av Jan Guillou?
[ x ] Läst ett nummer av slitz?
[ x ] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?
[ x ] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[   ] Gått på en Ulf Lundell-konsert ?
[ x ] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[    ] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna?
[ x ] Diskuterat bröst?
   ] Gjort lumpen?
[    ] Läst nick hornby?
[    ] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[    ]Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[    ] Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar?
[ x ] Lagat någonting på egen hand?
[    ] Skrikit "kom igen nu gubbar" på en fotbollsplan?
[    ] Tävlat i att dricka öl?
Totalt: 8 poäng

Så jag är nog lite mer kvinlig än manlig! =) eller.....


lite lista om mig

(x) snott den här listan någon
(x) rökt en cigarett
( ) rökt en cigarr
(x) varit full
(x) hånglat med någon av samma kön (ah, dessa svenssonfrågor)
(x) varit kär
(x) blivit dumpad
( ) dumpat någon
(x ) fått sparken
( ) varit i knytnävsslagsmål
( ) rymt hemifrån
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
( ) blivit arresterad
(x) hånglat med en främling ( ) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
(x) varit kär i en lärare (hmmm nja eller i alla fall tyckt att han var såååå snygg!)
(x) skolkat
( ) legat med en medarbetare
(X) sett någon död
( ) varit kär i en av mina internetkompisar
( ) varit i Kanada
( ) varit i Mexiko
(x) flygit
(x) spytt i en bar (hmmmm nja inte i baren men på toan om det nu räknas)
( ) sett en del av mig själv brinna
(x) ätit sushi (bara vegitarisk)
( ) åkt snowboard
( ) crowdsurfat under en konsert
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
(x) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) lekt uppklädd
(x) hoppat i en lövhög
(x) åkt släde
(x) fuskat när jag spelat spel
(x) varit ensam
(x) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
(x) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning
( ) rört en orm
(x) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
(x) blivit missförstådd
(x) tagit hand om ett råddjur eller en get (eller hmmm i alla fall för ett par timmar) 
(x) vunnit en tävling
(x) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
( ) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
(x) känt mig som en utstött
( ) ätit ett helt glasspaket på en natt
(x) dansat i månljus
(x) hatat mitt utseende
(x) varit vittne till ett brott (snatteri.... hmmm nja inget stort brott men ändå!)
(x) ifrågasatt mitt hjärta
(x) varit besatt av post-it lappar
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x) varit på andra sidan landet
(x) simmat i havet
(x) känt som om jag håller på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
(x) lekt polis och rånare
( ) sjungit karaoke
(x) betalat för mat med bara mynt
(x) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
(x) dansat i regn
(x) skrivit ett brev till tomten
(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
(x) blåst bubblor
(x) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan inslagen
( ) haft sex med en apa (???)
(x) burit pärlor
( ) hoppat från en bro
(x) ätit hund/katt-mat ( hundchoklad.)
( ) sagt till en främling att jag älskar honom/henne
(x) kysst en spegel (läppglansläppar på spegeln)
(x) sjungit i duschen
( ) burit en svart klänning
(x) drömt att jag gift mig med någon
(x) limmat fast min hand i något
(x) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader
(x) suttit på ett tak
(x) skrikit så att jag inte fått luft
( ) byggt en kärra
( ) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten
( ) inte duschat på en vecka
( ) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
( ) haft en träkoja
(x) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( ) spelat kyckling
( ) blivit puttad i en pool med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att jag är het
( ) brutit ett ben
(x) fångat en fisk och sen ätit den (fångat fisk men inte ätit den!)
(x) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att jag grät
(x) gråtit så mycket att jag skrattade
(x) fuskat på ett prov
( ) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken (nästan varje natt)

127949-15

Internationella kvinnodagen och en jävla massa yoggi mini!

Japp idag ska ni män hylla oss kvinnor för allt vad tygeln håller!
För idag är det våran dag! Bara vi kvinnor!

Hm just ätit en falafelrulle oc är mycket mycket trött!
Sov jättedåligt i natt och sen var ajg tvungen att gå upp kl 05.30 imorse. för att vara på arla redan kl 06.45.
Sen har jag suttit och stott vid en maskin som packar ihop 6st yoggi mini i en pappkartong hela dagen och skrivit upp varför den har stannat. Ja ja jag vet det är inte alls så kul som det låter det är ju bara ännu roligare....
eller inte......
trodde inte att jag skulle härda ut den där sista timmen mellan 16.30-17.30..... fan vad segt... har skönt ont i huvudet.... och är grymt trött och patrik vill inte koka te till mig.....

