Bönbiffar med fetaost och soltorkade tomater

Här kommer ett smaskigt recept till sommaren.
Bönbiffar med fetaost och soltorkade tomater. De går att steka eller grilla.

- 1 lök
- 2 burkar bönor av valfri sort eller kikärtor
- ca 100g fetaost
- 7-10 soltorkade tomater i olja
- 2-2 1/2 dl ströbröd
- salt
- peppar
- kryddor efter egen smak

Gör så här:
Hacka löken grovt. Lägg den hackade löken och bönorna i en mixer. Mixa tills det blir en slät smet. Häll över smeten i en bunke.
Tärna fetaosten i små tärningar och klipp ner tomaterna i småbitar och lägg i detta i smeten. Salta och peppra. Blanda om. Krydda! Jag tog paprikapulver och röd resto i mina. Men jag har också provat med spiskummin. Så det är bara att ha i de kryddor som man själv är sugen på och tycker om.
Sist ska man ha i ströbrödet. Börja försiktigt och häll i lite i taget. Du ska bara hälla i så mycket ströbröd så att smeten blir lätt att forma till biffar som håller ihop. Så blanda i lite i taget och rör om. Ta heldre lite för lite än för mycket.
Låt smeten stå en lite tag, då sväller ströbrödet och om smeten fortfaran behöver med ströbröd efter det så blanda i lite mer.
Fukta händerna och forma till lagom stora biffar och stek dem i olja eller grilla dem. Om du ska grilla dem kan det vara bra att pensla dem med lite olja innan du grillar dem så att de inte fastnar.

Vill man göra biffaran helt vegganska så byter man ut fetaosten mot vegganost, eller utersluter den och ersätter med tex oliver,

Smaklig mål tid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0