Storbak

I helgen var mina och Patriks föräldrar här och vi firade Patriks födelsedag med ett riktigt födelsedagsfika!
Detta stod på menyn!

New York cheesecake med blåbär

Ingredienser

300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
1 dl frysta blåbär

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.

2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.

3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kvarg och färskost och vispa krämigt med en elvisp.

5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.

6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.

7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.

8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.


Mormors rulltårta


Färdigt på:
20 min

Ingredienser

Grundrecept:
3 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
2 msk mjölk 3%
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 st apelsin, rivet skal
25 g mandelspån
strösocker till rullning


Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.

2. Vispa ägg och strösocker poröst.

3. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.

4. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.

5. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.

6. Strö över mandelspån och grädda, i cirka 5 minuter.

7. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned.

8. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten.


Saffranskaka med choklad


Antal portioner:
4

Ingredienser

50 g smör
1 1/2 dl mjölk
1/2 g stött saffran
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
100 g krossad mörk blockchoklad
Glasyr:
1 1/2 dl florsocker
3 msk kakao
75 g smör
Till garnering:
silverkulor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en kakform.

2. Smält smöret, häll i mjölk och stött saffranen. Blanda väl. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölkblandningen.

3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt den krossade chokladen och häll i formen.

4. Grädda i ca 40 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna innan den tas ur formen.

5. Smält smöret till glasyren. Blanda med florsocker och kakao. Bre över kakan. Garnera med silverkulor.

Saffranskaka med chokladNew York cheesecake med blåbärMormors rulltårta

Kommentarer
Postat av: Zarah

Hejhej! Kommentera gärna min porträttbild i bloggen, är hårmodell! :) ha det bra!

2009-06-09 @ 19:34:24
URL: http://zlundin.blogg.se/
Postat av: Jenny

ååh, det låter jättegott! Jag är en klant i köket så jag vet inte om jag vågar prova ^^ kram Jenny

2009-06-10 @ 10:07:29
URL: http://www.jennybloggar.se
Postat av: Angelica - fyrbarnsmamman

haha, herre gud så farligt med sådanna där inlägg ^^



Man blir ju så attans sugen själv på god saker.

2009-06-10 @ 10:35:38
URL: http://tvattlapp.blogg.se/
Postat av: Sanne - bloggdesigner

Bloggdesign-auktion pågår just nu! Utropspriset är endast 10 kr! Välkommen att kika, och kanske fynda :)

2009-06-18 @ 15:50:10
URL: http://sannelovesjoel.blogg.se/
Postat av: Anonym

mumsigt=)

2009-06-29 @ 23:13:37
URL: http://litenniniz.blogg.se/
Postat av: Hatchepzut

Ser gott ut men när jag tittar i recepten så står vissa siffror dubbel, funderar på om det blivit tokigt, ser lite förvirrande ut. (ex.

1 1/2 1 1/2 dl florsocker)

2009-07-04 @ 18:17:33
URL: http://hatchepzut.com
Postat av: Thess

Gud vad sötsugen jag blev av detta inlägget!

Kanske borde ställa mig och baka någon dag, haha :)

2009-07-05 @ 16:36:14
URL: http://pitbullqueen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0