Tro att jag ska koka lite te själv och fixa några saker sen ska jag sätt mig i sängen och läsa lite....

Att vara ledig för mycket

Hittade en liten rolig text här om dagen!

Det är omöjligt att njuta helt av sysslolösheten om man inte har mycket att göra.

Det är så sant så sant....

Fast jag är nog ganska bra på att ha saker att göra fast jag inte har något jobb.
Var och fikade tillsammans med en kompisa för ett tag sedan och jag hade lyckats flytta på tiden ett par gånger innan det blev av att verkligen ses. Så när vi väl fikade sa han till mig att "du är då upptagen för att vara arbetslös!" haha ja det är nog sant!

Men man måste ju hålla igång!
127949-32

tisdag tisdag....

Då var det tisdag igen då....
Veckorna går fort måste jag säga. Sitter här vid min dator och ska ta tag i att säka lite jobb idag igen.
Har just bakat två banankakor.... mums! =)

Förväl Asta

Idag 2 mars 2007 har vi sagt förväl till Asta!
Det var vacker, men självklart svårt också.
Mamma och pappa har valt en venkel men vacker kista och en hon har på sig sin favorit kläder. Det känns bra att vi var där och sa förväl av henne. Men jag kommer alltid att sakna henne. Det kan inte hjälpas.
Villa i frid nu min lilla Asta.

Alra käraste syster

Vill bara att alla ska veta att jag har världens finaste syster!
När hon fick veta att min mormor har dött skickade hon blommor till mig!
Vackra vitta rosor!
Och till saken hör att hon är i Georgien!
Tack syster min!

127949-51

var du än finns nu....

Asta lilla Astavar du än är idag så saknar vi alla dig.
Du var världens bästa mormor. Även om du aldrig ville att vi skulle säga mormor, bara Asta. Men du avr inte bara Asta, du var faktist min mormor.
Och jag vet vara jag har fått min envishet ifrån,.....
Asta du kommer alltid att finnas i mitt hjärta.

127949-50

The Last King of Scotland, dildoparty och mer snö....

Var på bio igår och såg The Last King of Scotland.
Så hämsk men väldigt bra! Hur kan människor vara så där???

127949-49

Japp i lördags var det dildoparty! hihihihi..... trevligt... en massa fnittrigatjejer, lite alkohol, massa gott att äta och så dildosar och annat smått och gott! Kan det vara bättre? Nej det var riktigt trevligt! Och sen var vi på HG, och hjälp vad man kan känna sig gammal! Vi drog nog upp medelåldern..... men vi hade kul och billigt är det ju! =)


Och så kommer det mer snö.... mer mer mer.....
Snart är vi väl insnöade!
Men men oki då det är lite mysigt....

Onsdag....

Så var mittiveckandagen här idag igen!
så trött och seg.... det är den tiden i månaden som det brukar heta.....=)
Har varit och handlat lite idag och köptsaker till lördag!
För då ni då blir det..... just det..... sexpatry/dildopatry/homepatry/krydpatry eller vad man nu vill kalla det för!
Då ska vi ha rikig tjejkväll här! (tyvärr närvararju inte min käraste syster yster =( men vi får gör så gott vi kan utan henne).




Och så var mamma och jag och hälsade på min mormor. Hon är riktigt dålig nu, eller vad man säger. Hon har inte länge kvar. Det känns konstigt, men samtidigt kan jag tänka att det kanske är skönt för henne. Hon har inte haft det så lätt alla gånger. Men det känns hämskt också även om jag kanske inte fullt ut låter mig känna detta.... jag vet att ii höstas när hon var rikigt dålig och låg på sjukhus vvar jag riktigt ledsen även om jag kanske inte vissade det utåt. Men hon har alltid varit så stark och självständig Asta så det gör mig ont att se henne som en grönsak utan egen förmåga att göra något överhuvud taget.
just nu hoppas man ju så klart att hon ska få ha det så bra som möjligt den sisat tiden och att hon sak slippa smört i alla fall. Jag vill inte på något sätt att hon ska få lida och ha ont och vara rädd den sista tiden hon har kvar. Lilla Asta!

Sportlov

Japp denna vecka är det sportlov..... fast det var länge sen jag ahde sportlov på rikigt..... många många år sen....
Men på tisdag ska jag har sportlovsslöjd med barn i Borensberg och Motala! Det ska bli kul!
Bara det kommer lite folk. Annars blir det tråkigt.

Vill ha ett jobb!
Jag har visserligen en massa saker ett göra men det skulle vara bra med ett rikigt arbete!
Jag har sökt en massa jobb idag. tyvärr är det ganska tråkigt i längden att söka jobb.... skicka ansökningar.... Men men förhoppningsvis så ska man väl få ett arbet någon gång i alla fall!

Alla hjärtans dag!

Japp i onsdags var det alla ♥:s dag!
Och jag fick jätte fina rosor av Patrik och choklad!
Mysigt!

127949-48

117

Japp exakt så många muffins som vi bakade igår!
Vi bakade och bakade och bakade..... 5 olika sorter och 117st!
Muffinskalas hos Lisa på hennes föddelsedag!
Musigt och gott..... fast ska jag vara riktigt ärlig så var man faktist inte så sugen ppå muffins när det väl vara dax att äta dem.... vad kan det bero på? ;)

127949-47

LARM

Japp igår var det LARM!
det är arbetsmarkandsdagar på LIU. Jag och två kompisar var och lysnade på en föreläsning om att söka jobb. Den var intressant.
Sen gick vi runt och kollade på alla företag som var där och vissade upp sig. Tyvärr är det ju väldigt teknik inriktiat.Det är ju lite synd men men en del intressant fanns det ändå och så fick man ju en massa bra saker.... typ godis, pennor och cykellyse!

Ny cykel!!!

Nu har jag köpt en ny cykel!
Känns toppen!
Slippa punka och slitt hela tiden!
Jag och min förra cykel har inte så bra förhållande med varandra.
Men nu ska jag bara köpa en ny slang och sen ska jag sälja den!

En bra dag trots allt

Så var det snart dags att gå och sova......är så himla trött just nu....

 

Trots "otur" med cykeln har det varit en riktigt bra dag!

Promenerade in till stan och fikade med Kerstin! Massa kul skratt och skämt....Kerstin är trevligt.

Sen inköpte jag lite naturgodis för att glädja Lisa och mig! När jag kom hem kom Lisa och så lagade jag soppa och bröd och att dricka cider. Och till efterrätt blev det Touffu glass med lite grovhackad choklad. Mums!

Sen blev det spel och en lite drink!

Sedan film, Volver, och te och popcorn!

Riktigt mysig och trevlig kväll!

 

Och nu ska jag sova!

 

Att hata!!

Idag hatar jag min cykel mer än förut!
Har punka igen för typ miljontegången eller så..... hatar detta!

Men jag ska åka på måndga och köpa en ny cykel! Så det så!

Städdag!

Har varit duktig och städat idag!
Dammsugit, diskat, tagit hand om tvätten, gjort rent toan, och en massa mer!

Var och tränade oxå!
Känner mig så duktig.... oki då var i affären och var bara tvungen och köpa lite godis som jag åt upp nästan med en gång..... men men jag har tränat en massa i vekcna och så där så dte är oki!

Nu hoppas jag att Patrik har valt film snart så att vi kan kolla påden innan jag ska sova... ska som vanligt till Friskis och göra mitt receptionspass där imorgon på morgonen!

VARNING!!!

Vill bara höja ett varningens finger!
För jag vill inte att andera ska behöva råka illa ut.
Jag blev efter två veckors anstallning avskedad från Lindorff! Och detta skötte de väldigt dåligt och dessutom på mycket konstiga grunder.
Vi var i Norge på utbildning vecka 1 och 2 i år. När vi reste hem blev vi grymt försenade hem. Vi var i Linköping kl 01.30 istället för kl 20.00.
Till saken hör att han som var vår chef inte var med på resan utan hade istället rest till fjällen, och när vi ringde dem och ville ha hjälp med att boka nya tågbiljetter från Stockholm till Linköping (eftersom vi missade tåget pga att flyget var sent) ville han inte hjälpa till först. Men efter mycket tjafs fram och tillbaka när vi väl var p Arlandafixade de så att vi fick nya biljetter.
Och ingen visstehur det skulle bli med betalning för alla de timmar som vi blev sena med, inte ens den tjej som redan hade jobbat på Lindorff i ett halvår.
Så på lördagen skickade jag ett mail till de andra jobbarkompisarna och även teamledare och skrev att vi tillsammans skulle gå och prata med chefen och kräva att få reda på hur det låg till med betalning och se till att vi verkligen skulle få betalt för timmarna.
På måndagen när jag kom till Lindorff så kom chefen och två till och tog in mig i konferansrummet och radade upp sig mot mig. Jag ensam mot dessa tre!!!! Inte så där jättebra sätt att ta saker på! och utan diskussion och utan förvarning så sa de " Lindorff kan inte stå för såna åsikter som du har uttryckt i mailet, därför avslutar vi denna provanställning. Vi ska vara snälla och ge dig betalt för yterligare två veckor"
Sedan när sa vhefen till mig "nästa gång ta det med chefen istället för med jobbarkompisarna direkt!"

till saken hör:
-De var inte SNÄLLA och gav mig två veckors lön till, det är lag på detta, så det var inget snällt drag från deras sida, utan helt enkelt bara vad lagen kräver.
-De var tre mot mig ensam,och ingen diskussion eller något och ingen förvarning, bara rakt av.
-Det var ju exakt det jag skrev "att vi skulle prata med chefen det första vi gjorde på måndag morgon". Hur fan skulle jag kunna ta dte tidigare????
-De har inget kollektivavtal.
-Och så sa de att om jaghar några frågor så skulle jag höra av mig till chefen och nu har jag maialt fyra gånger med samma frågor och fortfarande inte fått något svar!!!!

De är verkligen livrädda för att någon av de anställda ska få för sig att göra något i grupp! Tänk om de blev tvungna att skaffa kollektivavtal! "hjälp"

Till saken hör att han som var chef sa vid den diskussion om kollektivavtal när vi var i Norge "det är ju inte bara bra saker med det, som tex om vi skulle teckna ett så skulle det första vi gjorde vara att skaffa en stämpelklocka, så vi vet exakt när ni kommer och går, så ni bara får betalt för exakt de timmar som ni är där!"
Detta var det viktigaste han hade att säga om ett kollektivavtal!! haha så lågt!

Så passa er!
Sök inte jobb där! För som sagt kan de göra så mot mig så vem vet vad de kan göra annars! Och är det så här de ser på sina anställda så är det väl som många av mina vänner och bekanta och till och med arbetsförmedlingen och fackförbundet säger "är det så här de ser på sina anställde är det lika bra att slippa dem!"

VARNING!!!!!!!!


image1

Nybakat bröd

Har bakat bröd idag!
Det luktar så himla gott när man kommer in i lägenheten när man har bakat bröd!!

Mumssssss..............................

127949-39

en tisdag

Har varit en ganska bra dag idag....
Har jobbat lite till Skill och han som är beställaren gillade jobbet! Roligt!
Sen var jag på skolan och fikade med Patrik!

Har varit på slöjden och idag var det smycken somstog på programet! Jag gjorde ett armband i vadmall i svart och grått... fint!

Det är så kallt ut..... super kallt!

arbetslös igen....

ja då var man arbetslös igen.....
hmmmm två veckors jobb och sen blir man avskedad.....
Det är helt sjukt....... i fredags reste vi hem från en utbildning i Norge..... och vi blevv försenade massor.... vi skulle ha varit i LKPG kl20.00 men var hemma 01.30..... och alla var trött och ledsen och även osäkra på vad vi hade för rättigheter att få lön för alla den övertid som det blev med dessa förseningar.....
Så på lördagen skickade jag ett mail till mina jobbarkompisar och även teamledaren och sa att vi kan vväl tillsammans gå på måndag och kräva att vi får veta hur dte ligger till och att vi ska ha lön för dessa timmar..... Och idag så sa de att de kan inte stå för såna åsikter och att de därför vi avsluta anställningen.....
Tar men inte upp det till diskussion innan man avsedar en anstäld?
Men nej då.... det är helt otroligt......sjukt som bara den...............
Men men är det så de ser på sina anstälda så kanske det är lika bra att man inte jobbar där.......

äntligen hemma.....

Trodde aldrig att jag skulle komma hem.....
det tog mig ca 14 att åka hem fr¨n det att jag gick på taxin i Drammen i Norge till jag gick in genom dörren hemma i min lägenhet....
Först var flygt ca 4 timmar sent... så vi missade vårat tåg.... så vi fick köpa nya biljetter till ett annat tåg..... sen var tåget oxå försenat..... med ca 1,5 timmar..... så istället för att vara hemma i LKPG 20,00 var jag på stationen 01,30..... lite väl sent..... var så himla trött igår......

Men på kvällen igår var Patrik och jag och åt på Yogi och en var vi på bio.... Patrik hade bokat och ordnat allt och överraskade mig...... så mysigt...... gott oxå!

Men nu är det snart dax att jobba lite......=(..... vill vara ledig lite...

Här är flygbolaget vi flög med....... oki men jobbigt att de inte kunde fixa fram ett plan snabbare.......

127949-38

En vecka!

Så nu är man hemma igen efter nästa en vecka i Norge!
Jag har varit där på utbildning för det nya jobbet. Det är kul och trevligt men mycket att lära sig!
Vi ska jobba i ett Dos-baserat program som dessutom är på tyska...... så det känns ju inte så modernt om man säger så... och dessutom kan jag inte alls tyska! Men men det ska ju säkert gå bra hoppas jag!

Men jag åker igen på måndag och är borta en vecka till..... så det blir rätt länge som jag komemr att vara där..... men men det är ganska kul i alla fall......

127949-37               127949-36

(näst)Sista dagen!

Så detta är årets näst sista dag.
Det regnar så klart.... ingen snö i år inte nix pix!
Men men vi får väl göra så gott vi kan ändå!

Det har faktist varit en trevlig jul.
Vi var hos Patriks moster på julafton och sen var vi i Motala och träffade min familj och deras engelska väner.
Jag fick en massa massa bra julklappar! =)


  • Skärp
  • Väska
  • Tröja
  • Resväska
  • En duk
  • Tre diskhanddukar
  • Micro
  • Två köksskålar
  • Skärbrädor
  • En magnetlist för knivar
  • En kalender
  • Örhängen med Emily på
  • En tesevis med kossor på
  • Lite annt smått och gott



Hade tänkte att jag skulle gå ut lite idag men der regnar som sagt och det är sååååå tråkigt att vara ute då... så jag tror att det får bli en innedag idag. Läsa lite, dricka te, och så där...

Så imorgon är det faktist årets sista dag och då ska vi ha middag här. Var och handlade all mat igår.... hjälp vad det vart mycket... var på Tornby-området tillsammans med Eva och Lennart igår och åkte i detar bil.
Först avr vi på Ikea och köpte lite saker till imorgon och sen var vi på Maxi och handlade mat både till imorgon och hem.... måset ju köpa en massa lättlagade mat till Patrik nu när jag ska åka bort med jobbet! =) Och sen var vi på Systemet oxå..... kan säga så mycket som att det var tur att vi inte handlade mer för då hade vi inte kommit hem.... det var lite fullt i bilen på väg hem!


Så får vi hopaps att det blir bra väder imorgon i alla fall så att man kan se alla finna fyverkerier!

127949-35


Snart ett år till ända...

Hmmm snart är detta år slut.....
Ja hmmmm det har faktist hunnit hända en hel del under detta år.... 

  • i januari (17e) hade jag framlägning av min uppsats..... så då var jag klar med skolan!
  • 1:a fabruari började jag jobba i Motala! Både bra och dåligt.... bra med jobb och penagar men dåligt jobb
  • I februari var vi i Stockholm och hälsade på min kusin som fyllde 30år!!! Trevligt
  • den 26mars blev vi gudföräldrar till Lina! super kul!!
  • 31 mars en preircing i örat! hihihi... int eså gilalt av alla men vad då då det är inte de som ska ha den!
  • 14-16 april var jag och patrik i Stockholm, och bode på Sjöfarts hotelet... mycket trevligt...och mysigt...
  • 13 Maj Promoverades min pappa!... fest... trevligt....=)
  • 25 maj var vi och såg the sounds på Platens! Trevligt.. tyvärr jobbade jag dagen där på bara....
  • 5 juni fyllde min kära pojke 28 år! lite mysig dag så där....
  • 10juni hade vi fest med grillnig! för att fira föddelsedag och examen!
  • 22 juni! japp då fylde jag hela 25 år! såååå gamla nu! haha.... föddelsedag firades med mamma och pappa och bror och pojkvän och farmor och farfar.... trevligt... sen blev det teater på kvällen.... kul....och champange!  som jag fick av min ålskling
  • 26-28 juni var vi i Skene och hälsade på.... tyvärr var det ganska dåligt väder.... men vi var i Göteborg och så där....
  • 30 juni... var vi i stan och lisa gjorde sin andra tattuering och sen blev der öl och fotboll på NH.... och för övrigt blev det ganska mycket fotboll denna sommar..... eftersom det var VM....
  • 1 juli spelade vi minigolf i valla.... kul!sen den 3 juli började jag jobba igen efter två veckors semester.... dödligt tråkigt.....
  • 11 augusti var det begravning.... tråkigt men fint......
  • 19 augusti flyttade min bror.... så då var vi flytthjälp....
  • 25 augusti en lyckans dag! Min sista dag på världens värsta jobb!
  • 26 augusti var vi i Stockholm på tattueringsmässa! kul måste jag säga....
  • 2september stog jag mitt första pass på Friskis! Kul att får vara med där!
  • 12 september var jag på intervju på Academic Work..... och sen fick jag jobbet! hmmm men det varade mindre än en vecka.....=(
  • 15 september begravning..... mycket tråkigt....
  •  5-11 oktober resa till Irland! Toppen! Är så förälskad i landet nu....
  • 10 november började ja jobba på skill! Toppen med nytt jobb igen! =)
  • 8-10 december var jag och Patrik i Stockholm på Stalmästargårdens hotel och hade det super mysigt och trevligt!
  • 11 december fick jag ett nytt jobb! På Lindorff!
  • 14 decebmer var jag på Julfest med skill i Norrköping! Jättetrevligt!
  • 19december var jag på Julfest med Friskis! oxå väldigt trevligt!
  • 24-25 december julafton! var vi hos Patriks moster.... oki men lite tråkigt.... men vi var ute och plockade svamp i skogen!
  • 26 december..... var vi i Motala och hälsade på farmor och farfar..... och pappas engesla vän var där.... trevligt och så fick jag en supersött teservis med kossor!
  • idag är det den 27 december och jag har inte hunnite med så mycket.... har varit i affären och tvättat och skrivit detta och ringt stångis... blä duma stångis!
  • den 31 december blir det nyårsfirande! ska bli trevligt
  • och den 2 januari åker jag till Norge! Spännande!

127949-30

dålig bra dag....

så vilken dag.....
igår när jag cyklade hem på natten kan ni inte gissa vad som hände.... ja just det punka....igen för typ tusende gången denna höst/vinter..... jävla skit liksom.  så jag var duktig nog att kolla upp en buss som passade när jag skulle åka på söndagen... men så idag när jag skulle åka.... ja vad händer då? jo det har gravt ett stort håll mitt i gatan vid busshålplatsen..... altså kan bussen inte köra den vägen..... utan den tar en annan väg istället.... vilket innebär att närmaste hålplats är typ 5-7min gåväg därifrån.... vilket innebär att jag inte hinner med bussen.... så jag får sprinag hem i regnet och låna patriks cykel..... vilken man inte kan sänka sadeln på.... så jag får stå upp och cykla hela vägen till friskis..... helt blöt och slut kommer jag fram....
så jo då har åter igen fredagsreceptionisten inte gjort dagsavslut så jag får ordna med det igen... vilket blir lite strul och trassel....
men jag slapp i alla fall cykla hem.... pappa kom och hämtade cykeln och körde hem den.... mennu har jag istället dödligt ont i fötterna eftersom jag inte hade räknat med att gå så mycket så jag hade högklackat.... hmmm ja det är inte lätt alla gånger.
men vi har i alla fall varit på bio idag och sett "djävulen bär prada". den var helt oki måste jag säga......

typ så här känner man sig när man har cyklat som en dåre för att hinna i tid i regnet och komemr fram och är genom vårt av regn och svett.......



127949-23

Jobbar

Sitter här och jobbar.... håller på att skrva in en massa data från vår undersökning i diagram så att vi kan redovisa dessa sen.....
Men det skulle ju inte var så fel med en lite sovstund.....

127949-22

ännu en söndag....

sitter här och är trött och funderar på hur jag ska lägga upp dagen....
Har faktist redan hunnit med att tvätta två maskiner och litestädning och så där.....
Men jag har en del kvar att gör, typ en del jobb som jag har lovat att göra innan vi ska jobba imorgon, dammsuga, diska, och göra klart tvätten.
hade tänkt att gå på bio idag menjag känner verkligen inte för det.... vill bara vara hemma.... fundera på om jag inte skulle ta och borsta tänderna och sen ta en promenad i solen och sedan gå till affären och handla......för ikväll blir det hem bakad pizza. Det var faktist Patrik som sa att vi skulle göra det idag!
Hmmm det blir nog bra.... det är ju så finnt väder nu idag när det är soligt för en gångs skull..... och sen får jag ta och dammsuga och sen göra mitt jobb, det bodre bara ta någon timme..... och sen blir det pizza och film och myskväll med min sötnos!

127949-11

Pojkar pojkar pojkar,.........

127949-10

Casino Royale

Nu har jag sett den!! hihi!
Och gratis dessutom!
Den var faktist riktigt bra..... har inte sett så mångaBond filmer men den var bra!
Var på förhandsvisning, blev bjuden av min förra arbetsgivare! De bjöd på bio, macka, dricka och godis! Toppen ju! Gratis är gott!

127949-9

Buddah

Hörde att min kompis hade köpt en Bubbah till en av mina andra kompisar.....
Det var ju tur att hon tog rätt i affären!



127949-6

Uthelg!!

Så har det varit helg igen då...... och gissa vad? Jo just det vi var ute igen! =)

Börjar bli riktiga patypeopel nu mera....... eller jaja typ något i den stillen!

Så en lång helg med fest och dricka och dans och en massa massa tjejprat oxå så klart!
Riksken finns ju att vi börjar bli så här..........



127949-5

Livet

Ja vad tiden går fort! Det är redan mitten av november. Hur gick det till? Det är ju snart december! Hjälp! Känner mig så konstig idag. Liksom både lite nere och så där men ändå ganska glad och lycklig. Har tänkt en del på detta men jobb och a-kassan och allt sånt. Känns lite jobbigt och oroligt! Men så har jag tänkte... Jag har ju faktiskt ett lite jobb nu fram tills januari i alla fall. På Skill! Så det ger ju lite pengar. Och sen så hör ju Nina av sig ibland och ger mig så jobb så där så att jag har lite att göra i alla fall. Och sen Så får man ju a-kassa i alla 300dagar om året. Och förhoppningsvis så ska jag innan 300dagar har gått nästa år hunnit få i alla fall något jobb. Hmmm men men vi får väl se när det löser sig. Har i alla fall sökt ca 15 jobb idag. Ska på tisdag ta och ringa till några av dem och ställa lite frågor och så där. Så att de vet att man är intresserad av att få jobbet på riktigt!
Får jag inget jobb kanske jag måste flytta..........

127949-4

Nytt jobb

Jag har fått ett jobb! Jippi!
Ja det är ett uppdrag för Skill. Jag och en tjej till ska mätta tillgängligheten på bussar här i stan. Lite spännade! =)
Imorgon ska jag på ett typ uppstartsmöte. Och sen rullar det igång!

Oki det är bara ett kort uppdrag men men det är i alla fall något!  =)

Platens

Lördagen blev en väldigt lååååång dag som sagt. Det var ju öppen timme längre så då måste man ju stanna.
Så vi blev kvar hur sent som helst!

Och så fick vi vara med på Vimelbilder!! Jippi!!



127949-3


Detta med bakfylla!

Var riktigt tokfull igår! Men men jag har klarat mig bra utan baksmälla idag! Detta trots att jag drack en massa och var ute hur sent som helt igår. Oki jag var ju lite trött men jag mår inte illa, spyr inte, ha rinte huvudvärk mm.....
Måste vara grymt lyckligt lottad! Har aldrig i hela mitt liv varit bakfull! Hihi!

En sen kväll på Platens

Var på fest igår!
Var för på förfest hemma hos en kompis. Det var kul. Jag och tre tjejkompisar hade förfest med en massa att dricka och en massa skratt och gott att äta.
Sen blev det utgång på Platens! Det blev dricka, dans, flirtning och så en massa tjejsnack med mera!!!
Och så i natt stälde man ju om klockan så det blev en timme extra på puben igår! Det blev väldigt sent innan jag kom hem! Men det var trevligt och kul!

Så idag har jag varit och tränat. Sen har jag och Patrik och min bror bakat pizza och kolalt på tv! Trevligt trevligt

Lite deppig

Lite deppig fredag. Det blåser och regnar ute och inne är det kallt oxå!

Hade tänkte att jag skulle träna idag och sen åka till stan och fixa lite saker. Men jag har lite ont i halsen och känner mig lite deppig idag så jag hoppar träningen! Men åker nog till stan!

Det känns så förbannat hopplöst!! Jag har sökt ett jobb hos ett konsultföretag. Uppdraget är begränsat till ett antal timmar och kommer att genomföras under november och december. Och jag vill verkligen ha detta jobb och företaget är verklign intresserade av att jag ska ta jobbet! Men svårigheten är a-kassan. Det är nämligen så att om man jobbar för ett bemaningsföretag så får man inte stämpla under tiden men jobbar. Detta ovasett om man jobba 1% eller 99%. När man anställs av ett bemaningsföretag står man till detta företags förfogande till 100% oavsett hur mycket man faktist jobbar. Så mitt problm vblir att jag nog blir av med a-kassan om jag ta detta jobb och jag får inte stämpla upp till 100% trotts att jag inte kommer att har en tjänst som är 100%. Detta är förutom den nya regeringens förslag om a-kassan i övrigt det mest korkade jag har hört på länge! Dessutom om man tar jobb av ett vbemaningsföretag så får man inte ta jobb av samma företag förens efter tre månader efter avslutad anställning! Hel förbannat sjukt ju!
Jag menar är inte a-kassan intresserad av att folk jobbar istället för att gå påa-kassa? Det måste ju vara bättre att jag kan jobba minsta lilla än att jag tar ut 100% a-kassa. Men på detta sätt hindar de ju folk i från att ta jobb!


Den nya regeringen

Den nya regeringen

 

Hur kunde svenska folket rösta fram moderaterna till regeringen?

Lite intressant är att här om veckan läste jag på aftonbladet.se en undersökning där läsarna fick svara på om det trodde att det var vinnare eller förlorare på den nya regeringens budgetförslag. 60% av läsarna svarade att det var förlorare. Hur går detta ihop? Mer än halva befolkningen röstar på alliansen och vill att dessa ska styra landet. Men mer än halva befolkningen, närmare bestämt 60% svarar att de kommer att förlora på den nya budgeten!

Detta är en mycket märklig ekvation som jag verkligen inte får att gå ihop!

 

Sen till detta med jobb, a-kassor och fackförbund! Måste säga att vårat nya "arbetarparti" verkligen gör det lätt att jobba! Först ska det vara obligatoriskt att vara med i en a-kassa, men det går inte längre att gå med i a-kassan som student. Det ska bli dyrare att vara med, det är inte längre avdragsgillt och det blir lägre ersättning för de som faktiskt är arbetslösa! Jippi! Vad jag känner motiverad till att söka jobb, fler jobb, för det finns ju så många att söka också!

Och sen så ska man vara tvungen att ha jobbat minst 6månader innan man kan gå med i a-kassan och minst 80h/månad (inte 70h som förut).

Sen så är det så att om man får a-kassa utifrån sin tidigare lön, så ska man först bara få 80% i 200dagar och där efter får man bara 70% i 100dagar. Och om man efter dessa 300dagar inte har fattat viken om att man inte ska vara arbetslös, för att arbetslösa är inte så smarta och villiga att jobba, så ska man bara få 65%av sin lön resten av tiden som man är arbetslös!

Och för att försäkra sig om att budskapet att det är dåligt att vara arbetslös riktigt går fram

Så ska man bara få ersättning i 300dagar/år. För de resterande 65dagarna får man själv finansiera bäst men vill. För man har ju så himla mycket pengar över efter 300dagar i arbetslöshet så det där 65dagarna kommer ju vara en dans på rosor! Så lätta så att klara!

 

För bara för att man blir arbetslös så slutar man ju inte att leva, eller? För man har ju fortfarande en hyra, telefonräkningen, försäkringar, a-kasssaeavgiften, fackavgiften, och mat att betala. För det är inte så att man får en sänkning av dessa utgifter bara för att man är arbetslös.

För betalar men inte sina räkningar blir man vräkt. Och vem vill anställa en människa som inte har något hem, eller adress? Ingen! Jag lovar!

Och dessutom trotts att man är arbetslös så måste man i ibland köpa lite nya kläder, smink, schampo, tvål, och så vidare. För vem vill ha en anställd som luktar illa och som går om kring i gamla trasiga kläder? Nej just det ingen!

Så bara för att man är arbetslös slutar man ju inte att finnas och att ha utgifter som man måste betala!

Tänk en ensamstående förälder med två barn som jobbar och blir uppsagd i januari. Efter 300dagar får denna person ut endast 65%av sin lön, eller just det förresten, de resterande 65dagarna detta år får familjen leva på luft och vatten! För mamma/pappa får ju inga pengar då! Så fin jul de kommer att ha! Jippi!

 

En annan ska som också är hel sjuk!

Jo reglerna för a-kassan är tydliga och stränga vad det gäller bemaningsföretag/konsultföretag! Om man jobbar för ett sådant företag får man inte stämpla, oavsett om man bara jobbar 1% eller 99%. Detta för att regeringen anser att bemaningsföretagen då utnyttjar systemet. Så tar man jobb hos ett sånt företag så står man till företagets förfogande till 100% även om man inte jobbar mer än 25%. Och när man har slutat ett jobb hos ett sådant företag så måste man bryta alla kontakter med företaget under tre månader! För annars så blir man av med a-kassan ändå! För om man tex jobbar några månader och sen blir arbetslös i två månader. Och tar då ett nytt jobb hos samma företag så blir man tillbakabetalningsskyldig till a-kassan för de två månaderna mellan jobben. För under denna tid har man också enligt a-kassan varit till företagets förfogande! Visst är det absurt!

 Fan alltså det kommer att blir fyra ringt tuffat och jobbiga år fram över nu!

RSS 2.0